De 3 punten zijn weer binnen!

De 3 punten zijn weer binnen!

Baardwijk JO9-1

5 - 0

BMC F1

Competitie

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1.14

Datum

19 maart 2016 9:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen BMC F1 op het programma, de jongens uit Berlicum hebben de reis naar Waalwijk vanochtend al vroeg ingezet. Onze mannen zijn vanochtend ook op tijd aanwezig, want naast deze wedstrijd was er vandaag nog meer heugelijk nieuws te melden. Ons F1 heeft een nieuwe tenue (shirt, broekjes en sokken) sponsor. Vanaf vandaag zal PG vd Meijdenberg Stansvormen met trots op onze shirts te zien zijn, met dank aan de naamgever van zijn eigen bedrijf, de Heer PG vd Meijdenberg!

Na de nieuwe teamfoto’s en alle andere verplichtingen aan de sponsor kon dan eindelijk begonnen worden aan de warming- up, vandaag veel korter dan doen gebruikelijk.

Hoofdtrainer Roy heeft vandaag al zijn spelers tot zijn beschikking, Tristan is er nu voor het eerst bij in 2016! Onze hoofdtrainer stuurt het volgende basisteam het veld in.

Op doel staat niemand minder dan de Beer van Bork, Keano, vandaag geheel in het nieuw gestoken, zijn nieuwe licht blauwe keeperstenue ziet er erg flitsend uit! De verdediging wordt vandaag gevormd door onze “Tank” Delano en onze “Dromer” Mart. Op het middenveld staan de wingers Jayden en Yaden en daartussen in staat de motor van het team, Jaqin. In de spits staat onze Vince. Tristan begint de wedstrijd vanaf de zijkant maar zal zeker nog zijn minuten gaan maken en ook belangrijk wezen voor het team!

Iets na 9.00 uur fluit onze vaste scheidsrechter Nyo voor aanvang van de wedstrijd.

De wedstrijd begint wat rommelig, onze mannen weten maar moeilijk het goede spel van vorig weekend te vinden en zullen eigenlijk gedurende de hele wedstrijd zoekende zijn naar het tiki taki voetbal.

Yaden speelt de bal mooi langs de linker lijn, Vince pikt de bal op en rent op het vijandelijke doel af, gaat hij het nu doen of niet, daar gaat onze Vince, Ja! Doelpuuuunt, Vince weet mooi in de korte hoek te scoren, het staat 1-0 voor onze mannen!

Beide teams spelen vrij slordig, veel bal verlies, ze komen beide niet gevaarlijk dicht bij elkaars doel. Wel geven onze mannen in het begin van de wedstrijd regelmatig slordig een corner weg. Gelukkig werden deze niet gevaarlijk en had onze Keano vandaag een rustige dag.

Het goede spel van vorige week is nu helaas niet terug te zien in het spel van deze ochtend. Er wordt wel geprobeerd om de bal diverse keren naar elkaar over te spelen, de wil is er in ieder geval wel maar het wil maar niet lukken.

Regelmatig komen de ballen niet aan of springt de bal van onze voeten af. Of hebben onze mannen gewoon de pech dat ze het duel aangaan maar de bal in de kluts toch weer voor de voeten van onze tegenstander terecht komt.

De Tank Delano bemoeit zich behoorlijk met het aanvalsspel, waardoor hij zijn verdedigingstaken nog wel eens uit het oog verliest. Gelukkig is er dan Jaqin die de positie in de achterhoede van Delano over neemt. Zelfs Mart wordt in de voorhoede gespot tijdens meerdere aanvallen.

De keeper van de tegenstander speelt goed mee, hij komt goed uit waardoor onze aanvallers veel minder ruimte en tijd hebben om hun aanval af te ronden. Dit is onze Vince niet echt gewend.

Jaqin schiet de bal maar zijn schot wordt geblokt, de bal gaat naar de buitenkant, waar Yaden staat, deze geeft de bal mooi voor, maar de verdedigers blokken de bal wederom, maar nu in de voeten van Jaqin. Jaqin ziet de verdedigers en de keeper al een hoek kiezen en schiet de bal in de lege hoek, 2-0!

Daarna fluit Nyo af voor het einde van de eerste helft.

Tijdens de rust geeft onze hoofdtrainer duidelijk aan wat hij van zijn mannen verwacht. Ze spelen vandaag onrustig aan de bal, als de mannen de bal hebben, wordt hij direct naar voren geschoten, vaak zonder te kijken of daar ook een speler van ons rent. Ook spelen onze mannen in de eerste helft veel te ver naar voren, de verdediging duikt regelmatig op voor het vijandelijke doel. Daarbij is het van belang om het veld breed te houden en vanaf de zijlijn tot een goede voorzet te komen. Speel elkaar goed aan!

