VV Baardwijk F1 wint zijn 1ste competitiewedstrijd!

VV Baardwijk F1 wint zijn 1ste competitiewedstrijd!

Baardwijk JO9-1

3 - 2

Wilhelmina F1

Competitie

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1.14

Datum

2 maart 2016 18:30

Accommodatie

Onbekend

Hier een verslag van onze vliegende reporter.

Het is woensdag 3 maart, laat in de middag, als dan heel verrassend het bericht komt, dat de wedstrijd doorgaat! Het heeft de hele dag geregend en iedereen verwacht dat de inhaalwedstrijd vanavond niet door zal gaan, echter de veldcommissie van de club en de gemeente geven het veld vrij om op te trainen en dus ook om de wedstrijd te spelen. Onze mannen zijn natuurlijk ontzettend blij dat de wedstrijd doorgaat, ze hebben er zin in! Helaas is Mart afwezig omdat hij in de ziekenboeg ligt. Hij wordt vandaag vertegenwoordigd door zijn moeder die fanatiek supportert langs de zijlijn. Tristan, kan op deze woensdagavond helaas niet op en neer vliegen vanaf zijn moeder en is helaas afwezig, hopelijk is hij er zaterdag weer bij. Wel hebben wij vandaag de beschikking over Vince, die weer terug is na een flinke griep. Ook heeft onze hoofdcoach Roy bij zijn collega hoofdcoach Ruud, van de F2,  gevraagd naar de beschikbaarheid van Stefan en Stefano, gelukkig zijn beide heren bereid om vanavond met ons F1 mee te doen.

Omstreeks 18.00 uur druppelen onze mannen één voor één binnen in het kleedlokaal, onze tegenstander van vanavond Wilhelmina F1 uit ‘s- Hertogenbosch is reeds aanwezig. Onze mannen komen er al snel achter dat de tegenstander vanavond ook in een geel- zwart tenue zal aantreden. Snel worden de witte uitshirts geritseld.

Onze mannen kunnen starten met de warming- up. Al snel maakt de scheidsrechter van dienst, Nyo, duidelijk dat hij de wedstrijd op tijd wil beginnen.

Snel maakt onze hoofdcoach Roy zijn opstelling van vanavond bekend. Assistent coach Jeffrey is er vanavond ook bij! Op doel staat zoals altijd de Beer van Bork, Keano, de verdediging wordt vandaag door de afwezigheid van Mart gevormd door “Tank” Delano en Jayden, Op het middenveld van links naar rechts, Stefan, Jaqin en Yaden. In de spits staat “Romario” Vince.

De jongens van Wilhemina F1 lijken allemaal wel een kop groter dan onze mannen. Het belooft een moeilijke wedstrijd te worden. Dit blijkt dan ook al snel, nadat de scheidsrechter omstreeks 18.30 uur het startsein gegeven heeft. Onze mannen hebben moeite om in hun ritme te komen. En het lijkt er soms op dat onze mannen er niet helemaal met hun hoofd bij zijn, de één staat met zijn veel te lange mouwen te zwaaien, de ander staat helaas niet op zijn favoriete plek. Gelukkig hebben wij de Beer van Bork nog op doel staan. Na slecht uitverdedigen van onze mannen, haalt een tegenstander knap uit op ons doel, maar dit harde schot wordt knap gered door Keano. Echter de voortzetting is helaas niet van dien aard, Keano schiet de bal laag en kort uit, in de voeten van de tegenstander. Deze bedenkt zich geen moment en schiet de bal, knap en hard op doel, via de onderkant lat ploft de bal in ons doel. Helaas we staan met 0-1 achter. Op dit moment van de wedstrijd is dit ook niet meer dan verdiend.

