VV Baardwijk F1 is het nieuwe jaar goed begonnen!

VV Baardwijk F1 is het nieuwe jaar goed begonnen!

Terheijden F1

2 - 3

Baardwijk JO9-1

Competitie

F-pupillen, F1, Groep 8 02

Datum

13 februari 2016 10:15

Accommodatie

Onbekend

Hier een verslag van onze vliegende reporter.

Zaterdagochtend 13-02-2016, de wekker is bij de meeste al vroeg afgegaan, want we moesten ons al om 8.50 uur verzamelen bij ons eigen voetbalveld. Vandaag staat dan eindelijk de eerste wedstrijd van 2016 op het programma. Het is een inhaal bekerwedstrijd, uit bij s.v. Terheijden F1.

Daar er de laatste weken maar sporadisch getraind is geworden omdat de gemeente en de voetbalclub steeds onze trainingsvelden afkeurden, was het voor iedereen die betrokken is bij ons aller F1 ontzettend spannend, want we weten eigenlijk niet hoever we nu staan met het team en of wij nu gegroeid zijn in ons spel (en niet alleen in lengte).

Om 10.15 uur roept de scheidsrechter van dienst, alle spelers bij zich, om elkaar de hand te schudden en in het teken van fair play!

Onze trainer heeft vandaag twee afmeldingen, Tristan is na een week logeren bij zijn vader, gistermiddag weer terug gekeerd naar zijn moeder en kan vandaag helaas niet aantreden bij ons. Mart is met de Noorderzon vertrokken, de vliegende reporter heeft iets in de wandelgangen gehoord, dat Mart dit weekend een trainingsweekend in Den Helder heeft, hopelijk zijn beide heren de volgende wedstrijd wel weer beschikbaar!

Vandaag hebben wij de super invallers vanuit ons F2 bereid gevonden om de open gevallen plekken in te nemen. In de najaar- competitie hebben wij veel gehad aan Stefan en Stefano. En vandaag mogen ze hun kunsten weer vertonen voor het mee gereisde publiek vanuit Waalwijk.

Onze trainer kan vandaag beschikken over zowat zijn gehele basis team. Keano, de beer van Bork staat op zijn vertrouwde plekje onder de lat. Het verdedigingshart wordt vandaag gevormd door de “Tank” Delano en Stefano. Het middenveld wordt vandaag ingevuld door Jayden, Jaqin en Yaden. In de spits mag Vince aantonen dat hij de vorm van de najaars- competitie door heeft kunnen trekken naar het nieuwe jaar.

Omstreeks 10.15 uur fluit de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Het is goed duidelijk dat beide teams graag verzorgd voetbal spelen. Beide teams proberen de bal in eigen bezit te houden en als ze de bal hebben, de bal goed rond te spelen. Veelal over de grond. Voor de neutrale toeschouwer is deze wedstrijd een genot om naar te kijken. Al snel weten onze mannen het betere van het spel op de mat te leggen. Vince duikt regelmatig voor de keeper van de tegenstander op. Onze mannen zetten al snel en vroeg druk op de tegenstanders, waardoor zij moeite hebben om de bal binnen het team te houden en passes al snel verkeerd gaan. De druk op de verdediging en de keeper van de tegenstander wordt dan ook enorm, haast onhoudbaar.

Er wordt door onze mannen goed rond gespeeld en ook de tegenstander probeert mee te spelen. Echter onze mannen blijven het betere van het spel, de kansen zijn ook veel gevaarlijker en de tegenstanders komen eigenlijk niet tot een kansrijke mogelijkheid.

Delano stormt op links met de bal in zijn voeten. Hij speelt de bal mooi naar voren in de voeten van Vince. Vince omspeelt de keeper, de bal net iets te ver de rechter hoek in. Maar Vince is snel genoeg, en schiet beheers de 0-1 binnen!

Vince had onze mannen vanochtend in de eerste helft al op een 0-7 voorsprong kunnen zetten, als hij vandaag zijn rechter voet beter had afgesteld en het vizier op scherp had gehad. Of Vince wist de bal tegen de paal, lat of keeper aan te schieten.  Uiteindelijk staat het bij rust echter maar 0-1 voor onze mannen.

