7. Sen Leijtens

Kennis maken met … Sen Leijtens

In de rubriek Kennismaken met … op de website en overige Social Media van Baardwijk worden Baardwijkers in de gelegenheid gesteld zich voor te stellen aan eenieder die Baardwijk een warm hart toedraagt.

Deze keer is het de beurt aan “de Danny Makkelie van Baardwijk, degene die in de voetsporen wil treden van Bjorn Kuipers, maar net zo nuchter is als Bas Nijhuis” een TOP scheidsrechter, aldus scheidsrechters coördinator Michel Geers.

Naam: Sen Leijtens
Woonplaats: Waalwijk
Leeftijd: 14 jaar
School: D’Outremontcollege Drunen, HAVO opleiding

Eerste wedstrijd als scheidsrechter:
Zaterdag 24 november 2018
Dat was een wedstrijd in de onderlinge competitie met SC Elshout, RKDVC, WSC en Baardwijk. De teams, Vitesse (Baardwijk) en FC Groningen (RKDVC), speelden hun wedstrijd op het hoofdveld van Baardwijk, Vitesse won de wedstrijd met 5-3.

(Voorlopig) laatste wedstrijd als scheidsrechter:
Zaterdag 7 maart 2020
De wedstrijd Baardwijk JO12-1 tegen RKTVC JO12-1. Eindstand van de wedstrijd was 3-2.

Sterke punten:
Ik ben de scheidsrechter en mijn beslissingen zijn leidend tijdens de wedstrijden, ik kan mij goed afsluiten ten opzichte van het publiek en begeleiding van de teams, hoewel ik liever wedstrijden fluit waar al mijn beslissingen worden gerespecteerd.

Mindere punten:
De blessures inschatten van de kinderen tijdens de wedstijden, ik bedoel of ik de wedstrijd stil moet leggen en blessure behandeling moet laten plaatsvinden.

Favoriete club:
PSV

Beste speler van de wereld:
Virgil van Dijk

Welke muziek in de kleedkamer / voor de wedstrijd:
Nederlandstalig, Top 40, Remix.

Mooiste shirt:
Blauwe KNVB scheidsrechtershirt.

Voorbeeld in de arbitrage:
Danny Makkelie

Toekomst van de voetballerij:
Myron Boadu, Calvin Stengs, Donyell Malen

Hoogtepunt als scheidsrechter:
Finalewedstrijd van mijn broertje, Baardwijk JO9-1 tegen DESK JO9-2, de spanning tijdens de wedstrijd, de gedrevenheid van de spelers, begeleiding, supporters dat winst erg belangrijk is, dat vond ik heel leuk om mee te maken.

Grappigste moment meegemaakt als scheidsrechter:
Na afloop van de wedstrijd in de onderlinge competitie tussen Go Ahead Eagles (Baardwijk) en VVV Venlo (RKDVC) kroop een van de spelers van Go Ahead Eagles achter mij en veroorzaakte een struikelpartijtje. Na afloop wel kunnen lachen, maar ik heb wel getwijfeld de speler alsnog een rode kaart te tonen.

Dromen in het voetbal (Wat wil je bereiken als scheidsrechter?):
Als scheidsrechter een Champions League wedstrijd fluiten op Anfield Road of een belangrijke wedstrijd op de Wereld Kampioenschappen of Europese Kampioenschappen.

Beste speler bij de jeugd het afgelopen seizoen:
Heel veel spelers komen in aanmerking voor de titel “Beste Speler”, allemaal hebben de spelers andere kwaliteiten, als ik er twee mag noemen: Jip Bruurmijn en Bram Jansen.

Sportiefste team dat je gefloten hebt:
Het sportiefste team speelt in de onderlinge competitie, de coaching is prettiger, positiever tegen medespelers én tegenstanders, de sfeer is beter bij de onderlinge competitie, zowel bij de kinderen als de begeleiding.

Wat ik nog kwijt wil:
“Ik vind het bij Baardwijk altijd gezellig, en een worstenbroodje van Papa na iedere wedstrijd, dat vind ik leuk”.

Sen_Leijtens-5842-2_06-02-2020.jpg