Dussense Boys JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 13

18 maart 2017 9:00

Afgelopen zaterdag was het weer matchday voor onze jongens. De heenwedstrijd eindigde in een

9-1 overwinning en gezien de uitslagen van Dussen in de overige wedstrijden leek het een gemakkelijke ochtend te gaan worden.

In tegenstelling tot vorige week tegen DESK kregen we van onze tegenstander alle ruimte om te voetballen. We maakten daar gretig gebruik van. Hoewel het in de eerste 10 minuten veel te slap was allemaal, waren we toch met afstand de betere ploeg. Na een minuut of 10 werden we wat scherper en dat betaalde zich uit in een voorsprong. Ted lanceerde Stefan en die tekende met een diagonale schuiver voor de 1-0. Het ijs was gebroken en vanaf dat moment was er voor Dussen geen houden meer aan. 2-0 werd het door Dilano die een afgeslagen corner direct op de pantoffel nam en de bal langs de keeper heen joeg. Daarna was het de beurt aan Stefano. Twee maal zelfs zodat we met een 4-0 voorsprong de rust in gingen.

Er was niet veel aan te merken op het spel van onze jongens. We wilden deze keer wel echt winnen door dat extra stapje te zetten. We gaven Dussen geen millimeter ruimte. Daardoor is onze tegenstander nagenoeg niet in de buurt geweest van Kaj. Natuurlijk kregen ze wel een paar kansjes, maar die werden vakkundig gepareerd door Kaj. Ook speelden we niet elke keer de lange bal bij spelhervattingen, maar werd er knap van achter uit opgebouwd via Ted en Dilano. De tweede helft begon met twee goals van Kay, waarbij er één van grote schoonheid was. Kay kreeg de bal aangespeeld, zette zijn kont erin, draaide mooi weg en schoot de bal mooi laag onder in de hoek. Ook Jayson deed een duit in het zakje door twee keer te scoren. Bij de tweede goal nam hij de bal aan op de borst voordat hij hem in doel volleerde. Hij had hem ook kunnen koppen, maar hij gaf de voorkeur aan de moeilijke oplossing. Ook Stefan scoorde nog twee keer, waarbij de derde de mooiste was. Stefan bleef goed kijken waar de keeper stond en schoot hem vervolgens onhoudbaar in de hoek. Ook Talha deed van zich spreken. Naast 2 doelpunten was hij ook goed voor assists. Alle veldspelers hadden al 2 of meer doelpunten achter hun naam staan, behalve Ted. En hoe hij het ook probeerde, het wilde maar niet lukken. Twee keer werd het metaal geraakt en zelfs de panalty ging er niet in. Desalniettemin was Ted weer van onschatbare waarde voor het team. Voor de eerste keer in deze competitie hielden we de 0 en dat vooral te danken aan Ted. Uiteindelijk werd het 13-0. Dat deed weer een beetje denken aan de najaarscompetitie toen deze uitslagen heel normaal waren. Dit was de laatste makkelijke wedstrijd van het seizoen. De komende 5 wedstrijden zullen we weer vol aan de bak moeten. We doen nog steeds mee voor de titel. Het zal wel moeilijk worden, maar wie weet…