Penalty’s beslissen bekerwedstrijd!

Penalty’s beslissen bekerwedstrijd!

Baardwijk JO9-1

1 - 1

SVSSS F1

Competitie

F-pupillen, F1, Groep 7 4

Datum

30 maart 2016 18:30

Accommodatie

Onbekend

Vanavond staat de belangrijke kwartfinale wedstrijd van de Zwaluwen Jeugd Beker op het programma. De wedstrijd stond eigenlijk voor 2de paasdag gepland, maar toen hadden de tegenstanders van vanavond niet genoeg man op de been kunnen brengen en is de wedstrijd verschonen naar vandaag. De tegenstander is SvSSS F1 uit Udenhout. Dit team speelt net als onze eigen mannen in de 1ste klasse. Maar niet in de zelfde poule.

Hoofdtrainer Roy heeft niet alle mannen tot zijn beschikking, Tristan is er helaas niet bij. Daarvoor in de plaats heeft hoofdtrainer Roy vandaag wel de beschikking over Stefano van de F2.

Hoofdtrainer Roy begint met de volgende spelers in de basis.

Keano mag vandaag weer gaan bewijzen dat de Beer niet verdwenen is. In de verdediging mogen Mart en Delano gaan bewijzen dat afgelopen zaterdag een echte off- day was. Op het middenveld mogen Jayden, Jaqin en Yaden hun kunsten weer gaan bewijzen. In de spits staat Vince.

Onze vaste scheidsrechter Nyo is de scheidsrechter van dienst, SvSSS F1 begint de wedstrijd.

In de begin fase van de wedstrijd is de wil om goed te spelen wel duidelijk aanwezig, onze mannen proberen de bal goed rond te spelen maar in de eindfase van de aanval, wil de bal nog snel verloren worden, het geluk is nog niet aan onze zijde. Het lijkt daarom ook ontzettend rommelig. De jongens uit Udenhout, zijn ook goed, zij proberen ook leuk en goed mee te voetballen. Ze hebben in de eerste helft dan ook een licht de overhand in het spel.

In de eerste minuten valt het op dat Keano goed voor zijn doel staat te verdedigen, dit doet hij heel goed, hij is actief aan het keepen, dit zien wij graag!

Tegenstander kan vrij rond lopen op de rand van ons keepergebied, niemand die hem de bal af wilt pakken, wij die afwachten op wat de tegenstander gaat doen. Uiteindelijk schiet de tegenstander de bal mooi op de lat en de bal gaat over.

Goede corner van Yaden. Wordt nog om hoog getikt door de keeper, maar Vince heeft helaas niet de juiste lengte om de bal in te kunnen koppen, de bal komt voor de voeten van Jayden die snoeihard uit haalt, maar de bal beland op de rug van een tegenstander.

De jongens van SvSSS F1 komen in de eerste helft diverse keren knap voor ons doel en krijgen diverse kansen op een doelpunt, opvallend is dat Delano en Mart goed verdedigingswerk afleveren, beide zijn erg scherp en geconcentreerd en weten beide hun voeten goed te gebruiken. De tegenstander zal vast diverse keren gebaald hebben dat steeds een voet van Delano of Mart voor de bal terecht kwam, waardoor hun schot op doel geblokt werd.

SvSSS F1 plaats een gevaarlijke counter, de spits rent alleen op ons doel af, Keano verkleind zijn doel goed en maakt een goede redding op dit goede schot van SvSSS. In de rebound mag SvSSS nog eens op ons doel schieten, ook hierop heeft Keano een goede redding.

Vince rent tussen 2 verdedigers door en weet aan de bal te blijven, helaas komt hij net de kracht te kort om tot een goed schot te komen, de keeper redt.

SvSSS F1 lijkt meer balbezit te hebben en het betere van het spel te hebben. Wij zijn te afhankelijk van toevalligheden en dat de bal bij onze Vince terecht komt. Het spel van onze mannen behaalt helaas nog niet het niveau dat wij van ze gewend zijn. Dit kan natuurlijk aan onze eigen mannen liggen, die nu al enkele weken niet in het juiste ritme komen of aan de tegenstanders die nu eens allemaal goed mee kunnen voetballen. Als de tegenstander goed is, lijken onze mannen toch meer moeite te hebben om hun eigen spel te vinden. Daar moeten ze nog wel wat slimmer in worden. Als ze fysiek minder zijn, dan moeten ze juist met het tiki taki voetbal komen, waar ze juist zo goed zijn, want dan speel je alle sterkere tegenstanders met een eenvoudige pass helemaal uit de wedstrijd.

