F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 2.20

10 oktober 2015 9:00

Scheidsrechter

Nyo Sulsters

Hier een verslag van onze vliegende reporter, alias, de Spion van de trainer. Afgelopen maandag was de Spion van de trainer aanwezig tijdens de training van onze helden. Hoofdtrainer Roy, leidde de training weer met assistentie van zijn trouwe soldaat, Jeffrey. Het leek erop dat er minder hard getraind werd dan andere maandagen. Onze mannen waren jolig en minder scherp. Helaas is er over de woensdagtraining geen informatie binnen gekomen. Het is zaterdagochtend en vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Maliskamp F1 op het programma. Door de overwinning van ons op de koploper van vorige week, heeft Maliskamp F1 de koppositie in onze competitie overgenomen van TGG F1. Onze mannen doen een goede warming- up, geleid door onze trainers. Daarna volgt een geheime wedstrijd bespreking. Wat er precies besproken is en hoe de kopjes van onze mannen er bij staan op het moment van de bespreking is niet bekend. Maar als ze het veld opkomen, lijken onze mannen klaar voor deze spannende wedstrijd. Tristan is er vandaag helaas niet bij. Het basisteam bestaat vandaag uit de bekende namen, Keano, Mart, Delano, Jayden, Jaqin en Yaden, in de spits staat wederom onze Vince. Gelukkig is Vince weer helemaal beter en hersteld van zijn buikgriep. Maliskamp F1 start met de aftrap. Zij vliegen direct uit de startblokken met een mooie aanval. Ze overrompelen onze mannen. Zelf zijn we nog onrustig aan de bal en spelen we de bal slap in op onze medespelers, waardoor er regelmatig balverlies geleden wordt. Al snel hebben onze mannen in de verdediging in de gaten dat ze vandaag te maken hebben met een snelle tegenstander. De spits van de tegenstander is beduidend sneller dan onze Mart en Delano. Hierdoor wordt van onze mannen verwacht dat ze vandaag slim spelen. De eerste echte mooie aanval komt van onze mannen, Yaden komt via rechts op en speelt de bal over aan Vince, die direct de bal doorspeelt op Jayden. De meeste aanvallen in de eerste helft gaan vandaag over Yaden heen, ook bij de volgende aanval is hij het beginpunt vanaf rechts. Yaden komt goed door op rechts en het is goed te zien dat hij goed om zich heen kijkt, aan wie hij de bal kan afspelen. Ondanks dat onze mannen minder scherp lijken en onrustig zijn aan de bal, blijken Mart en Delano in de eerste helft hun directe tegenstander in de broekzak te hebben. Voetballend is Maliskamp F1 stukken beter dan de tegenstanders van vorige week. Alleen de eindpass wil er bij hun nog niet zijn, waardoor ze in de eerste helft maar weinig echte kansen weten af te dwingen. Onze mannen lijken elkaar in de eerste helft steeds beter te vinden, mooie combinaties volgen elkaar snel op. Daaruit komen ook diverse mooie kansen voort, maar helaas zonder enig resultaat. Wat ook opvalt is dat onze mannen weinig druk zetten op de bal, als de bal bij de tegenstander is en zelf leiden we veel bal verlies, knullig laten we de bal voor onze voeten weg snoepen of we laten ons gewoon van de bal weg rennen, omdat de tegenstander handig gebruikt maakt van de ruimte die wij hen geven. De tegenstander komt gevaarlijk door, uiteindelijk staat Mart oog in oog met de spits van de tegenstander, en houdt hij alleen oog voor de bal en niet de tegenstander, hierdoor komt hij als winnaar uit de bus tijdens dit duel. Mart verdedigd goed op de bal. Mart loopt het middenveld over en speelt de bal in de voeten van Vince, die alleen op doel af gaat. Maar helaas deze grote kans wordt niet benut. Vervolgens komt de tegenstander er met een counter heel gevaarlijk uit. Er wordt een foutje gemaakt in onze verdediging, de tegenstander is onze verdediging te snel af en gaat alleen op doel af. De tegenstander staat nu oog in oog met onze doelman Keano, hij schiet goed diagonaal laag over de grond op doel, maar onze doelman staat goed op te letten en duikt de goede kant op