Rampweek, wordt afgesloten met een rampwedstrijd!

Rampweek, wordt afgesloten met een rampwedstrijd!

Baardwijk JO9-1

0 - 4

Den Dungen F1

Competitie

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1.14

Datum

26 maart 2016 9:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Den Dungen F1 op het programma. Het is weer de week dat onze Tristan niet aanwezig zal zijn. We doen het vandaag met de harde kern van ons team.

Het is een rampzalige week geweest, hadden we eerste de vreselijke bomaanslagen in Brussel, bij onze Zuiderburen,  met vele doden en nog veel meer gewonden tot gevolg, kwam afgelopen donderdag het verschrikkelijke nieuws dat Jopie uit Betondorp, Amsterdam, er niet meer is, heel Nederland in rouw gedompeld, heel de wereld staat hierbij stil, De Verlosser, El Salvador, El Flaco, Het orakel van Betondorp, Nummer 14, is niet meer. Johan Cruijff, de beste complete speler die de wereld ooit op de velden heeft mogen bewonderen is niet meer. Hij heeft de strijd tegen longkanker niet gewonnen. En in zekere zin, zal Johan Cruijff, onsterfelijk zijn.

Het is zaterdagochtend 26 Maart 2016, onze hoofdtrainer Roy heeft zojuist onze mannen de warming- up laten ondergaan.

Onze hoofdtrainer Roy heeft vandaag geen verrassingen in petto, hij zal wederom spelen in het vertrouwde systeem, met dezelfde mannen. Het is nog maar afwachten hoe de mannen het spel vandaag op de mat zal leggen. Het vertrouwen is er, ze hebben deze competitie namelijk nog geen puntverlies geleden en over het gehele seizoen 2015/ 2016 nog maar 1 verliespartij geleden.

Op doel staat de Beer van Bork, Keano, zal hij het magische veld van vorige week weer bij zich hebben en vandaag wederom de nul weten te behouden? De verdediging wordt vandaag gevormd door “Dromer” Mart en “Tank” Delano, op het middenveld staan Jayden, Jaqin en Yaden. In de spits mag onze Vince zich weer gaan bewijzen.

Den Dungen F1 lijkt een sterk team te hebben, de jongens zijn stuk voor stuk een kop groter dan onze mannen en zelfs de dame die met dit team meespeelt is een kop groter!

De mannen stellen zich voor aan de dame en jongens van Den Dungen F1 en gaan vervolgens gezamenlijk schouder aan schouder staan op het middenveld. Er wordt een indrukwekkende minuut stilte gehouden om Johan Cruijff een laatste eer te bewijzen. Het publiek is muisstil, de vlag hangt half stok op het sportcomplex.

Iets na 9.00 uur fluit scheidsrechter Nordin af voor het begin signaal. Niet vaste scheidsrechter Nyo fluit vandaag maar Nordin. Niet dat Nyo gestraft is geworden door de scheidsrechters commissie wegens het mindere fluiten van vorige week, maar het feit dat hij eigenlijk andere verplichtingen had (die helaas niet doorgingen), blijken de reden te zijn van de afwezigheid van onze Nyo als leidsman. Wel komt hij vandaag als assistent trainer onze hoofdtrainer bijstaan.

De jongens en dame van Den Dungen F1 mogen de aftrap nemen. Wat zich vervolgens gedurende de gehele wedstrijd op het veld afspeelde deed gewoonweg pijn aan de ogen, tenminste als je fan en toeschouwer bent van ons Baardwijkse F1. Het was niet om aan te zien. Den Dungen F1 weet als eerste team de zwakheden van ons team open en bloot te leggen. Dit schouwspel is ook pijnlijk om aan te zien. Daar waar onze mannen in de vorige wedstrijden nog de ruimte en tijd hadden om de bal rond te spelen en de bal naar voren te spelen, lukte dit vandaag totaal niet. De jongens en dame van Den Dungen F1 waren ontzettend scherp, ze gingen de duels goed en hard aan, hadden het geluk van de winnaar aan hun zijde, alles leek wel te lukken bij Den Dungen F1. Onze mannen komen kracht te kort en de spaarzame energie die men heeft wordt nota bene ook nog verkwanseld aan onzinnige loopacties en ballen in de voeten van de tegenstanders schieten.