In de beginfase van de wedstrijd lijkt het onze mannen niet te lukken om goede aanvallen op de mat te leggen, de bal wordt vaak te zacht en te kort ingespeeld op elkaar, wat dan weer balverlies betekend. Vaak zit er dan een tegenstander met een voet er tussen. Onze mannen zijn op dat moment te veel afhankelijk van de  ingevingen van onze “Romario” Vince. Diverse schoten worden door de keeper knap gered of de bal wordt knap van de doellijn gered. Helaas lukt het onze mannen bij de diverse scrimmages voor het vijandelijke doel niet om de bal in het doel te schieten. Jayden weet wel nog knap een bal te onderscheppen en krijgt dan de kans om op doel te schieten maar helaas ook op dit schot weet de keeper van de tegenstander knap te redden. Wel is al snel duidelijk dat de keeper van de tegenstander niet sterk is met uittrappen en de voortzetting van de wedstrijd. Vaak rolt hij de bal naar een medespeler dicht bij hem. Als er dan door onze mannen druk gezet wordt op de bal en de verdediging, komen zij er maar moeizaam uit. Door steeds druk te zetten, weten onze mannen meer grip te krijgen op de wedstrijd, diverse kansen en corners mogen genomen worden, wat voor de spelers van beide teams en het publiek hachelijke momenten voor het doel van Wilhelmina F1 opleveren.

Uiteindelijk fluit de scheidsrechter na 20 minuten af voor de eerste helft. In de rust zet onze hoofdcoach Roy samen met assistent coach Jeffrey de mannen weer goed op hun plaats. De kopjes worden weer op scherp gezet. Ook krijgen ze de opdracht om snel en samen druk te zetten op de keeper en de verdediging van de tegenstanders, want het is ons al duidelijk dat dit problemen bij hun oplevert.

De scheidsrechter geeft na 5 minuten aan dat de wedstrijd weer gaat beginnen. Onze mannen lijken elkaar nu ook beter te vinden. Jayden stormt vanaf links goed door en gaat de combinatie aan met Vince. De voorzet op Vince wordt helaas door de keeper onderschept.

Op het middenveld weet Delano de bal van de tegenstander af te pakken en speelt direct de bal naar voren waar Vince de bal goed en snel onder controle weet te krijgen. Hij staat nu vrij voor de goal maar moet wel nog wat meters maken. Hij omspeelt de keeper knap en schiet vervolgens op het doel, Doelpuuuuuunt 1-1!

De tegenstander heeft diverse goede spelers bij zich, zij weten de bal goed rond te spelen. Het is duidelijk dat onze mannen nu in de 1ste klasse spelen, de tegenstander is erg sterk. De wedstrijd is ook erg spannend. Met kansen over en weer. Een keihard schot van de tegenstander wordt klemvast gered door onze Keano. De uittrappen van Keano gaan vanavond wat minder goed, terwijl hij dit wel ontzettend goed kan.

Stefan heeft vandaag wat moeite om het fysiek bij te benen. De jongens van Wilhelmina F1 zijn stuk voor stuk groter dan hem. Toch is onze Stefan deze mannen allemaal te slim af als hij de bal krijgt van Vince. Daar waar iedereen langs de kant denkt dat Stefan de kracht niet heeft en nog veel te ver van het vijandelijke doel staat, schiet hij toch op doel, Komt dat schoooottttttt, in de korte hoek schiet Stefan de bal keihard in het doel, 2-1 voor onze mannen! Het thuispubliek gaat uit zijn dak! De spanning is echt om te snijden langs de zijlijn.

Snel daarna breekt onze Vince door via rechts, hij is niet zelfzuchtig en ziet onze Yaden vrij voor de goal staan. Yaden tikt de bal in het net, 3-1!!!

Iets later breekt de tegenstander van ons knap uit, tussen twee van onze spelers weet de aanvaller, toch nog de bal over onze keeper heen te wippen, met deze mooie lob, komt Wilhelmina F1 terug tot 3-2.

Na de aftrap krijgt Vince nog de kans om ons op een veilige 4-2 te zetten, als hij helemaal alleen op het doel van de tegenstander af gaat. Hij heeft helaas iets te veel tijd nodig en geeft de verdediger de gelegenheid om terug te komen, met een goed gemikte sliding, weet de tegenstander de bal van de voeten van Vince weg te tikken.