Jaqin speelt van achteruit de bal door op Jayden die op het middenveld loopt. Daarna speelt hij direct door op Vince, die daarmee al snel voorbij zijn directe tegenstander is. Hij rent nu alleen op de keeper af, in de loop kapt hij de bal mooi naar buiten waardoor de keeper op het verkeerde been staat en Vince de bal vrij in het doel kan schieten, 3-0!

Delano de Tank blokt de bal goed en geeft een goede voortzetting naar voren. Jayden speelt door op Vince die vanaf rechts de achterlijn haalt. Hij probeert om Tristan bij de 2de paal te bereiken, maar deze bal wordt nog tegen gehouden, Vince krijgt nog een 2de mogelijkheid en deze komt wel bij Tristan aan. Helaas wordt dit schot door een verdediger tegen gehouden.

Uit het niets een schot van Jayden, die de keeper ook maar net weet te redden, de bal ging al mooi de hoek in. Mart vangt de bal goed op, op het middenveld, en is niet zelfzuchtig, hij speelt de bal op links voor de voeten van Tristan. Deze schiet maar net naast, helaas.

Corner Yaden, voor de voeten van Vince, die hard op doel schiet, de bal wordt nog maar net gehouden door de keeper. Erg knappe redding van de keeper.

Wederom een corner van Yaden, Delano biedt zich goed aan en de corner wordt eens een keer kort genomen. Delano speelt direct terug op Yaden die hoog voorgeeft maar zijn bal beland in het zijnet.

De uittrap van de keeper is vervolgens slecht en beland in de voeten van Vince, Vince bedenkt zich dan ook geen moment en scoort de 4-0!

Nu pas komt er een bal gevaarlijk dicht bij ons doel. De dame van BMC F1 schiet de bal op doel maar onze Keano redt knap. Ook zelfs nog voor de voeten van de aanstormende aanvaller.

Yaden schiet op de paal en de bal komt terecht in de voeten van Tristan, deze schiet de bal direct op het doel maar helaas wordt deze geblokt, Tristan krijgt ook nog een tweede mogelijkheid om te schieten en laat deze nu echt niet onbenut, hard, hoog een droog schot, 5-0!

De jongens van BMC F1 mogen nog wel de aftrap nemen maar vervolgens fluit scheidsrechter Nyo af voor de wedstrijd.

 

 

 

Penalty’s:

De penalty’s worden ook door onze mannen gewonnen. Met een hele belangrijke rol voor onze Beer van Bork, Keano. Keano had vandaag een magisch veld om zich heen getrokken, van de 9 penalty’s die er op Keano genomen werden, werden maar 2 benut. Alle andere ballen redde Keano knap, of werden door het magische veld naast, over, op de lat of tegen de paal gekeken.

Delano, Mart, Jaqin, Vince en Keano wisten hun penalty’s heel knap te benutten. Wat de stand van de penalty’s bracht op 5-2 voor onze mannen. Helaas misten de penalty’s van Jayden, Tristan en Yaden de juiste richting en werden helaas gemist.

Onze mannen:

Keano:

De Beer van Bork had het vandaag relatief rustig. De enkele bal die hij op doel kreeg, wist hij met gemak te redden. Pas ver in de tweede helft kwam er dan ook echt een gevaarlijke kans van de tegenstanders, met 3 spelers kwamen ze op Keano af, maar wisten zij hem niet te verschalken.

Aan de overkant, je direct tegenstander, de keeper van de tegenstanders, voetbalde als keeper ontzettend goed mee, hij verdedigde zijn doel ver voor zijn eigen doel, waardoor onze eigen spits weinig tijd en ruimte kreeg om tot een actie en doelpunt te komen. Laat je niet in slaap sukkelen door het spel van de tegenstander en blijf alert en reageer als er ook maar 1 bal dicht bij de doelgebied komt! Tijdens de penalty reeks, had jij je magische veld opgetrokken, het wilde de tegenstander maar niet lukken om vaker dan 2x te scoren. Je hebt het heel knap gedaan en wederom de 0 gehouden in de wedstrijd, KNAP hoor!

 

Delano:

Vandaag stond onze Tank weer in de verdediging, of was het toch op het middenveld en in de spits? Hij had vandaag enige moeite om zijn aanvalsdriften te temperen en was veelvuldig in de voorhoede te vinden. Gelukkig had Jaqin dit al snel in de gaten en gaf jou deze ruimte door jou plek in de verdediging over te nemen. Verdedigend was je vandaag weer ijzersterk! Geen enkele grote kans weg gegeven en samen met Mart en Keano de 0 gehouden!

 

Mart:

Mart onze Dromer, stond vandaag een puike pot te spelen. Hij liet zich zelfs even van voren zien. Hij heeft het zelf geprobeerd maar op de juiste momenten was hij ook niet zelfzuchtig en behield hij het overzicht. Met zijn overzicht gaf hij Tristan een grote kans, helaas werd deze net niet benut. Verdedigend heb jij je mannetje weten te staan, samen met Delano had jij de spitsen van de tegenstander vandaag in je broekzak. TOP gespeeld!

