22. Juan van Beek

Naam:                  Juan van Beek
Geboren:            10-6-1972
Club(s):                v.v. Baardwijk
Functie(s):          Trainer, leider van Dames Zaterdag Team/ en speler van Bork 7
Actief sinds:       2010

Wie is Juan van Beek ?
Ik ben Juan, ik ben getrouwd met Miranda en samen hebben we 2 dochters Inge en Anouk.
Ik ben met voetballen begonnen toen ik 5 jaar was niet bij de goede club, bij RWB, daarna de overstap gemaakt naar de jeugd van RKC waar ik tot mijn 13 jaar heb gevoetbald.
Toen ik 13 jaar was ben ik gaan wielrennen dat heb ik tot mijn 33 jaar gedaan.
Ook daar ben ik coach en trainer geweest, zelfs van een wereldkampioene.

Hoe ben je bij Baardwijk terecht gekomen ?
Ik ben bij Baardwijk terecht gekomen door mijn dochter Inge die ging voetballen en na een jaar was ik trainer en leider van haar elftal.

Welke functies heb je vervult of vervul je nog?
Ik ben nu al 10 jaar trainer en leider van wat eerst meiden waren, zijn het nu dames.

Ben je zelf actief geweest als voetballer ?
Ja, als jeugdspeler (bij RWB en RKC) en nu bij het gezelligste team van Bork: Baardwijk 7.
Welke positie heb je het meeste gespeeld ?
Meestal achterin, in de verdediging.

Jarenlang ben je trainer van de meiden, wat typeert jou als trainer ?
Ik blijf altijd mijzelf en sta altijd voor iedereen klaar en ik kan wel zeggen dat ik van mijn meiden heel veel weet, je moet ze anders benaderen als jongens en iedereen in haar waarde laten.

Wat is je mooiste herinnering bij Baardwijk?
Het eerste kampioenschap met de ME1, de finale van de beker met de MO15, natuurlijk het 100 jarig Jubileum en al de andere feestjes bij Baardwijk.

Als je nog één keer een wedstrijd mocht voetballen, en opstellen met wie je gevoetbald hebt, of wie je getraind of begeleid hebt, of bewondering voor hebt, hoe zag jou Baardwijk team er dan uit?
Dat wordt een moeilijke, ik heb 16 dames die allemaal goed zijn, dus ik maak geen keuze.
Emmy, Chiara, Esma, Tergi, Inge, Anne, Laura, Paola, Indy, Lonneke, Maud, Nienke, Indy, Indy, Kaylee, Benthe
Trainers, leiders, verzorgers, materiaalman zouden zijn:
Ikzelf natuurlijk, Inge van Eggelen, en Maarten Schouten, maar uiteraard ook de rest van de ouders niet te vergeten, zonder hun hulp ben ik ook nergens
Technische staf: mijn speelsters.

Wie is de Allerbeste voetballer van Baardwijk die je op de velden van Baardwijk hebt gezien?
Alle 16 dames uit mijn team.

Wat zijn je verwachtingen voor het voetballen in deze Corona tijd ?
Dat het een moeilijke tijd gaat worden en we zullen gaan zien hoe dat het gaat lopen.

Baardwijk is een echte familie club, ik hoop dat we nog veel top feestjes mogen beleven.

Wie zou je graag in de volgende 'Kennismaken met' willen zien?
Frans Maas (trainer Baardwijk VR2).

Juan_van_Beek-3678_10-13-2020.jpg