10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10!

10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10!

Wilhelmina F1

1 - 10

Baardwijk JO9-1

Competitie

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1.14

Datum

9 april 2016 10:15

Accommodatie

Onbekend

Vanochtend stond de uitwedstrijd tegen vv Wilhelmina F1 op het programma. We zijn vandaag met zijn zevenen. Vorige week hebben onze mannen zich goed hersteld van een 3-1 achterstand. In de tweede helft hebben onze mannen zich terug geknokt in de wedstrijd om uiteindelijk met een 3-3 af te sluiten.

Thuis hebben we in de avondwedstrijd tegen vv Wilhelmina F1 maar nipt met 3-2 weten te winnen. Dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden. We hebben de afgelopen weken minder goed gespeeld en vv Wilhelmina F1 heeft vandaag ook nog het thuisvoordeel.

Hoofdtrainer Roy heeft zich vanochtend op het kunstgrasveld terug getrokken van alle pers en toeschouwers. In het geniep bereid hij zijn mannen voor op deze belangrijke uitwedstrijd. Vlak voor aanvang van de wedstrijd komen onze mannen het veld op, mogen nog allen even op doel schieten om vervolgens te beginnen aan de wedstrijd.

Het team staat zoals altijd als ze maar met zijn zevenen zijn. Keano op doel. In de verdediging staan Mart en Delano, op het middenveld Jayden, Jaqin en Yaden. In de spits Vince.

Omstreeks 10.15 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Onze mannen mogen de aftrap nemen, vanaf de aftrap gaan ze direct met volle moed en plezier op het doel van de tegenstanders af. Dit gebeurd in een slimme combinatie, uiteindelijk krijgt Mart op het middenveld de bal en hij schiet de bal direct, recht door het midden, diep op Vince. Vince is zijn directe tegenstander te snel af en schiet de bal op doel. De keeper weet de bal nog wel weg te boksen maar de bal komt wederom in de voeten van Vince, deze ontdoet zich van zijn directe tegenstander die voor zijn voeten ligt, omspeelt de keeper en tikt de bal in het doel, 0-1!

Dit is het begin van een wervelstorm die pas weer stil gaat liggen als de scheidsrechter de eerste helft affluit. Onze mannen spelen vanaf het aller eerste moment goed, ze zetten direct druk op de tegenstander en de bal. De tegenstanders hebben totaal geen idee wat hen overkomt, ze hebben totaal geen tijd om rond te kijken en de bal goed in te spelen op een mede speler, voordat ze het weten zijn ze steeds de bal weer kwijt. Al onze mannen staan goed in hun positie en zetten ook nog eens goed door. Op rechts gaat onze man de duels heel slim uit de weg. Eigenlijk komt het erop neer dat gedurende de eerste helft, de tegenstanders steeds de aftrap mogen nemen, onze mannen de bal snel afpakken en weer op het doel van de tegenstander schiet en weer weten te scoren.

Jayden speelt de bal onbesuisd naar voren, het lijkt ondoordacht maar onze super sneller spits Vince is wederom zijn tegenstanders te snel af, rent alleen op doel af en tikt de bal onder de keeper door, 0-2!

Goede doorzetten van Jayden, de bal komt in de voeten van Vince, die maar net voorlangs schiet. De tegenstander komt met de bal over de middenlijn, dit kan deze jongen zonder problemen doen, hij wordt op geen enkele wijze gehinderd door één van onze mannen. Hij schiet de bal laag over de grond recht op ons doel, recht op onze Keano af, maar het is voor de toeschouwers nog steeds onduidelijk hoe het kan dat deze bal uiteindelijk over de voet van Keano over de doellijn rolt, 1-2.

Yaden krijgt de bal op rechts, hij kapt zijn tegenstander uit en bedenkt zich eens om maar op doel te schieten, maar hoe? Hij schiet met een hele mooie boogbal de bal, over de keeper, in het doel, 1-3!

Jaqin heeft de bal op links, hij speelt de bal over naar Jayden en rent vervolgens zelf binnendoor naar het doel, daar krijgt hij de bal terug van Jayden, neemt de bal aan en schiet de bal vervolgens hartstikke mooi in de lange hoek, 1-4!