Mart staat te slapen en loopt vervolgens achter de feiten aan, in plaats van zijn directe tegenstander in de gaten te houden loopt hij van de bal af, pas als hij vanaf de zijlijn geroepen wordt om actie te ondernemen, schrikt hij wakker, maar dan is het al te laat. Mart maakt een overtreding iets buiten het keepersgebied. De bal wordt klaar gelegd om de vrije trap te kunnen nemen. Keano weet niet wat hij moet doen, ondanks dat vanaf de zijkant geroepen wordt dat hij op doel moet gaan staan. Als de vrije trap genomen wordt en de bal in het net valt, staan onze mannen verdwaasd rond te kijken niet wetende wat er nu allemaal om hun heen gebeurd. Ze staan dik verdiend achter, 0-1 voor Den Dungen F1.

Iets later fluit scheidsrechter Nordin af, de rust begint. Hoofdtrainer Roy roept zijn mannen bij elkaar, het is duidelijk dat de mannen met hele andere dingen bezig zijn, ze staan te kletsen, staan met de rug naar hun hoofdtrainer, praten door de donderspeech heen. Een teken dat ze er vandaag niet met hun gedachten bij deze belangrijke wedstrijd zijn. Hoofdtrainer Roy probeert zijn donderspeech af te maken, hij geeft duidelijk aan dat zijn mannen niet meer de ruimte en tijd hebben als in andere wedstrijden, ze zijn te traag, moeten sneller handelen en denken. Ook moeten de mannen feller zijn, ze laten zich door de tegenstanders en ook zelfs door de dame omver blazen. De ballen die ze naar voren spelen gaan te vaak door de lucht, waardoor het moeilijker is om tegen deze grote jongens en dame de bal onder controle te krijgen. Onze mannen moeten de ballen over de grond aanspelen, blijven bewegen, slimmer spelen en vooral naar voren spelen, geen halfzachte balletjes door het midden in de voeten van de tegenstanders. Want dit gebeurde in de eerste helft al te vaak. Hoofdtrainer Roy stuurt zijn mannen met deze wijze lessen het veld in, in de hoop dat er nu beter gevoetbald zal gaan worden.

De tweede helft begint. Al snel is duidelijk dat onze mannen niets hebben meegekregen van de donderspeech tijdens de rust. Ze gaan gewoon door met het slechte spel, maar een enkeling kan zich onttrekken aan deze algehele “off day” van ons F1.

Den Dungen F1 mag een corner nemen, in eerste instantie wordt hij afgeslagen. Maar de bal komt weer terecht in de voeten van iemand van Den Dungen F1. Je zou zeggen dat de bal eenvoudig uit de lucht geplukt kan worden door onze Keano, echter hij weet op onverklaarbare wijze de bal niet onder controle te krijgen, hij heeft hem vast, laat hem los, valt op de bal en weet de bal nog steeds niet in zijn handen te houden, dit geblunder kan niet onbestraft blijven, de bal komt voor de voeten van de spits van Den Dungen F1 en hij tikt de bal kinderlijk eenvoudig in ons doel, 0-2.

Iets later weet Jaqin de bal onder controle te krijgen, hij omspeelt zijn tegenstander knap, door de bal links te spelen en er zelf rechts langs te rennen. Hij weet tot ver op het vijandelijke helft te komen, speelt de bal vervolgens in de voeten van Vince. Vince weet de achterlijn te behalen en legt de bal daar pan klaar voor het doel, voor Yaden. Yaden schiet van dichtbij op doel, niet in de hoek, maar tegen de keeper. Knappe redding van de keeper maar deze bal had er natuurlijk gewoon in gemoeten!

Den Dungen F1 krijgt een corner, terwijl zij zelf de bal over de achterlijn spelen. De corner wordt hoog voor gegeven tot bij de tweede paal, al onze mannen staan te slapen, de bal valt op de knie van de dame en verdwijnt tergend langzaam in ons doel, 0-3. De kopjes gaan nu al echt hangen.