Jaqin speelt de bal naar Vince, en vince gaat in duel met zijn directe tegenstander. De tegenstander weet Vince meer naar buiten te duwen maar Vince is balvast. Hij schiet de bal op doel, in de korte hoek, 1-0!!!

Iets later fluit onze scheidsrechter Nyo voor de rust.

Hoofdtrainer Roy geeft aan dat het nog niet goed gaat, te afwachtend, onze mannen geven te veel ruimte. Verder geeft hij aan dat wij de bal goed in moeten spelen en vervolgens weer vrij moeten gaan lopen, houdt het simpel. Niet te moeilijk ballen. Probeer de duels te winnen, gewoon het lichaam eens erin gooien, geef die schouderduw. Niet bang wezen. Scherp blijven. Speel de bal strak over de grond.  Geen korte ballen. Wees niet bang om een overtreding te maken.

De tweede helft staat op het punt van beginnen, onze mannen mogen nu de aftrap nemen. Vanuit de aftrap gaat de bal naar voren, Jaqin heeft de bal rechts voor bij de cornervlag, helaas verliest hij daar vrij eenvoudig de bal. En kunnen de jongens van SvSSS F1 een counter plaatsen. Keano komt op tijd uit zijn doel om zijn doel te verkleinen, hij duikt over de bal heen en de bal beland naast ons doel. Wij mogen een doeltrap nemen.

Even later weten we toch een corner weg te geven, de jongens van SvSSS F1 mogen een corner nemen. Deze wordt eigenlijk perfect genomen, precies op hoofdhoogte, bij de eerste paal De spits hoeft maar te blijven staan en hij kopt de bal zonder ook maar iemand van ons in de buurt vrij eenvoudig binnen. Opvallend is dat er niemand van ons ook maar enige moeite onderneemt om het de tegenstander moeilijk te maken om die bal in te koppen. Toch staat het eigenlijk geheel verdiend 1-1.

Jayden komt vanaf links en speelt zich knap vrij met de bal in de voeten, het schot op doel krijgt helaas niet het gewenste resultaat, de keeper redt knap.

Daarop volgend krijgt SvSSS F1 een mooie kans om te scoren, echter de bal gaat maar net over.

Ook wij mogen een corner nemen, Knappe corner Jaqin, schot van Vince dat op de doellijn geblokt wordt. De bal wordt niet echt uitverdedigd en onze mannen krijgen nog een kans. Vince schiet wederom op doel. Deze kans gaat helaas ook verloren.

Beide teams zijn in deze wedstrijd voetballend erg aan elkaar gewaagd, het is een open wedstrijd, aanvallen volgen elkaar snel heen en weer op.

Een één- tweetje tussen Vince en Jayden gaat net niet goed, Jayden speelt de bal net iets te ver voor Vince uit, waardoor hij niet bij de bal kan komen. Bij een volgende kans krijgt Vince een gigantische kans om op school te schieten maar de bal verdwaald in het bos van benen van de tegenstanders.

Er wordt een lichte overtreding gemaakt, waar eigenlijk niet voor gefloten had mogen worden, toch krijgen de jongens van SvSSS F1 de kans om vlak voor tijd nog een vrije trap te nemen. Deze bal gaat maar net voorlangs.

Scrimmage voor het doel van SvSSS F1 maar helaas beland de bal uiteindelijk naast het doel.

Scheidsrechter Nyo fluit af voor het einde van de wedstrijd. Penalty’s moeten nu de doorslag gaan geven. Dit brengt extra spanning mee. Er mogen nu maar 5 penalty’s genomen worden.