Vanaf de aftrap verdienen onze mannen al vrij snel een corner. Yaden neemt deze goed. Vanaf de zijlijn krijgt hij al de instructies van hoofdtrainer Roy om de bal bij de tweede paal neer te leggen en dat doet hij gewoon, alsof het niets is. Maar bij de tweede paal staat onze Jayden. Jayden kopt de bal tegen de looprichting van de keeper in. De bal ploft hartstikke knap in de lange hoek in het doel. Ondanks de vele doelpunten die in deze wedstrijd te zien waren, was dit misschien wel de mooiste! 1-5!

Jaqin  heeft de bal rechtsvoor bij de cornervlag. Hij speelt de bal in op Vince, die de bal direct doorspeelt op Jayden. Jayden bedenkt zich geen moment, zonder dat hij de bal aanneemt schiet hij de bal direct op de doel. Hij raakt de bal met de buitenkant voet. Met een mooi effect valt de bal in de korte hoek in het doel, 1-6!

Een mooie één twee tussen Yaden en Jayden, Yaden schiet van afstand in de winkelhaak, mooi schot 1-7! Vince zet goed door op de bal en verovert de bal en tikt de bal onder de keeper door 1-8!

De tegenstanders denken uit te kunnen breken, hun spits is stiekem achter onze twee verdedigers op gedoken. Maar Mart sprint naar de bal, zet zich tussen de man en de bal in en de tegenstander druipt reeds af, weg kans voor de tegenstanders.

De scheidsrechter fluit af voor de eerste helft. De wervelstorm kan even gaan liggen. Het valt voor het meegereisde publiek uit Waalwijk te hopen dat na de pauze eenzelfde spelbeeld te bewonderen is op het veld. Onze hoofdtrainer Roy heeft in de pauze weinig toe te voegen op het spel van zijn mannen. Hij probeert de mannen wel nog erop te wijzen dat zij scherp moeten blijven. Houdt rekening ermee dat wij maar met zijn zevenen zijn, niet te veel rennen. Geniet ervan, laat de tegenstander niet meer terug komen in de wedstrijd en de stand.

De scheidsrechter fluit voor aanvang van de tweede helft. De hoofdcoach van vv Wilhelmina F1 heeft zijn mannen nu goed op hun plek gezet, het wordt nu moeilijker voetballen voor onze mannen. Ze zetten ook meer druk op onze spelers waardoor deze minder ruimte hebben. Ook komen ze soms gevaarlijk eruit, maar dan staat onze Beer van Bork op doel. Keano heeft diverse mooie reddingen waardoor de tegenstanders niet meer tot scoren komen. Wel lukt het onze mannen nog, om tot scoren te komen.

Inworp van Jaqin in de voeten van Jayden, deze stormt op links goed door, op het middenveld speelt hij de bal door op Vince, het staat nu vijf verdedigers van vv Wilhelmina F1 tegen twee van ons, Vince aan de bal en Yaden loopt heel goed mee op rechts. Vince is natuurlijk veel sneller dan zijn tegenstanders, bijna bij het doel aangekomen speelt hij de bal perfect in de loop van Yaden. Deze staat nu voor open doel en mist de bal niet, 1-9!

Yaden mag een corner nemen, deze wordt uitverdedigd. Uiteindelijk komt de bal via de linker kant van het veld terug, Jayden haalt de achterlijn en speelt daar de bal terug op Jaqin, Jaqin bedenkt zich geen moment en schiet van dichtbij de 1-10 binnen!

Als slot akkoord op de wedstrijd schiet Jaqin van grote afstand op het doel, helaas spat deze bal uiteen op de lat. De scheidsrechter heeft genoeg gezien en fluit af voor de wedstrijd, onze mannen hebben de wedstrijd met 1-10 gewonnen!