Terwijl onze mannen proberen en proberen komt Den Dungen F1 met een counter eruit, De verdediging kan het niet bijhouden en de counter wordt knap uitgespeeld, 0-4.

Gedurende de wedstrijd hebben onze mannen geen echte kansen gecreëerd, op het moment dat het erop zou gaan lijken, speelden men de bal net iets te ver voor zich uit, waren ze langzamer dan de tegenstanders of verspeelde zij de bal klungelig. Geen enkel moment zijn onze mannen vandaag in staat geweest om zich zelf in de wedstrijd te spelen. Alles leek te mislukken. Maar uiteindelijk is de uitslag keihard, maar ook dik verdiend! Den Dungen F1 heeft dik verdiend gewonnen van onze mannen.

“Elk nadeel heb zijn voordeel”

Hopelijk staan onze mannen nu weer met beide benen op aarde, de goede seizoenstart heeft er mogelijk voor gezorgd dat ze vandaag dachten dit varkentje wel even te kunnen wassen met twee vingers in de neus. Maar voor die mogelijke gedachten zijn ze vandaag keihard afgestraft. Onze mannen staan weer met beide benen op de grond!

Hoofdtrainer Roy heeft de komende week de zware taak om deze grote domper uit de koppies van onze mannen te krijgen en de neuzen weer dezelfde richting op te krijgen. En dat ook nog eens zonder een training, want aanstaande woensdagavond staat de belangrijke bekerwedstrijd op het programma. En volgende week zaterdagochtend mogen ze weer tegen Den Dungen F1, hopelijk nemen ze dan revanche op zich zelf, want wat zij vandaag op de mat lieten zien, deed gewoon pijn aan de ogen, geen enkele inzet en bezieling was te zien!

Onze mannen moeten zich beseffen dat als ze niet hun eigen spel kunnen spelen, ze uit een ander vaatje moeten tappen, dat was vandaag veel te weinig terug te zien. Er was gedurende de gehele wedstrijd maar 1 iemand die zich aan de malaise wist te onttrekken, hij ging voorop in de strijd, maakte slidings bij het leven, rende van links naar rechts en van voor naar achteren, maar Jaqin kan het helaas ook niet alleen bolwerken tegen de overmacht die Den Dungen F1 vandaag toonde. Volgende week hebben onze mannen de kans om revanche te nemen, op zowel de tegenstander als op zich zelf. Want duidelijk is wel dat ze vandaag allemaal ver beneden hun eigen niveau hebben gespeeld!

Penalty’s:

Jayden, Jaqin, Mart, Yaden en Vince wisten hun penalty’s vandaag gelukkig wel goed te raken en benutten. Delano, Keano lukte het vandaag niet om hun penalty’s te benutten. Wel wist Keano nog 5 penalty’s van de Den Dungen F1 tegen te houden, naast of over te kijken, waardoor de totale eindstand bij de penalty’s uiteindelijk bij 5-5 bleef haken.

Onze mannen:

Keano:

Keano heeft vanochtend de Beer thuis gelaten, hij was totaal geen schim van zijn eigen. Hij stond erg passief in het doel en maakte helaas ook nog een gigantische blunder waardoor de tegenstander eenvoudig de 0-2 in kon tikken. Ook bij andere doelpunten ging onze Keano niet geheel vrijuit. Volgende week mag Keano weer aan gaan tonen dat hij de enige echte Beer van Bork is. Als hij actiever mee doet, zijn koppie niet laat hangen als hij een bal om zijn oren heeft gekregen, zal hij zeker beter spelen dan vanochtend. En kan hij ook weer de Beer van Bork zijn en veel voor zijn team kunnen betekenen, je hebt in de vorige wedstrijden en voor de winterstop bewezen dat je het kunt.

