24. Luuk de Haan

Deze keer is het de beurt aan Luuk de Haan, een Borkse uit Besoyen.

Naam:                  Luuk de Haan
Club(s):                RWB, v.v. Baardwijk
Functie(s):          Horeca v.v. Baardwijk
Actief sinds:       2013

Wie is Luuk de Haan ?
Ik kom uit Besoyen, groeide op in een gezin, vader, moeder en 2 oudere zussen.
Vanaf mijn geboorte was ik lid van RWB. Hier moest ik na verschillende blessures stoppen in 1998.
Na verschillende omzwervingen (Den Haag en Den Bosch) ben ik uiteindelijk beland in Baardwijk, waar ik nu nog woon met vrouw Karin en zoon Ryan.

Hoe ben je bij Baardwijk terecht gekomen ?
Toen in 2010 Ryan 6 jaar was geworden, is hij lid geworden bij v.v. Baardwijk.
Ryan is niet meer actief als voetballer bij Baardwijk, maar Karin en ik zijn nog steeds vrijwilliger bij v.v. Baardwijk.

Welke functies heb je vervult of vervul je nog?
Vrijwillig zet ik me in voor alles wat met de kantine te maken heeft, ik mag graag Borkpop mee organiseren.
Ik ben ook nog een aantal jaren leider geweest tijdens het Jeugdkamp.
Ik probeer mezelf nuttig te maken met hand en span diensten op het Sportpark.
Ik was ook zeer vereerd om deel uit te mogen maken bij de organisatie van het 100 jarig bestaan.

Ben je zelf actief geweest als voetballer ?
Welke positie heb je het meeste gespeeld en wat waren je sterkste / zwakste punten?
Ik ben ongeveer 20 jaar actief geweest als voetballer.
Ik was op meerdere posities inzetbaar maar speelde hoofdzakelijk op de verdedigende posities, Meestal linksback.
Mijn sterke punten zijn nooit opgeven, mijn zwakke punt: ik was opbouwend niet erg sterk.

Wat is je mooiste herinnering bij Baardwijk?
Aangezien ik nog niet zo heel lang bij Baardwijk ben, is een van de hoogtepunten het laatste kampioenschap van Baardwijk 1 en natuurlijk het 100-jarig bestaan in 2019.

Als je nog één keer een wedstrijd mocht voetballen, en opstellen met wie je gevoetbald hebt, of wie je getraind of begeleid hebt, of bewondering voor hebt, hoe zag jou Baardwijk team er dan uit?
Opstelling / formatie: 1-4-3-3
1.
Keeper: Tom van Beek
2.
Verdediging: Davy Heuverling / Kevin Vissers / Tim Inen / Clemens Roomer
3.
Middenveld: Bart Rombouts / Joep Klerx / Ronny Heuverling
4.
Aanvallers: Manuel Braspenning / Tom Sleenhoff / Jurgen Hendrikx
Op dat je niet iedereen op zal kunnen stellen mag je nog 4 reserves opnoemen:
5. Reserves: ilzelf / Jasper Werten / Guus Beerens / Jurgen Coenen
Trainers, leiders, verzorgers, materiaalman zouden zijn:
6. Technische staf: Trainer Patrick Berkelmans, begeleiding Dennis Vos, verzorging Tom Krooswijk en materiaalman Gerrit van Suntenmaartensdijk

Wat zijn je verwachtingen voor het voetballen in deze Corona tijd ?
Laten we beginnen dat hopelijk iedereen gezond door deze rot periode heen komt, voetbal in 2020 wordt het sowieso niet meer, denk ik
Laten we hopen dat 2021 weer een mooi sportief jaar word.

Baardwijk is een mooie gezellige club die dankzij een hele mooie groep vrijwilligers zo is geworden en hopelijk zo blijft.

Wie zou je graag in de volgende 'Kennismaken met' willen zien?
Michel Geers

Luuk_de_Haan-7455_10-26-2020.jpg