Ondanks dat de tegenstander nog diverse grote kansen onbenut laat en nog diverse gevaarlijke corners mogen nemen, lukt het hun niet meer om de stand gelijk te trekken. De scheidsrechter fluit af voor de wedstrijd. Onze mannen hebben de eerste wedstrijd in de 1ste klasse met 3-2 gewonnen! Het was een zwaar bevochten overwinning, maar de punten zijn binnen.

 

 

Penalty’s:

Vanavond worden er wel strafschoppen genomen. Ook dit wordt een spannende aangelegenheid. Over en weer worden strafschoppen gemist, uiteindelijk, winnen onze mannen de strafschoppen met 5-4.

Onze Beer van Bork, weet 2 strafschoppen knap te redden. Delano, Jayden, Stefan, Yaden en Keano weten hun strafschoppen onberispelijk in te schieten. Vince, Stefano en Jaqin missen jammerlijk hun strafschop.

Onze mannen:

Keano:

Keano heeft vandaag en belangrijke bijdrage geleverd aan de overwinning. De tegenstander heeft diverse kanonskogels op ons doel afgevuurd maar steeds wist onze held in het doel, de bal te keren! Ook bij de strafschoppen was hij beslissend, zelf wist hij 2 strafschoppen te keren en als laatste de beslissing te brengen door zijn eigen strafschop hard in het doel te schieten. Enige wat vanavond minder goed ging bij de Beer van Bork, waren zijn uittrappen. Wij weten allemaal dat hij dit ontzettend goed kan maar vandaag wilde het niet helemaal lukken.

 

Stefano:

Nadat Stefano de vorige wedstrijd in de basis was gestart, startte hij vanavond als reserve. Tijdens de wedstrijd leek hij soms wat aan het dromen. Ik weet niet of dit kwam omdat hij de positie innam van Mart, onze dromer. In het begin had hij wat moeite om op dit niveau mee te komen, zowel in het samenspel als fysiek, echter hij heeft zich ontzettend goed hersteld en heeft er uiteindelijk samen met Delano ervoor gezorgd dat de verdediging stond als een huis!

 

Delano:

De tank heeft vandaag gedaan waarvoor hij ingehuurd wordt, goed spelen en goed verdedigen. Soeverein heeft hij de verdediging geleidt! Hij is begonnen met Jayden naast zich en uiteindelijk samen met Stefano de verdediging gevormd. Hij verdedigde ontzettend scherp, hij wist met een gerichte actie de bal van de voeten van de tegenstanders weg te tikken of zelf goed op te komen. Ook zette hij zijn medeverdedigers op de juiste positie en ondersteunde hun waar nodig. Zelf heeft hij nog een goed schot op doel geschoten maar deze miste helaas de juiste richting.

 

Yaden:

Yaden onze right winger, goede en mooie acties langs de lijn wisselt hij nog wel eens af met een afwachtende houding. Terwijl we ondertussen in eerdere wedstrijden en op de training hebben kunnen zien dat hij genoeg fysiek heeft om mee te komen in de 1ste klasse. Wat zou het mooi zijn als hij vaker het pit dat hij laat zien (op andere momenten, maar om privacy redenen nu niet nader verklaard), terug laat zien in de wedstrijd. Want dan weet ik zeker dat hij iedere verdediger het nakijken geeft! Vanavond heeft hij diverse mooie voorzetten vanaf rechts gegeven, helaas werden deze niet allemaal op waarde geschat. Uiteindelijk weet hij zelf goed positie in te nemen en scoort de belangrijke 3-1, wat uiteindelijk ook de beslissing betekend. Wel zal hij de corners vaker moeten gaan oefenen, te vaak belanden deze nog wel eens in het zijnet of op de kruising, probeer ze iets verder van het doel, hoog voor te geven, zodat onze mannen beter en eenvoudiger de bal op doel kunnen werken.

