Wedstrijdreglementen Schoolvoetbaltoernooi seizoen 2021-2022,
Groep 7 & 8, 8 tegen 8
- Reglementen
De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van de KNVB.
- Deelname
Speelgerechtigd zijn teams van jongens en meisjes die in groep 7 of 8 zitten en op dezelfde school onderwijs volgen. Er mogen 2 kinderen mee doen per team die maximaal 1 jaar ouder zijn (z.g.n. ‘zittenblijvers’).
3.Gemengd spelen
Jongens en meiden mogen in hetzelfde schoolteam spelen. Dergelijke teams spelen mee met teams welke geheel uit jongens bestaan.
- Ongerechtige spelers
Komt een team met ongerechtige spelers uit, dan wordt de wedstrijd ongeldig verklaard en heeft de tegenpartij met 3-0 gewonnen. Ongerechtige spelers zijn spelers die :
• Niet op de basisschool zitten welke het team vertegenwoordigt.
• Niet tot de groepen behoren welke het team vertegenwoordigt.
5. Gelijke stand in de poule
Wanneer twee of meer ploegen gelijk zijn geëindigd in hun poule, moet een van de volgende criteria - in de hier onderstaande volgorde - uitkomst bieden:
• Het onderlinge resultaat
• Is dat ook gelijk, dan geldt: Het doelsaldo.
• Is dat gelijk, dan geldt: Het hoogste aantal gescoorde doelpunten.
Leveren deze criteria nog geen winnaar op, dan volgt de beslissing door het nemen van strafschoppen.
- Strafschoppen (9 meter)
Van elk team nemen om en om vijf verschillende spelers volgens het ABBA principe een strafschop. Benutten de teams evenveel strafschoppen, dan wordt daarna door elk team beurtelings een strafschop genomen, totdat een beslissing valt. De extra strafschoppen worden genomen door spelers die niet aan de reeks van vijf strafschoppen hebben deelgenomen. Hebben alle spelers een strafschop genomen en is de beslissing nog niet gevallen, dan mogen weer de deelnemers aan bod komen die bij een van de eerste vijf penalty’s van hun team waren betrokken.
- Wedstrijdduur
De wedstrijden duren minimaal 1 x 12,5 minuten. Er wordt geen gebruik gemaakt van een time-out. Er wordt niet getost. Het eerstgenoemde team neemt de aftrap en het andere team kiest welk doel het wil verdedigen. Er wordt centraal gefloten voor het begin én einde van de wedstrijden.
- Gelijke stand
Staat na een kruisfinale of de finale een gelijke stand op het bord, dan volgt een strafschoppenserie zoals omschreven bij regel 6.
- Straftijdregeling
Er is een straftijdregeling 5 minuten van toepassing.
- Uit het veld gestuurd
Een speler die door de scheidsrechter uit het veld wordt gestuurd, mag niet meedoen aan de volgende wedstrijd.
- Spelerslijst
Voor het begin van elk toernooi geeft een vertegenwoordiger van de school aan het wedstrijdsecretariaat een lijst met daarop vermeld: voor- en achternaam, geboortedatum en geslacht van de deelnemers.
- Kleding
De spelers van een team dragen sportkleding. Zij beschikken ook over een reserveshirt met een afwijkende kleur
- Niet aanwezig
Is een team niet binnen 2,5 minuut op het veld aanwezig wanneer centraal voor het begin van de wedstrijd is gefloten, dan heeft de tegenpartij met 3-0 gewonnen.
- Leiding
- De deelnemende scholen zorgen in de toernooien per deelnemend team voor de aanwezigheid van een begeleid(st)er.
- De wedstrijden worden zoveel mogelijk geleid door scheidsrechters, mocht er géén scheidsrechter aanwezig zijn, zal een begeleider van het eerstgenoemde team als scheidsrechter fungeren.
- Wisselen
Door wisselen is toegestaan. Bij 8 tegen 8 met een maximum van 3 spelers en bij 6 tegen 6 met een maximum van 2 spelers.
- Toernooileiding
De toernooileiding beslist in gevallen waarin dit reglement niet voorziet.
Wedstrijdreglementen Schoolvoetbaltoernooi seizoen 2021-2022,
Groep 5 & 6, Groep 3 & 4, 6 tegen 6
De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen die staan vermeld bij het wedstrijdreglement Groep 7 & 8.
De belangrijkste bepalingen die daarvan afwijken:
- Deelname
Speelgerechtigd zijn teams van jongens en meisjes die in groep 5 of 6 zitten en op dezelfde school onderwijs volgen. Er mag 1 kind meedoen per team die maximaal 1 jaar ouder is (z.g.n. ‘zittenblijvers’).
- Strafschoppen
De afstand van de strafschoppen is 7 meter.
Spelregels Schoolvoetbaltoernooi seizoen 2021-2022,
Aftrap:
De aftrap wordt genomen door één van de teams in het midden van het veld.
Beide teams starten vanaf eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap.
Terugspeelbal:
Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag niet door de keeper worden opgepakt. Wanneer dit wel gedaan wordt, wordt een waarschuwing gegeven. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op negen meter afstand van de achterlijn. Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt.
Achterbal:
De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te passen of te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen.
Hoekschop:
Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen.
In beide gevallen, na indribbelen of inpassen, mag er direct worden gescoord door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat minimaal op vijf meter afstand.
Doelpunt:
Na een doelpunt vindt er een aftrap plaats door één van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap.
Uitbal:
Bij een uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Nadat de bal is ingedribbeld kan er direct worden gescoord door de speler die indribbelt.
Vrije bal:
Een vrije bal mag gepasst, ingedribbeld, of geschoten worden.
Overtreding / scoringkans:
Bij een overtreding wordt een vrije bal door de tegenpartij genomen. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop worden toegekend.
Afstand:
De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand bij elke spelhervatting