Penalty’s:

Jaqin    1-0

Tgn      1-1

Delano mis

Tgn      1-2

Jayden 2-2

Tgn      2-3

Vince   3-3

Tgn      over

Yaden  mis

Tgn      3-4

Helaas onze mannen zijn uit de beker geknikkerd, voetballend waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd, ondanks dat wij zelf de betere kansen hadden, was de 1-1 een verdiende eindstand. Helaas is het dan in het voetbal zo dat we niet op punten zoals bij het boksen kunnen winnen maar dienen penalty’s de doorslag te geven om te beslissen wie van beide teams nu naar de halve finale door mogen gaan. Onze mannen namen de penalty’s slechter dan de jongens van SvSSS F1. De keeper van SvSSS F1 is de held van de avond, hij wist 2 penalty’s knap uit zijn doel te rammen. Jayden en Vince wisten hun penalty’s onberispelijk hard in te schieten, onhoudbaar voor de keeper van de tegenstander. Jaqin had nog geluk dat zijn penalty er wel inging, al ging de keeper wel al dezelfde hoek in.

Onze mannen:

Keano:

Keano je hebt de Beer weer terug gehaald, je hebt deze wedstrijd goed gekeept. Het was mooi om te zien dat je actief in het doel stond. Je kwam ook sneller uit je doel, waardoor je het de tegenstanders ook moeilijker maakte, omdat jij je doel goed verkleinde. Je uittrappen zijn vaak goed. Let alleen erop dat je de bal op de juiste momenten uitgooit, houdt er rekening mee dat je teammaat waar je de bal naar toe rolt, de tijd nodig heeft om de bal onder controle te krijgen en deze door te kunnen passen naar een andere teammaat. Als de tegenstanders vroeg druk zetten, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Het is dan beter om goed en ver uit te trappen. Probeer deze goede lijn door te trekken naar de volgende wedstrijd! Je hebt nog wat goed te maken t.o.v. de vorige wedstrijd tegen de jongens van Den Dungen F1.

 

Delano:

Vandaag liet Delano zijn ware aard weer een beetje zien. Hij was ontzettend sterk in het verdedigen, samen met Mart heeft hij het ontzettend goed gedaan. Hij was geconcentreerd en scherp in de duels. Dit is dat we allemaal van je willen zien. Je hebt ook nog even centraal op het middenveld gespeeld. Ook dit ging je goed af.

 

Stefano

Vandaag viel je in en stond je even samen met Mart in de verdediging, dit deed je goed. Je bent een mooie sierlijke verdediger. Je hebt een goed schot en goede passing in de benen. Je kunt zonder problemen mee op dit niveau!

 

 

Mart:

YES! Dit is wat men van jou wil zien, je was vandaag ontzettend goed aan het voetballen. Je was samen met Delano ontzettend goed bezig. Je was scherp, je hield de tegenstanders ver van de bal en je was geconcentreerd. Weg met die dromer in het veld, deze actieve Mart willen we zien. Je werd zelfs nog even rechtshalf gezet, dit deed je ook ontzettend goed, je verdedigde goed mee, ging goed mee in de aanval en probeerde zelfs nog mooie voorzetten te geven. Houdt dit vast!

 

Yaden:

Gelukkig zat je vandaag iets beter in de wedstrijd dan de vorige. Wie niet sterk is moet slim zijn, het lukte nog niet helemaal maar ik zag dat je het zeker probeerde! Je ging de duels nu niet aan, maar probeerde wel de één- twee aan te gaan, helaas lukte dat nog niet altijd. Maar door het te blijven proberen, komt het goede gevoel straks wel weer terug! Wel ontzettend balen dat de keeper je snoeiharde penalty wist te redden, ik had de bal niet durven tegenhouden, zo hard was hij. Volgende keer beter! Komende zaterdag staat de revanche wedstrijd tegen Den Dungen F1 op het programma, ik verwacht veel van jou, speel het slim, geef de bal goed door op je mede spelers en als je hem na de één- twee terug krijgt, geef hem dan mooi voor zodat Vince hem erin kan koppen/ schieten of iemand anders van je teamgenoten!

 

Jayden:

Jayden kwam vandaag al minder in situatie waarbij hij zich van de bal liet drukken door de tegenstander. Zelf was hij ook goed op dreef en liet hij hier en daar zien hoe goed hij wel is. Jammer dat die mooie kans van jou niet tot doelpunt gepromoveerd werd. We weten dat je een goed schot hebt, bij het nemen van een vrije trap mag je meer tijd nemen waardoor je ook beter op doel kunt richten. Als je dan je tijd neemt, zal je in de toekomst geregeld een doelpunt uit een vrije trap mee kunnen pikken! Probeer deze opwaartse lijn vast te houden!