Wat een wedstrijd! In de eerste helft kwamen de jongens van vv Wilhelmina F1 totaal niet voor in het spel, ze weten wel hun eer te redden maar wat onze mannen lieten zien was gewoon uitmuntend! Onze mannen knokten voor elkaar, ze waren fel, zette goed door op de bal, gaven de tegenstanders geen enkele ruimte en wisten bijna elke kans te verzilveren. Top prestatie mannen!!

 

Penalty’s:

De penalty’s worden maar nipt verloren, daarbij dient wel vermeld te worden, dat de tegenstander twee penalty’s meer mochten nemen dan wij zelf. Zij waren namelijk met negen jongens aanwezig. Uiteindelijk wordt het 4-3 voor hen. Wel heeft Keano diverse penalty’s knap eruit gehouden, hij was goed actief aan het keepen. Delano, Jaqin, Keano en Yaden missen hun penalty’s, waarbij wel gezegd mag worden dat de penalty van Yaden een schitterende misser was, de bal spatte uiteen op de kruising, en soms is op zo’n manier missen nog veel mooier dan de bal erin schieten.

 

Onze mannen:

Keano:

 

We weten nog niet wat je aan het doen was op het moment dat de tegen treffer gemaakt werd, waarschijnlijk was je verblind door het goede spel van je eigen teammaten. Je hebt de bal in de eerste helft wel geteld 1x gehad en dat was helaas op het moment dat je de bal uit het net moest vissen. Als je je teammaten zo goed ziet voetballen, zelf weinig te doen hebt, om dan goed geconcentreerd te blijven, dat is gewoon moeilijk. Maar met die goede en knappe reddingen in de tweede helft heb jij aangetoond dat jij een super keeper bent! Je hebt met die reddingen je teammaten op de been gehouden! Wat ook erg opvallend was vanochtend, waren je zeer verre uittrappen, die ook steeds weer terecht kwamen bij één van onze spelers. Daarmee was direct de druk van de tegenstander weg voor je eigen doel, heel goed!

 

Delano:

 

Vandaag liet je de ene na de andere solo zien. Het is duidelijk dat je genoeg zelfvertrouwen hebt. Wij zien graag spelers met zelfvertrouwen. Maar wacht niet te lang met het afspelen van de bal, loop je niet vast. Vandaag stond je soms iets te ver voor je man, gelukkig had je perfecte rugdekking van Mart. Tegen deze tegenstander was dat ook mogelijk. Je hebt verder dan ook in het teambelang gevoetbald, samen met Mart een Top prestatie geleverd!

 

Mart:

 

Ik vraag mij de laatste weken regelmatig af of jij wel de Mart bent, die ik aan het begin van het seizoen gezien heb… Het is ongelofelijk wat jij de laatste wedstrijden laat zien en die lijn trek je vandaag gewoon weer door. Wat ben jij gegroeid in je spel! Je was vandaag ontzettend sterk, snel, scherp en ontzettend slim. Eerst sprint jij naar de doorgebroken speler en vervolgens wurm jij je tussen de bal en de tegenstander waardoor de tegenstander helemaal niet tot een kans kan komen, wat heb jij dit goed gedaan! Je staat vaak op de juiste plek en gaf Delano vandaag goed rugdekking. Ik heb genoten van je spel van vandaag! Ga zo door!

 

Yaden:

 

In de eerste helft heb jij aangetoond dat jij de duels helemaal niet aan hoeft te gaan. Je kapt je tegenstander zonder problemen uit en schiet uit alle hoeken en standen op doel, met je goede spel heb jij vandaag je team geholpen en ook nog eens drie doelpunten gescoord, de één nog mooier dan de ander. Door goed samen te spelen en hier en daar eens een mooie één – twee speel jij elke speler zonder problemen voorbij, dan hoef jij helemaal het duel niet aan te gaan. Dat heb je vandaag ook diverse keren ontzettend goed gedaan! Je penalty was de mooiste misser van vanochtend. In de tweede helft had je het wel iets moeilijker, je kreeg iets minder ruimte, maar dit gold voor alle mannen van het team. Je hebt vandaag uitstekend gespeeld, laat dit in de wedstrijden tegen Boxtel F1 ook zien!

