Baardwijk JO9-1 pakt verdiend de titel in bloedstollend duel.

4 - 3

DESK JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 13

6 mei 2017 9:00

Twee weken wachten op de laatste beslissende wedstrijd in verband met de meivakantie. Dat is lang. Zeker als je in een goede flow zit de afgelopen weken. Die wil je natuurlijk vasthouden. De voorbereiding was dus niet optimaal in verband met vakanties, uitjes en dergelijke. Toch was iedereen er wel mee bezig. Op een goede manier. Dat was wel te merken.

Onze tegenstander DESK had hun inhaalwedstrijd gewonnen en was daardoor informeel kampioen. Bij de F-jes kijken we niet naar het doelsaldo, alleen naar de punten. Dus als we de wedstrijd zouden winnen, zouden we in punten gelijk komen met DESK en ook kampioen zijn. Enorm spannend dus.

DESK was niet naar Waalwijk toe gekomen om zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden. Zij waren nog ongeslagen en wilde dat graag zo houden. We moesten dus vol aan de bak vandaag. Gelukkig hadden we weer de beschikking over onze vaste gastspelers van de JO9-2: Imano en Berat. Met deze twee spelers erbij zijn we sterker in de breedte en hebben we de mogelijkheid om te wisselen zonder dat we verzwakken. En dat hebben ze vandaag ook weer bewezen.

Voor de wedstrijd hebben we de spelers verteld dat we een fantastisch seizoen achter de rug hebben en dat we daar super trots op zijn. Wat er ook mocht gebeuren, het was een geweldig jaar. We spraken af dat we ons stinkende best zouden doen, hard zouden werken en vooral ook lekker zouden voetballen. Met een overtuigende “team yell” verlieten we de kleedkamer en waren we klaar voor de strijd.

De weergoden waren ons gunstig gezind. Het was een stralende dag en het publiek was in grote getale op komen dagen. Ook van DESK was er veel publiek. Ze hadden spandoeken en vlaggen meegebracht om te laten zien dat ze al kampioen waren. Kortom: een prima sfeertje!

DESK mocht aftrappen en wij lieten gelijk zien dat er voor onze tegenstander niets te halen viel in Waalwijk. We waren feller dan ooit, scherper dan ooit en de passing was uitstekend. De eerste 5 à 10 minuten is DESK niet over de middenlijn geweest. Baardwijk maakte de dienst uit en was overal de baas op het veld. Pieken op het juiste moment noemen ze dat. We kregen wat kleine kansen, maar daar werd DESK niet echt zenuwachtig van. Totdat Dilano de bal onderschepte. Hij speelde de bal naar Talha, die met een mooie actie langs zijn bewaker ging. Vervolgens passte hij de bal op Kay. Kay gooide zijn sterke lijf erin en bracht de bal strak en scherp voor de goal. Daar stond Berat klaar om de bal erin te tikken, maar een verdediger kon net voor hem komen. Maar daarmee tikte hij de bal wel in zijn eigen doel. Had hij dit niet gedaan, dan had Berat de bal er ongetwijfeld toch ingeschoten. 1-0 voor en virtueel kampioen! Baadwijk verzwakte niet na dit doelpunt, maar bleef goed voetballen. Een paar minuten later kreeg Stefano de bal. Hij passeerde een speler en kreeg verder een vrije doortocht. Met een droge, lage knal bracht hij de stand op 2-0.  Baardwijk zit op rozen! DESK was overrompeld door de sterke start van Baardwijk. Het was nog niet vaak voorgekomen dat ze op een 2-0 achterstand kwamen. DESK toonde echter veerkracht, want bij de eerste uitval kreeg de sterke spits de bal, kapte Ted uit en schoot de bal geweldig in de rechterkruising. Het was het eerste schot op doel, maar deze was echt onhoudbaar voor Kaj. Baardwijk leek geschrokken van deze tegengoal en leek zelfs een beetje van slag. Binnen de minuut was het weer raak. We stonden achterin even niet op te letten en dat gaf DESK wederom de gelegenheid om op doel te schieten. Ditmaal bracht Kaj in eerste instantie nog wel knap redding. In de rebound was hij echter kansloos en zo stond het ineens weer 2-2. DESK wilde nu natuurlijk doorpakken, maar daar ging Baardwijk niet in mee. De ruggen werden gerecht, de mouwen werden opgestroopt en vol overtuiging gingen we er weer tegenaan. We kregen weer de overhand en dat leverde kansen op. Ted kreeg de bal, speelde een tegenstander uit en gaf de bal op Stefan. Stefan maakte een goede actie langs de lijn en gaf de bal voor op Berat. Berat kon de bal aannemen en joeg de bal hard tegen de touwen: 3-2. Het spel ging nu meer op en neer en beide ploegen kregen wat kansjes. Vlak voor rust kregen we een vrije trap. Na wat overleg besloten we dat Berat de vrije trap mocht nemen. Dat bleek een gouden keus. Berat trapte de bal laag langs de muur richting goal. Stefan stond slim “in de weg” voor de keeper. Daardoor zag de keeper de bal te laat en verdween hij in het doel: 4-2. Vlak daarna werd er gefloten voor de rust.

Tijdens de rust was het duidelijk dat we volle bak door moesten gaan. We waren er nog lang niet. In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans. Het was een slag om het middenveld. Er werd gevochten als leeuwen. De inzet en de beleving was fantastisch. Stefano, Imano en Jayson hebben heel wat meters gemaakt om de aanvallen van de tegenstander te ontregelen. Beide ploegen kregen nog behoorlijke kansen. Zo was er een paar keer een benarde situatie voor onze goal na een hoekschop van DESK. Aan de andere kant kreeg Kay nog twee kansen. Helaas kwam hij wat snelheid tekort. Een schot van Stefano werd ternauwernood, maar wel heel knap gered door de keeper van onze tegenstander. Ook Imano kreeg in de laatste minuut nog een grote kans op de 5-2, maar de bal belandde in het zijnet. In plaats van dat wij een goal maakte was het DESK dat in de laatste minuut de achterstand verkleinde tot één doelpunt. Toen werd het toch nog even billenknijpen. We kwamen echter niet meer in de problemen. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot was de ontlading enorm. Ik heb zelfs een paar tranen van geluk gezien. Kleintjes maar. Maar toch. Door de overwinning zijn we kampioen. Samen met DESK, maar ons doelsaldo is net iets beter. Na de penalties gingen we samen met DESK op de foto. Daarna volgde nog party poppers en echt vuurwerk. En natuurlijk ging iedereen met kleren aan onder de douche. Zoals het hoort.

Het was een fantastisch seizoen, waarin we maar liefst twee keer kampioen zijn geworden. De najaarscompetitie was voor ons te gemakkelijk en niet leerzaam. De voorjaarscompetitie daarentegen was geweldig: veel ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren en clubs uit de buurt. Als je de eerste wedstrijden vergelijkt met de drie laatste wedstrijden, zie je dat de JO9-1 enorm gegroeid is. We hebben geleerd om sneller te handelen, feller te zijn, korter op de bal te spelen en om onder druk van de tegenstander te kunnen samenspelen. We zijn klaar voor de volgende stap!