 

Jaqin:

Jaqin is vanavond minder dominant aanwezig dan de vorige wedstrijd. Jaqin weet vanavond zijn positie niet goed te behouden. Op momenten speelt hij iets te ver naar achteren, waardoor hij de aansluiting mist op de momenten dat hij er moet zijn. En op andere momenten staat hij te ver naar voren en bij balverlies geeft dit problemen. Jaqin je bent 1 van de grootste en sterkste mannen van dit team, ook jij hoeft je niet zomaar van een bal af te laten zetten, gooi je lichaam er goed in en durf een schouderduw te geven om in balbezit te blijven! Maar bij stilstaande situaties als vrije trappen of inworpen is Jaqin de enige van het team die wel in beweging is en zich daarmee vrij loopt. Hier en daar wel vaker goed de ruimte gezien en gaf je een goede pass naar de zijkanten. De ballen die je dan gaf, waren op juiste snelheid waardoor de buitenste middenvelders er iets goeds mee zouden kunnen doen.

Vince:

Vince lijkt tegen goede tegenstanders meer kansen nodig te hebben dan tegen zwakkere broeders om tot scoren te komen. Net op het moment dat hij moet schieten maakt hij nog een extra schijnbeweging of verliest hij de bal omdat de tegenstander knap verdedigd. En komt hij wel tot een schot, mist hij net de kracht om tot een goed schot te komen. Toch heb je vanavond weer ontzettend knap gescoord! De keeper zal nu nog steeds zitten te zoeken naar het gat dat hij tussen hem zelf en de paal vrij liet, maar jij vond hem vanavond hartstikke goed!

Nyo:

Nyo, nog te vaak zie ik tijdens de wedstrijden voorkomen dat als de inworp van een speler niet binnen het veld komt, vervolgens wordt overgenomen door de tegenstander. Dit klopt niet! Ik zag vanavond Mart een inworp volgens de procedures van een inworp doen, maar de bal belande nog voordat hij in het veld was, naast het veld. Vervolgens zal ik iemand van SvSSS F1 de inworp overdoen. Dit had dus niet gemogen.

Als de bal de grond raakt voordat deze binnen het speelveld is gekomen, dan wordt de inworp overgenomen door dezelfde partij vanaf dezelfde plaats, mits de inworp werd genomen volgens de correcte procedure. Als de inworp niet volgens de correcte procedure wordt genomen, wordt deze overgenomen door de tegenpartij.

Roy:

Het wordt tijd dat onze mannen eens een goede inworp gaan nemen. Het is niet voor niets dat onze Johan Cruijff de inworp ontzettend belangrijk vond. De inwerper heeft namelijk het voordeel dat hij als enige speler in het veld niet gedekt wordt op het moment van de inworp en kan vanuit zijn vrije rol het spel voortzetten als hij de bal terug gespeeld krijgt. Helaas is vaak tijdens de wedstrijd te zien dat een speler van ons een inworp op een verkeerde wijze neemt.

Een inworp is een manier om het spel te hervatten. Een inworp wordt toegekend aan de tegenstanders van de speler die de bal het laatst raakte wanneer de bal geheel en al over de zijlijn is gegaan, hetzij over de grond, hetzij door de lucht. Uit een inworp kan niet rechtstreeks worden gescoord. Procedure Op het moment van inwerpen geldt voor de inwerper dat hij:

  • · met de voorzijde van zijn lichaam in de richting van het speelveld staat;
  • · met een gedeelte van elke voet op of achter de zijlijn staat;
  • · de bal met beide handen vasthoudt;
  • · de bal inwerpt van achter het hoofd en daarboven loslaat;
  • · de bal inwerpt vanaf de plaats waar deze het speelveld heeft verlaten.

Alle tegenstanders moeten ten minste twee meter afstand houden van de plaats waar de inworp wordt genomen. De bal is in het spel onmiddellijk nadat deze in het speelveld is gekomen. Na de inworp mag de inwerper de bal niet voor de tweede keer raken, voordat deze is geraakt door een andere speler.

 

Topscoorderslijst (1de klasse + Beker) van het seizoen 2016:

Vince              12

Yaden                   3

Jayden                 2

Jaqin                     1

Tristan                  1

Stefan                  1

Foto's van de wedstrijd:Klik hier!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!