F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1.14

16 april 2016 9:00

Scheidsrechter

Nyo Sulsters

Vanochtend stond de thuiswedstrijd tegen Boxtel F1 op het programma. We zijn vandaag compleet. Het beloofd wederom een spannende wedstrijd te worden. Onze mannen moeten tegen de koploper. Boxtel F1 heeft 2 verliespunten minder dan onze mannen. Bij een overwinning van onze mannen komen ze zelf ontzettend dichtbij een nieuw kampioenschap. Maar daar zullen we nu niet te ver op vooruit lopen, eerst deze wedstrijd overleven!

Hoofdtrainer Roy stuurt deze ochtend de volgende mannen het veld in; De Beer van Bork staat weer op doel, Keano is er vandaag wel bij maar zal de komende twee wedstrijden missen omdat hij een trainingskamp in het buitenland heeft. De verdediging wordt wederom door het vaste verdedigingskoppel Mart en Delano gevormd. Op het middenveld staan in willekeurige volgorde, Tristan, Jayden en Yaden opgesteld. In de spits staat onze Vince.

Boxtel F1 neemt de aftrap. Vince rent op de rechterkant naar de achterlijn en wil de bal daar strak voor zetten, de keeper tikt hem ook maar net naast.

Mooi opgezette aanval wederom via rechts, Keano schiet ver uit. Yaden pakt de bal goed op en op de achterlijn wil hij de bal goed voorgeven. Bij de eerste paal tikt de keeper de bal maar net over.

In de eerste minuten komt Boxtel F1 er niet uit. Onze tank krijgt van Boxtel alle tijd om het spel te verdelen van achteruit. Hij geeft de bal iets te veel naar rechts maar Yaden weet de bal nog binnen te houden. Wederom een goede voorzet van Yaden, deze beland in de voeten van Tristan die de bal geeft aan Vince, Vince heeft net iets te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen en zijn schot wordt geblokt maar we hebben wel en corner verdiend. Uit de corner komt vervolgens geen kans. In de eerste tien minuten wordt er voornamelijk via rechts op de vijandelijke helft gespeeld. Het lukt Boxtel F1 niet om een vuist te maken. Maar de kansjes die wij creëren worden ook niet benut. Onze mannen hebben wel het betere van het spel.

Delano geeft een corner weg, deze wordt goed genomen en komt in de doelmond terecht, Keano bokst de bal goed weg.

Jayden heeft de bal op links, speelt de bal door op Vince, Vince is nog net op tijd om de bal onder de uitkomende keeper door te schieten. De bal rolt tergend langzaam naar het doel, helaas is de verdediger optijd terug gesneld om de bal uit het doel te schieten.

Bij Jayden lijkt de knop nu om te zijn, hij zet goed druk en gaat de duels goed in, trekt zijn been niet terug!

Boxtel krijgt de kans om een counter te plaatsen maar onze verdedigers zijn net optijd terug. In het gerommel komt Boxtel wel tot een schot die tegen de paal komt.

Jaqin verovert de bal op het middenveld. Gaat op rechts er vandoor. Hij legt de bal voor zijn linker en schiet op doel. De bal mist de snelheid en de kracht om echt gevaarlijk te worden maar hij wordt niet goed verwerkt door de keeper van de tegenstander. De bal gaat achter, corner. Maar niets komt voort uit deze corner.

Bal van Delano op Jaqin, Jaqin kapt naar binnen en speelt de bal door op Vince, Vince rent op het doel af en schiet net naast.

Rust.

In de pauze geeft Hoofdtrainer Roy aan dat er hartstikke goed gevoeld wordt, de verdediging is goed en scherp aan het spelen, goed samenspel van het team. Maak gebruik van de ruimte die wij krijgen. Neem de bal goed aan en dan pas de bal inspelen. De kansen komen en die creëren we, door collectief te voetballen komen de kansen er. Geconcentreerd blijven.

Onze mannen mogen de aftrap nemen om de tweede helft te beginnen. In de eerste minuten van de tweede helft probeert Boxtel F1 de bal beter rond te spelen, wij lopen steeds achter de feiten aan. In een counter van Boxtel F1 komen zij er goed uit, zij spelen onze verdediging goed uit en zetten hun spits vrij voor onze Beer, gelukkig blijft de Beer van Bork koelbloedig en houdt de bal uit zijn doel.

In de tweede helft is het spel van onze mannen iets minder, ze komen minder vaak eruit. De jongens van Boxtel zetten nu vroeger druk. Bij onze mannen wil het allemaal iets minder goed lukken, het goede combinatievoetbal van de eerste helft is nu niet meer terug te zien. Tristan krijgt nog wel een dot van een kans maar die wordt helaas gemist. Gelukkig komt Boxtel F1 ook niet tot daadwekelijk goed uitgespeelde kansen.

De scheidsrechter fluit af voor de wedstrijd, het is en blijft 0-0!

Er is een duidelijk verschil zichtbaar tussen de eerste helft en de tweede helft. De 0-0 eindstand is dan ook een terechte uitslag. In de eerste helft speelde onze mannen goed, de Beer van Bork was alert in het doel. Ook het verdedigingsduo was super goed, zij lijken steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. Hoe Mart zich de laatste wedstrijden manifesteert is gewoon magistraal! Er is bij beide heren geen angst in het spel terug te zien, ze spelen de aanstormende spitsen eenvoudig uit, alsof het niets is.

In de voorwaartsen vonden zij elkaar ook steeds goed, ze speelde in de eerste helft hartstikke goed en creëerde kans op kans, helaas dat daar verder geen doelpunt uit voort is gekomen. In de tweede helft had Boxtel F1 een beter antwoord op het goede spel van onze mannen. Waardoor zij steeds eerder druk gaven op onze verdedigers en het steeds moeilijker voor onze mannen werd om er voetballend uit te komen, dit resulteerde in veel lange ballen naar voren, helaas kwamen die dan weer in de voeten van de jongens van Boxtel F1 terecht. Daar de jongens van Boxtel ook niet tot grote kansen kwamen, bleef het terecht op 0-0 staan.

Onze mannen hebben zeker in de eerste helft aangetoond dat ze het de koploper erg moeilijk kunnen maken. Onze mannen hoeven zich dan ook nog een zorgen te maken, het is duidelijk dat zij terecht in de 1ste klasse spelen en zich hier goed weten te handhaven. De competitie is nog niet beslist maar wij hoeven ons geen zorgen te maken, wij kunnen niet degraderen. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg is het nog mogelijk om wederom kampioen te worden, maar dan zullen wel alle wedstrijden gewonnen moeten worden. Over 2 weken staat de uitwedstrijd tegen Boxtel F1 op het programma. Het beloofd nog een spannend einde van deze competitie te worden, Succes mannen!

Tgn                  3-6

5 van de 8 mannen hebben hun penalty gemist, dat wordt tijd om daarop te gaan oefenen hoofdtrainer!