en maakt daarmee een hele belangrijke redding in deze wedstrijd! In de aanval die daarop volgt is er een klutsbal in de rechterhoek en de bal rolt voor de voeten van Jaqin, Jaqin durft eindelijk eens op doel te schieten en schiet hard in het zijnet. In de daarop volgende combinatie, komt Yaden weer vanaf rechts en geeft hij een mooie hoge voorzet, er komt een luchtduel tussen Vince, onze spits die goed door gaat op de keeper, en de keeper zelf. De keeper weet de bal nog net voor Vince weg te tikken. De bal wordt diep getrapt door de tegenstander, rechts in onze verdediging, Mart rent er naar toe maar blijkt minder snel te zijn dan zijn directe tegenstander. De tegenstander rent Mart voorbij en is als eerste bij de bal, de tegenstander kapt de bal vrij en rent vervolgens alleen op doel en schiet. Maar onze goed keepende doelman Keano weet mooi te redden. Yaden speelt een puike eerste helft, veel aanvallen gaan over hem, hij geeft goede voorzetten, duikt zelf nog op voor het vijandelijke doel en durft regelmatig een schot op doel te wagen, maar helaas zonder het gewenste resultaat. De wet van het voetballen komt dan al snel om de hoek kijken, als je zelf zo veel kansen onbenut laat, houdt vaak in, dat de tegenstander bij een eerste kans direct scoort. Gelukkig lukt dit hun nog niet in de eerste helft. De scheidsrechter fluit af voor rust. In de rust probeert onze hoofdtrainer Roy zijn manschappen weer op de juiste positie te zetten en de jongens uit te leggen wat er goed ging en wat er minder goed is. Onze mannen luisteren aandachtig. De 2de helft mogen onze mannen beginnen met de aftrap. We beginnen goed aan de 2de helft, waarbij de keeper een foutje maakt en de bal achter tikt (helaas staat hij niet voor het doel, anders was het een doelpunt voor ons geweest). Uit de corner, die bij de 2de paal komt, schiet Jayden hard op de paal. Diverse corners volgen maar helaas komen deze niet altijd op de juiste plek aan. Of de tegenstander tikt de bal wederom achter of weten de bal goed uit te verdedigen. De tegenstander komt er heel gevaarlijk uit, Jaqin en Mart proberen de tegenstander te volgen maar door nog onduidelijke omstandigheden valt Jaqin op de grond en Mart kan zijn tegenstander helaas niet meer volgen. De tegenstander kan nu alleen op doel af en hij schiet,…..MIS! Vrij voor doel weet de tegenstander de bal niet in het doel te krijgen. Daarna mogen wij wederom enkele corners nemen, allen zijn gevaarlijk maar helaas staan onze mannen niet altijd op de juiste plek en kan het gevaar niet verzilverd worden met een doelpunt… Jaqin staat achterin met de bal in de voeten, in plaats van de bal naar voren te schieten, blijft hij wachten en draait hij uiteindelijk de verkeerde kant op, hij laat zich van de bal duwen en de tegenstander rent op doel af en scoort de 0-1. Dit zijn persoonlijke fouten die direct afgestraft zullen worden op dit niveau! In de 2de helft is nog maar weinig terug te zien van het goede combinatie voetbal van in de 1ste helft. Ze proberen het wel, onze mannen vechten voor wat ze waard zijn, maar het wil vandaag niet uit hun voeten komen. Delano komt op en schiet op doel, de bal gaat maar net naast. Het meelevende publiek langs de kant, had het schot al tot doelpunt gepromoveerd, maar helaas. Ook Yaden schiet nog op doel maar de keeper van de tegenstander red de bal. Delano heeft de bal en speelt deze af aan Vince, Vince speelt zich mooi vrij door een mooie actie, en schiet op doel, DOELPUUUUUUUNTTTTTTT 1-1!!! Hooftrainer Roy maakt een omzetting op het veld, Delano ruilt met Jayden, Jayden gaat nu in de verdediging spelen en Delano schuift door naar het middenveld, in de hoop dat hierdoor meer stootkracht naar voren gecreëerd kan worden. De tegenstander komt gevaarlijk op via hun linker kant, de voorzet die volgt, wordt door alle spelers van ons gemist maar helaas niet door hun spits, 1-2. Vervolgens vindt er langs de lijn een blessure behandeling plaats, onze