 

Delano:

De Tank leek vandaag wel wat zand in zijn rupsbanden te hebben gekregen. Fysiek liet hij zich hier en daar van de bal duwen. Ballen kwamen niet altijd aan en hij had ook wel de pech dat hij in de kluts niet altijd het geluk had. In de tweede helft ging Delano steeds meer op zijn eigen lijken. Hij nam weer het voortouw en liet weer wat van zijn vele kwaliteiten zien. Helaas is het niet mogelijk om de verdediging alleen voor je rekening te houden, maar dat was vandaag vaak wel het geval, op dat gebied kan je dan ook weinig tot niets verweten worden. Delano hopelijk kun je de volgende keer weer als sterkhouder en aanjager van team fungeren, lukt het voetballend niet, gooi dan je goede strijdlust in de duels, zodat je deze weer weet te winnen! Jij bent daar van achteruit de aangewezen persoon voor om op deze wijze je teammaten bij de hand te nemen en aan te jagen!

 

Mart:

Vandaag heeft Dromer Mart duidelijk zijn naam weer eens eer aan gedaan. Hij leek juist in de laatste weken zich onder het juk van zijn “nickname” uit te spelen, hij was balvast en was scherp. Vandaag was hier totaal niets van terug te zien. Vaak leek hij niet het idee te hebben wat hij moest doen, daar waar hij rechts achterin behoorde te acteren, stond hij links, hij had het al ontzettend zwaar in de verdediging, is hij vervolgens terug te vinden voor het vijandelijke doel, terwijl hij vervolgens achter de feiten aan blijft rennen en zijn directe tegenstander keer op keer uit het oog verloor en voor ons doel op dook. Het is eigenlijk nog een wonder dat het maar bij 0-4 is gebleven. Laten we hopen dat Mart zijn goede spel van de afgelopen weken, de komende wedstrijden weer terug kan vinden en hij eindelijk onder het juk van zijn “nickname” vandaan kan komen. Hij heeft in de laatste wedstrijden bewezen dat hij het kan en dat er nog groei in zijn spel mogelijk is, kom op, je kunt het!

 

Yaden en Jayden:

Yaden en Jayden waren vandaag geen schim van hun eigen en vervielen weer in hun eigen valkuilen. Vandaag speelden beide heel angstig, wat ook regelmatig balverlies opleverde. Passjes waren vaak te zacht en kwamen niet aan. Eén keer liet Yaden zien hoe goed hij daadwerkelijk kan voetballen, samen met Jaqin en Vince speelde hij de verdediging van de tegenstander helemaal zoek, helaas dat de kans die er uit voort kwam, niet benut werd. Misschien hebben Yaden en Jayden ons vandaag wel het meeste teleurgesteld. En waarom, omdat we allemaal weten hoe goed Yaden en Jayden kunnen voetballen. Maar vandaag was daar helaas niets van terug te zien. Beide heren speelde ook te angstig voor dit niveau. Ze lieten zich eenvoudig van de bal zetten, speelde halfslachtige balletjes door het midden en verloren vaak de bal. Aanvallend was het vandaag ook bij beide heren niet goed te noemen, er ging gewoon te veel mis. Een bal die Yaden normaal zonder problemen weet te scoren wist hij vandaag op onverklaarbare wijze niet te benutten. Het had een ontzettend belangrijk doelpunt kunnen zijn, het had onze mannen terug kunnen brengen tot een 1-2 en niemand zal nu weten welke krachten dat nog bij onze mannen los had kunnen maken…

Yaden en Jayden hebben binnen de teamafspraken een ontzettend belangrijke taak. Ons tiki taki spel, valt of staat bij de juiste uitvoering, deze twee mannen, hebben als buitenste twee middenvelders de belangrijke taak om vanaf de zijkanten goede voorzetten te geven aan de voorwaartsen en bij balverlies mee terug te verdedigen. Geen van beide wilde het vandaag lukken. Mannen! Mannen, weet dat jullie voor niemand in het veld bang hoeven te zijn, wie niet sterk is, moet slim zijn, zelfs jullie valkuilen kunnen jullie gebruiken. Jullie kunnen door snel en goed over te spelen, alle tegenstander verschalken en helemaal dol draaien. Pak de draad weer op, ga vrijuit spelen, geniet van het voetbal en laat zien waar jullie beide zo goed in zijn, voetballen vanaf de flanken! En als dat jullie niet lukt, ga dan fel de duels in, zorg dat jullie de taken die jullie moeten doen, dan goed uitvoeren, dan komt alles weer goed! Hopelijk kunnen we de komende wedstrijden weer genieten van jullie oogstrelende spel, vandaag maar snel vergeten, jullie kunnen het!