 

Jaqin:

Jaqin is de drijvende kracht op het middenveld, onzichtbaar voor velen, maar met zijn nuttige spel is hij ontzettend belangrijk voor ons team. Fysiek wist hij zich ontzettend goed staande te houden op dit niveau. Voor de wedstrijd had hij de tip gekregen om beter op zijn benen te blijven staan, of te wel, minder slidings te maken. Hij heeft zich dit goed in de oren geknoopt, hij maakte nu minder slidings dan in andere wedstrijden. Hierdoor was hij in staat om beter het spel te onderbreken als de tegenstanders de bal hadden. Zijn passing en voortzetting van het spel waren uitstekend. Daar waar hij in het begin van het seizoen nog onzeker over kon komen, is hij nu iemand die lef legt in zijn spel, hij durft acties te maken en tegenstanders in een individuele actie voorbij te spelen. Met nog meer lef en durf in je spel, zou je vaker in de positie moeten komen om een doelpunt mee te pikken.

 

Jayden:

Daar waar hij normaal links op het middenveld opgesteld wordt, moest hij vanavond starten in de verdediging. Zijn drang naar voren was duidelijk zichtbaar. Gelukkig wist hij dit zelf en ook op aanwijzen van Delano goed in te dammen. Al snel in de wedstrijd mocht hij zijn vertrouwde plek links op het middenveld in nemen. Vandaar uit was hij diverse keren erg belangrijk in onze aanvallen en was hij ook erg dreigend in zijn spel. Dit doet hij ontzettend goed, daarbij verliest hij zijn medespelers zeker niet uit het oog en zoekt steeds het samenspel op. Jayden maak gebruik van je goede schiettechniek. Je kunt de bal goed hoog voor het vijandelijke doel gooien waardoor wij nog gevaarlijker kunnen worden. Daar in tegen zou het super zijn om op momenten niet te veel af te wachten, fysiek hoef jij aan niemand onder te doen, maar soms wacht je af waardoor de tegenstander in balbezit weet te komen.

 

Vince:

Het was voor aanvang van de wedstrijd onzeker hoe onze Vince voor de dag zou komen, door de griep was hij erg verzwakt afgelopen maandag tijdens de training. Het was maar de vraag of hij vanavond voldoende hersteld was. Gelukkig bleek al snel dat wij ons daar geen zorgen over hoefden te maken. Vince had de juiste drive te pakken en zijn medespelers wisten hem steeds goed te vinden. Met zijn snelheid is hij menig tegenstander te snel af. Hierdoor is hij een “moordwapen” van ons team, de goalgetter pur- sang. Vanavond heeft hij knap gescoord uit de mogelijkheid die hij zelf afdwingt om goed in positie te staan en zijn kansen af te wachten. Soms staat hij nog wel achter de verdediging en zou hij zich vaker voor de verdediging kunnen aanbieden. Maar die snelheid van onze Vince…. Daarbij weet hij de bal vaak op miraculeuze wijze onder controle te krijgen en de tegenstander weten geen raad met hem. Met zijn gerommel en gefrutsel is hij levensgevaarlijk voor het doel! Je schot wordt steeds beter, maar blijf hierop oefenen!

 

Stefan:

Stefan mocht vandaag in de basis starten. Helaas voor hem was dit niet op zijn eigen vertrouwde positie. Hij werd in eerste instantie opgesteld als linker middenvelder. Stefan had in het begin ontzettend veel moeite om het hoge tempo bij te benen. Fysiek kwam hij iets te kort en omdat hij klein van stuk is, kwam hij ook nog wat snelheid te kort tegenover de boomstammen van tegenstanders. Nadat hij kort langs de kant heeft gestaan, mocht hij eindelijk vanaf zijn favoriete rechter kant zijn kunsten laten zien. Daar waar iedereen dacht dat hij van te ver af een poging wilde wagen, zag iedereen tot zijn eigen verrassing, de bal in de korte hoek in het doel belanden. Waarmee ons team een belangrijke 2-1 voorsprong nam. Over de inzet van Stefan hoeft nooit niemand te twijfelen, want met deze inzet compenseert hij het mindere fysiek van dit moment. Gezien het postuur van zijn vader, zal onze Stefan daar in de toekomst niet veel van afwijken, maar dat zijn vader een goede voetballer was, is een feit, ik heb er dan ook alle vertrouwen in, dat het goed komt met onze Stefan!

 

Topscoorderslijst (1de klasse + Beker) van het seizoen 2016:

Vince              4

Stefan                  1

Yaden                   1

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!