Vlak voor de rust komt de tegenstander toch enigszins dicht bij ons doel. Ze wisten knap diverse corners te verdienen. Onze mannen hadden op dat moment even moeite om de bal ons zestienmeter gebied uit te werken. Op een schot van de tegenstander, had de Beer van Bork nog een pracht redding, door de bal vlak voor de voeten van de tegenstanders op te pikken en de tegenstander daardoor te beletten om te scoren. Want de bal lag al min of meer op onze doellijn…

Hieruit volgt nog een laatste mogelijkheid voor onze mannen. Een counter via een goede uittrap van Keano op Vince, wordt op rechts Stefan aangespeeld, hij probeert het met een pracht boogbal, de keeper te verschalken, maar helaas ging de bal maar net over.

Met een 0-1 stand gaan we de rust in. Opvallend is dat de scheidsrechter heel positief en sportief fluit, regelmatig worden bij twijfelachtige ballen, gewoon scheidsrechter ballen gegeven, de scheidsrechter had de wedstrijd goed in handen, hier en daar een schoonheidsfoutjes maar dat kan ook gebeuren. Complimenten aan de scheidsrechter!

De tweede helft begint wat moeizaam voor ons. We komen er niet goed uit en geven regelmatig wat corners weg. We kunnen echter vertrouwen op onze spits Vince, die veelal op de helft van de tegenstanders bleef hangen, de verdedigers van de tegenstanders hadden ook in de tweede helft niet in de gaten hoe snel onze Vince is en konden onze Vince met de bal in de voeten, niet meer in halen als hij wederom naar het vijandelijke doel op stoomde.

Yaden heeft de bal en speelt deze door op Vince, die wederom alleen staat. Vince is de verdediger te slim af en schiet beheers op doel, komt dat schooooooooooot, Doelpuuuuuuunt, 0-2!

Uit de eerste kans van de tegenstanders die vlak na ons 2de doelpunt volgde, weten zij en corner te verdienen. Uit deze corner komt ons team niet goed weg, een lucky afstandsschot tussen diverse benen van onze mannen door beland de bal in het net, 1-2, de wedstrijd is nog niet gewonnen en kan nog ontzettend spannend worden. En wie de wetten van het voetbal kent, weet, dat als je zelf zoveel kansen onbenut laat, de tegenstander het uiteindelijk wel lukt met een halve kans…. De meegereisde supporters moeten nog even in spanning langs de lijn blijven staan.

Yaden krijgt de bal bij de corner vlag, rechts voorin. Hij weet en pracht voorzet te geven, de bal komt mooi voor het vijandelijke doel uit, echter helaas niemand die deze mooie voorzet weet te bekronen met een doelpunt.

Er ontstaat wat stress achterin bij onze mannen, de tegenstander is erg gevaarlijk met hun corners, gelukkig weten zij dit niet te benutten.

De bal wordt door Stefan mooi naar voren geschoten waar onze Vince alleen staat. Hij kan alleen op doel af en scoort de belangrijke 1-3! Met nog maar een paar minuten te gaan, lijkt de wedstrijd nu wel gespeeld, maar de wedstrijd is pas gespeeld als de scheidsrechter de wedstrijd affluit.

Wederom bij een corner van de tegenstanders, raakt de bal maar niet weg uit onze verdediging, het uitverdedigen gebeurt steeds te kort en vaak in de voeten van de tegenstander, de bal raakt in de kluts uit het zicht van onze mannen. Uiteindelijk zien ze de bal pas weer terug als de bal in ons net hangt, 2-3!

Vince krijgt nog een gigantische kans om de wedstrijd op slot te gooien maar deze kans laat hij onbenut. De scheidsrechter fluit af voor de wedstrijd, onze mannen zijn door naar de volgende ronde van het bekertoernooi, door deze mooie 2-3 overwinning op de jongens van s.v. Terheijden F1.

 

Penalty’s:

Dit keer zijn er geen penalty’s genomen, de scheidsrechter dacht vast met de toeschouwers mee, want zij hadden al lang genoeg de vrieskou getrotseerd.

 

Onze mannen:

Keano:

Keano heeft vandaag niet heel veel ballen op doel gehad, maar als er 1tje op hem afgevuurd wordt, dan red hij deze steeds goed! Hij heeft vandaag voornamelijk de struiken achter zijn doel moeten trotseren (en natuurlijk de kou), terwijl hij daar steeds op zoek moest gaan naar de bal. Helaas krijgt hij vandaag 2 doelpunten om de oren, deze zijn echter niet zijn schuld, dit lag meer aan het slechte speelveld en het minder goed uitverdedigen van onze mannen.