 

Jaqin:

De stille motor van het team, vandaag heeft Jaqin de meeste meters van het team gemaakt. Om de woorden van onze hoofdtrainer Roy maar te herhalen; “Zonder Jaqin op het middenveld, hadden we vandaag met 10-0 verloren”. Jaqin rende vandaag van voor naar achter, van links naar rechts, daarmee was hij de enige die vandaag nog enigszins in de buurt kwam van zijn eigen goede spel van de afgelopen weken. Daarmee was hij vandaag ontzettend belangrijk voor zijn team. Toch zijn er nog enkele aandachtspuntjes. Je maakt bijna de perfecte slidings, de loop, de aanzet, de beweging naar de grond toe zijn gewoon perfect. Nu nog de juiste timing vinden om het te doen, te vaak komt het voor dat je de bal niet hebt of niet voor de voeten van je tegenstander weg tikt, als jij de sliding inzet. Vergeet niet; dat als jij op de grond ligt en de tegenstander toch het balbezit behoudt, speelt je team wel met een man minder. Verder kan er nog wel meer vertrouwen komen in je eigen schot, je kunt het wel. Maar nog te vaak, durf je het niet zelf aan om op doel te schieten, ook vandaag had je weer de mogelijkheid om op doel te schieten, je had alleen nog maar een medespeler voor je staan, toch kies je er dan voor om de bal af te spelen. Durf! Blijf deze inzet tonen tijdens de wedstrijden, ga voorop in de strijd en probeer je teammaten mee te krijgen in de strijd.

 

 

Vince:

Vince had vandaag een hele moeilijke wedstrijd. De aanvoer was er niet, lukte het hem eindelijk om eens de bal te krijgen, waren zijn verdedigers direct bij hem in de buurt. Het leek er wel op dat Den Dungen F1 scouts op ons team hebben afgestuurd, om te kunnen anticiperen op ons goede spel van de laatste maanden. De tactische plannen van de trainer van Den Dungen F1 hebben goed uitgepakt, knap staaltje voetbal! Helaas wist Vince vandaag geen vuist te maken tegen zijn sterkere tegenstanders. De tegenstanders wisten hem ook vaak weer in te halen. Vince had gehoopt net zoveel tijd en ruimte te krijgen als in eerdere wedstrijden, maar daar was vandaag echt geen sprake van, hij werd fel en scherp verdedigd. Daarnaast heeft Vince in het begin van de wedstrijd al veel energie verbruikt door de verdedigers af te jagen, maar dit deed hij helaas alleen, zijn teammaten lieten hem daarbij in de steek. Daardoor kwam Vince in het verloop van de wedstrijd en op het eind van zijn rushes steeds de kracht te kort om tot een goed schot te komen. Vince kan uiteindelijk het team ook niet in zijn eentje dragen. Vince wij weten allemaal dat jij een super spits bent en dat jij ontzettend belangrijk bent voor dit team. Maar als je van achteruit onvoldoende goede ballen krijgt, kun je tegen zulke sterke en grote verdedigers als vandaag ook niets teweeg brengen. Je hoeft je zelf niets te verwijten. Deze wedstrijd snel vergeten en er woensdagavond gewoon weer een paar in prikken om je eigen zelfvertrouwen en het vertrouwen van het team weer op te krikken!

 

En om het dure puntverlies toch nog een beetje te relativeren, citeer ik JC.

“Het zijn maar 3 punten, maar wij worden kampioen!”. Johan Cruijff sprak deze legendarische woorden na de 8-2 nederlaag van zijn Feyenoord tegen de jonkies van AJAX in het seizoen 1983/ 1984. Feyenoord verloor dan wel, maar uiteindelijk pakte Feyenoord dat seizoen wel de dubbel! Feyenoord pakte de landstitel en de nationale beker.

 

Topscoorderslijst (1de klasse + Beker) van het seizoen 2016:

Vince              11

Yaden                   3

Jayden                 2

Jaqin                     1

Tristan                  1

Stefan                  1

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!