 

Jayden:

 

Wat heb ik vandaag genoten van jou spel. Daar waar je in de laatste wedstrijden regelmatig de duels meed, ging je er vandaag lekker vol in. En als een actie je even niet lukt, dan probeer je het gewoon nog eens, lekker eigenwijs maar zo genieten! Je doelpunt met het hoofd was zo moooooooi! Je staat bij de tweede paal en krijgt de bal perfect aangespeeld. Je kopt de bal tegen de looprichting van de keeper, over de keeper heen, in de lange hoek. Dat je dit inzicht nu al hebt, dit was de perfecte kop goal op zo’n mooi afgemeten corner van Yaden. Houdt dit goede spel vast, blijf durven, trek je niet altijd wat aan van wat je hoofdtrainer Roy zegt. Hopelijk weet je ook tegen Boxtel F1 zo uit te blinken als vandaag!

 

Jaqin:

 

Er was vandaag geen fout te bekennen in je spel, of was het net die ene keer dat je net iets te ver naar achter stond, waardoor de tegenstander op het middenveld alle ruimte had. Wat heb jij verder goed gespeeld! Hoe jij het spel verdeeld is een genot voor het oog, je geeft eens een balletje op links en dan weer op rechts. De ballen die je dan speelt, zijn vaak op een goede snelheid, waardoor je medespelers de bal eenvoudig aan kunnen nemen en het spel voort kunnen zetten. Wat misschien nog mooier was, was dat je eindelijk eens zelf durft te schieten. Daar waar je normaal de bal nog wel eens op een mede speler wilt afspelen, durf je nu zelf te schieten op doel. Heeft de afspraak met je ouders dan toch geholpen? Je hebt diverse keren de bal van ver op doel geschoten, één keer zelfs op de lat. Ook weet je twee keer heel goed van dichtbij te scoren, heel goed gespeeld vandaag!

 

Vince:

 

Ik denk dat je directe tegenstanders van vanochtend nog steeds flitsen in hun ogen zien. Hoe jij vandaag keer op keer voorbij de verdedigers wist te flitsen is gewoon super goed! Ook was je vandaag scherp in de afronding, waar je in eerdere wedstrijden nog wel eens meer kansen nodig had om tot scoren te komen, lukte vanochtend, zeker in de eerste helft, alles bij je! Je snelheid is een moordwapen van dit team! In de tweede helft kwam je zelfs nog even achterin mee uitverdedigen om vervolgens weer naar voren te sprinten, je hebt vandaag uitstekend gespeeld!

 

Vooruitziende blik van de scout:

De scouts hebben de afgelopen weken hun oren en ogen open gehouden. De komende weken staan de uit- en thuiswedstrijden tegen Boxtel F1 op het programma. Wij staan nu tweede, vlak achter Boxtel F1. Wij hebben twee verliespunten meer dan Boxtel F1. Boxtel F1 heeft vanochtend met 7-0 gewonnen van Den Dungen F1. Dat zijn die jongens, waar tegen wij de afgelopen weken het ontzettend zwaar hebben gehad en waarvan wij niet wisten te winnen. Ik hoorde in de wandelgangen dat wij Boxtel F1 wel aan zouden moeten kunnen. Maar het is ook bekend dat Boxtel F1 fysiek ontzettend sterk is. Tegen Fysiek sterke tegenstanders willen wij het juist moeilijk hebben. Maar vergeet niet hoe goed jullie vorige week in de tweede helft geknokt hebben om tot een gelijkspel te komen tegen Den Dungen F1. En vergeet ook niet hoe jullie vandaag de tegenstander helemaal gek getikt hebben, ze konden zelfs nog niet eens fysiek worden, want als ze al bij jullie kwamen, dan speelde jullie de bal door op iemand die vrij stond. Dat is simpel en slim voetballen en dat kunnen jullie, dat hebben jullie allang bewezen. Laat de jongens van Boxtel F1 maar komen!!!

 

Topscoorderslijst (1de klasse + Beker) van het seizoen 2016:

Vince              17

Yaden             6

Jayden                       5

Jaqin               3

Tristan             1

Stefan             1

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!