 

Yaden:

Er lijkt enige groei in je spel te zitten, je durft steeds vaker de duels aan te gaan. Als je straks helemaal vrij kunt spelen, hoef jij je nergens meer iets van aan te trekken en weet jij keer op keer de achterlijn te halen en mooie gave voorzetten te geven. Het was een hele slimme actie van jou om de corner voor de afwisseling eens kort op Delano te geven, het scheelde niet veel of je had zelf gescoord, helaas belande je schot in het zijnet. Ondanks het mindere spel van het team, bleef je in je eigen spel geloven door steeds een afspeel mogelijkheid te zoeken in de hoop dat het tiki taki voetbal weer in het team zou komen.

 

Jaqin:

De stille motor van het team, trad vanochtend even in de schijnwerpers. Hij scoorde knap de 2-0. Het commentaar voor de camera na afloop van de wedstrijd was eigenlijk alles zeggend, je gaf aan dat je de keeper en de verdediger reeds de andere hoek op zag gaan en schoot je de bal maar in de vrije hoek. Het was misschien niet de mooiste maar wel een ontzettend belangrijk doelpunt voor het team. Na je doelpunt speelde het team steeds beter. Vandaag lukte het je ontzettend goed om eens op beide benen te blijven staan, je hebt het plaatsen van een goede sliding tot kunst verheven, maar lag nu minder nutteloos op de grond. Helaas werd je perfecte sliding op de bal, vandaag afgefloten door de scheidsrechter van dienst. Met je overzicht en passing ben je ontzettend belangrijk voor dit team en zet je regelmatig met je steekpass een medespeler vrij voor goal. GOED gespeeld!

 

Jayden:

Het is soms gewoon genieten als jij achter de bal staat, wat een powerschot heb jij soms al in je benen zitten! In de toekomst zal je daar nog ontzettend veel profijt van hebben. Vandaag stond je als linker winger opgesteld maar was je ook regelmatig als rechter winger terug te vinden. Je rushes langs de lijn worden befaamd, niemand die je dan nog bij kan houden. Hopelijk zal je snel het uithoudingsvermogen krijgen om na zo’n rush ook nog de lucht en kracht te hebben om tot een goede voorzet te komen. Net als Yaden was je vandaag weer van onschatbare waarde voor het team. Het liep dan iets minder goed dan vorige week maar net als Yaden bleef je geloven in eigen kunnen en bleef je proberen je eigen spel te spelen. Helaas kwam het tiki taki van vorige week nu niet eruit. TOP TEAMPLAYER!

 

Vince:

Wat is en blijft het een genot om onze Vince in het team te hebben. Met zijn snelheid is hij tot nu toe alle verdedigers dit jaar te snel af geweest. Nu probeert hij ook steeds vaker een actie te maken, zijn technisch vernuft is nu in ontwikkeling. Uit stilstand wordt het nog wel eens moeilijk maar op snelheid iemand uitkappen gaat al perfect, vandaag heb je op deze manier de keeper ook weer ontzettend mooi en goed op het verkeerde been gezet en wist je uiteindelijk heel eenvoudig te scoren. Vandaag was je met 3 doelpunten wederom ontzettend belangrijk voor het team. Zelfs nu het team minder speelde dan vorige week, wist jij je te onttrekken aan alle malheur en trok jij je eigen plan. Een GENOT om te ZIEN!

Tristan:

Tristan was er vanochtend gelukkig weer bij, het was voor het eerst in 2016. Door alle afgelastingen van de laatste weken en helaas was hij vorige week ook nog ziek, had hij zijn rentree in dit team dit jaar nog niet gemaakt. Het was ontzettend moeilijk voor hem om zich aan het hoge niveau van zijn teamgenoten op te trekken. Je ziet dat zijn afwezigheid helaas terug te zien is in zijn spel. Daarnaast had je ook nog eens de pech dat je niet op de positie speelde waar jij mogelijk het beste tot je recht komt. Als rechter middenvelder wordt er iets anders van je verwacht dan als spits. Toch heb jij ontzettend goed je best gedaan maar probeer meer in de bal te spelen, de bal komt niet altijd in de diepte zoals jij dit graag zou willen. Het is mooi om te zien, dat jij je niets aantrekt van een minder schot, een volgende keer probeer je het gewoon weer, dit is tekenend voor een echte spits! Je doorzettingsvermogen en inzet hebben er uiteindelijk wel voor gezorgd dat je een goede goal hebt gescoord, de 5-0 staat wel even mooi op jou naam geschreven! Dit was het eerste doelpunt van 2016 voor ons F1, hopelijk zullen er nog veel volgen!

 

Topscoorderslijst (1de klasse + Beker) van het seizoen 2016:

Vince              11

Yaden                   3

Jayden                 2

Jaqin                     1

Tristan                  1

Stefan                  1

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!