super spits Vince moet even geholpen worden aan de pijn aan zijn tenen die hij heeft over gehouden aan een duel met zijn tegenstandster, want zij had kort op zijn tenen gestaan. Tijdens de afwezigheid van Vince, weet de tegenstander helaas 2 keer te scoren, waardoor zij hun voorsprong uitbouwen naar 1-4. Deze doelpunten waren niet echt nodig geweest. Bij het 3de doelpunt wordt er net iets te kort terug gespeeld op onze keeper en wordt de bal opgepikt door de spits van de tegenstanders, hij schiet beheers in ons doel. Het 4de doelpunt van de tegenstander, zal direct daarna vallen, er wordt een hoge bal over onze mannen heen gespeeld, de spits staat alleen voor het doel en hij schiet de 1-4 binnen. Daarna komt onze spits Vince weer in het veld. Onze mannen verdienen een corner, deze wordt genomen door Yaden, De bal komt hoog bij de 2de paal terecht, waar Vince staat om de bal in te koppen. Het 1ste kopdoelpunt van dit seizoen! 2-4. Het is al zichtbaar, onze mannen laten hun kopjes al een beetje hangen, door de snelle doelpunten die de tegenstander weet te scoren. Toch weet Delano nog goed door te zetten, hij krijgt zelfs de gelegenheid om op doel te schieten, helaas staat de keeper wederom in de weg, hij weet de bal te redden met zijn gezicht. Onze mannen zijn minder scherp, de vermoeidheid slaat toe, de snelle doelpunten tegen, zorgen ervoor dat de kopjes gaan hangen. Onze mannen geven wel nog alles maar het lukt ze niet meer. Ze geven de tegenstander alle ruimte om rond te spelen en zetten weinig tot geen druk op de bal. Daarbij krijgen onze tegenstanders de ruimte om vrij op doel te schieten. De tegenstander weet nog 1x keer gevaarlijk uit te komen en zij scoren de 2-5. Vervolgens fluit de scheidsrechter af voor de wedstrijd. Onze mannen hebben helaas hun eerste nederlaag van dit seizoen te pakken. De nederlaag was niet nodig geweest, zeker gezien ons spel in de eerste helft. Komt het dat er geen wisselspeler aanwezig is en onze jongens daardoor sneller vermoeid raken dan onze tegenstanders? Ook de uitslag valt wel erg hoog uit. Er is genoeg te bespreken en te trainen voor de komende week. De kopjes moeten weer omhoog, zodat er volgende week een fris en fruitig team aan de aftrap staat! Bij de tegenstander speelde vandaag 1 jongedame mee, zij heeft de hele wedstrijd gespeeld, zij was niet bang voor de bal, ze speelde fel en was de beste speelster van de tegenstander. De tegenstander was vandaag gewoon scherper, ze zetten direct druk als onze mannen aan de bal waren en waren in de 2de helft veel trefzekerder dan onze eigen mannen. Daar onze mannen in de 1ste helft veel kansen onbenut lieten, scoorde de tegenstander de eerste de beste kans in de 2de helft direct. Het was een hele spannende pot waarbij beide teams heel goed en leuk voetbal hebben gespeeld, helaas dat onze jongens de 3 punten helaas niet binnen sleepten. In de spits van de tegenstander stond ook een speler die snel en goed was, hij mag zelfs al meetrainen bij Brabant United.

Penalty’s.
De teleurstelling is van de gezichten van onze mannen te zien. Ze balen ontzettend van de nederlaag, toch zullen ze de penalty’s nog genomen dienen te worden. Jayden, Delano, Jaqin en Mart weten hun penalty’s goed te benutten. Helaas wisten de andere mannen hun penalty niet te scoren. Onze keeper stond stijf in ons doel, de eerste penalty van de tegenstander wordt recht op onze doelman Keano geschoten, hij hoefde niets te doen om deze bal tegen te houden. Pas bij de laatste penalty van de tegenstander wordt onze doelman actiever in het doel en weet dan ook deze penalty tegen te houden. Ook de penalty’s gaan helaas verloren…
Man van de wedstrijd:
Yaden, Yaden liet vooral in de eerste helft zien dat hij vandaag in TOP vorm verkeerde, veel combinaties in het veld gingen via hem. Hij had vandaag een paar mooie acties en gaf hele mooie voorzetten. Helaas allemaal zonder een doelpunt als gevolg. Yaden zet deze TOP vorm door!