Stefano:

Stefano doet vandaag goed met de mannen van ons F1 mee. Hij is op het laatste moment opgetrommeld. Daardoor mogelijk niet helemaal de perfecte wedstrijd voorbereiding kunnen hebben, maar daar was vandaag helemaal niets van te merken. Stefano had vandaag meer last van het slechte knollenveld dan van zijn tegenstander. Ondanks dat het er soms rommelig aan toe ging in de verdediging wist hij zijn mannetje te staan. Voor de wedstrijd is hij in het kleedlokaal nog gehuldigd voor het behalen van het kampioenschap in de najaars- competitie met dit F1.

 

Delano:

Delano was vandaag weer goed op dreef. Als tank in de verdediging was hij eigenlijk weer onmisbaar. Hij wist zijn positiespel weer goed uit te voeren. Echte kansen zijn er niet weg gegeven. Wel heeft hij vandaag zijn teammaten en de toeschouwers ontzettend laten schrikken. Hij lag weer op stoom om weer naar het vijandelijke doel te gaan, echter de tank werd gestopt en kwam heel lelijk ten val, gelukkig was hij al snel van de schrik bekomen en is hij gewoon samen met zijn teammaten naar het kleedlokaal terug kunnen lopen na de wedstrijd.

 

Yaden:

Yaden, klein van stuk, maar nog steeds sneller dan zijn vader! Het lijkt nu echt de goede kant op te gaan met Yaden, ik heb hem zelfs een sliding zien maken. De voorzet vanaf de achterlijn, mooi hoog voor het doel, had echt meer verdiend! Yaden was diverse keren betrokken bij de grote kansen die onze mannen vandaag wisten af te dwingen. Hij zocht ook duidelijk de combinatie op, waardoor hij het mindere fysiek, goed omzeilde!

 

Jaqin:

Jaqin had vandaag veel last van het slechte veld. Ballen stuitte van zijn voeten of zijn goede passen kwamen niet goed aan omdat de bal weer juist opsprong. Daarbij was hij vandaag op meerdere posities in het team nodig. Na het uitvallen van Delano is hij in de verdediging gezet. Daar maakt hij de mooiste acties van de wedstrijd, alleen in de verdediging, tussen twee aanvallers in, weet hij er toch nog mooi uit te komen en wederom het spel goed voort te zetten.

 

 

 

Jayden:

Als linker middenvelder wederom ontzettend belangrijk in ons systeem. Daarbij ook nog de pech dat de kritische blik van zijn vader (hoofdtrainer Roy) mogelijk als een molensteen om zijn nek hangt. Weet hij tijdens deze wedstrijd toch weer enkele mooie acties te maken die steeds weer gevaarlijk werden. Ook Jayden had wat last van het slechte veld, de techniek kwam door het vreemde stuiteren van de bal, helaas niet altijd goed uit de verf, maar met zijn inzet maakte hij veel goed!

 

Vince:

Vince heeft vandaag kans op kans gekregen. Hij werd in het veld vaak over het hoofd gezien door zijn tegenstanders waardoor hij vaak alleen op het doel af kon rennen. Het vizier stond nog niet echt op scherp, ondanks de 3 doelpunten had hij nog veel vaker kunnen scoren. Wel heeft hij vandaag een nieuwe bijnaam gekregen, Vince Romario. Romario wereldspits van psv, Barcelona en wereldkampioen Brazilië van 1994. Vaak de bal afwachtende op de middenlijn of op de helft van de tegenstander en als een sluwe vos zijn kansen af te wachten.

 

Stefan:

Net als Stefano is Stefan vanochtend voor de wedstrijd gehuldigd in het kleedlokaal. Zijn inbreng en doelpunten in de najaars- competitie waren ontzettend belangrijk voor het behalen van ons kampioenschap! Vandaag heeft Stefan vanaf de linker- en rechterkant goed werk geleverd. Hij was wel de kleinste van het veld, maar heeft zeker zijn mannetje gestaan. Zelf heeft hij een schitterend schot op het vijandelijke doel afgevuurd, maar helaas ging die ook maar net over. Anders was dat en wereldgoal geweest! Ook zijn assist op Vince was vandaag wederom ontzettend belangrijk.

Topscoorderslijst (1de klasse + Beker) van het seizoen 2016:

Vince              3

                

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!