Baardwijk JO9-1 deelt de punten met de overbuurman

2 - 2

WSC JO9-2

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 13

1 april 2017 9:00

De periode met lichte regen begon op het moment van het eerste fluitsignaal en duurde tot het moment dat de laatste penalty genomen was. Hadden wij weer. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het veld was daardoor lekker snel. En met ons tiki-taka voetbal is dat natuurlijk een voordeel…

We hadden vandaag weer de beschikking over Berat en Imano uit de JO9-2. Het zou voor deze twee spelers een drukke ochtend worden. Eerst een (wat later bleek) pittige wedstrijd met de JO9-1 en daarna met het eigen team nog een wedstrijd. Ook tegen WSC. Die wedstrijd werd gewonnen overigens.

We moesten nog 4 wedstrijden voor de competitie spelen, te beginnen tegen de nummer drie van de ranglijst. We strijden nog met drie ploegen om de titel en WSC is er één van. Daarna volgen nog wedstrijden tegen SSC, weer WSC en als laatste DESK. Dat worden nog 4 pittige duels.

Zaterdag dus WSC. Een fysiek sterke tegenstander die de duels niet schuwen. En ook een goed voetballende ploeg. Al met al een leuke tegenstander om tegen te spelen. WSC begon voortvarend en nam het heft in handen. Baardwijk deed goed mee en er ontstonden wat kleine kansjes over en weer. Zo werd een scherpe voorzet van Talha maar net gemist voor de goal. Aan de andere kant brak een paar keer een speler van WSC door. Door goed verdedigen van Ted en Dilano werden ze verder niet gevaarlijk. Na een minuut of 10 kwam de bal in de handen van Kaj. Met een goede doeltrap kwam de bal via de stuit terecht bij Stefan. Die was alert en pikte de bal op. Hij bleef de verdediger voor en stiftte de bal over de keeper heen in het lege doel. Tenminste, het leek een stift. Het kan ook een polletje geweest zijn, maar dat konden we vanaf de zijlijn niet goed zien. Mooi was hij wel in ieder geval! Het was een wedstrijd met een hoog tempo, dus de extra wissels waren meer dan welkom. Helaas pakten de wissels in dit geval niet goed uit. De bal werd op het middenveld verspeeld doordat de handelingssnelheid te laag was en omdat er voor de moeilijke oplossing werd gekozen. Door het balverlies kon WSC met een overtal naar onze goal doorlopen en maakten ze het keurig af: 1-1. Niet veel later werd er slap verdedigd en was het wederom raak: 1-2. De kopjes gingen even hangen, maar niet voor lang. We herpakten ons en speelden de rest van de eerste helft nog een prima partij. Toch viel er geen doelpunt meer en gingen we rusten met een kleine achterstand.

In de rust hebben we de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet met betrekking tot de veldbezetting: groot maken bij balbezit, klein en compact bij balverlies. En vooral kort op de bal zitten en de tegenstander geen ruimte geven om te voetballen. Verder voetbalden we prima en was de inzet ook goed. Kay en Jayson gaven aan dat ze niet helemaal fit waren. Uit voorzorg werd besloten om ze dan maar niet te laten beginnen aan de tweede helft, maar dat ze eerst even reserve gingen staan. Dan konden ze later weer ingebracht worden.

De tweede helft gaf Baardwijk meteen gas bij. WSC werd terug gedrongen op eigen helft. De bal ging goed rond bij ons. Steeds vaker wordt er van achter opgebouwd in plaats van dat de bal blind naar voren gerost wordt. Soms mag het allemaal nog wat rustiger, maar het gaat steeds beter. WSC kwam maar moeilijk onder de druk vandaan. We kregen twee corners snel achter elkaar en bij beide corners was er een scrimmage voor de goal. Telkens viel de bal net niet goed voor ons en zo bleef de achterstand in tact. Totdat Stefan het op zijn heupen kreeg en de bal na een mooie passeeractie bij Talha bezorgde. Talha had alle tijd van de wereld en kon de bal daarom feilloos binnen schieten: 2-2. Daar was hij dan eindelijk, de dikverdiende gelijkmaker. Het spel golfde op en neer. Beide ploegen wilde de winnende maken. WSC kreeg een paar kansjes, maar Kaj gaf geen krimp. Stefano was weer overal aanwezig en liep alle gaten dicht. Daardoor werden aanvallende pogingen van onze tegenstander al in de kiem gesmoord. En ook Ted en Dilano hadden het verdedigend goed voor elkaar. Imano liep de longen uit zijn lijf, zowel naar voren als naar achteren, want de verdedigende taak is ook belangrijk. Dat deed hij uitstekend. Voorin was Berat een constante plaag voor de verdediging van WSC. Je moet hem geen ruimte geven anders is het raak. Dat hadden we vorige week al wel gezien. De wedstrijd stevende af op een gelijk spel. Toch kregen we nog één grote kans. Stefan brak door op rechts en kon vrij uithalen. Helaas voor ons spatte het schot op de lat uiteen. Het had zo mooi kunnen zijn met een beetje meer geluk…

Niet veel later floot de scheidsrechter voor de laatste keer en moesten we de punten delen met WSC. Een terechte uitslag van een zeer vermakelijk potje voetbal. Met nog drie wedstrijden voor de boeg hebben we het nog steeds in eigen hand. Als we de laatste drie wedstrijden winnen, zijn we kampioen. Zo simpel is het. Makkelijk wordt het zeker niet, maar we gaan er vol voor!