Baardwijk JO10-1 houdt punten knap in eigen huis.

Datum

12 mei 2018 10:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze zonovergoten zaterdag speelden we de eerste van de drie beslissende wedstrijden in de strijd om de titel in de 2e klasse 6. Onze tegenstander, SVW,  moest van ver komen. Letterlijk, want Gorinchem ligt niet direct naast de deur. SVW kwam rijkelijk laat aan op sportpark Olympia, zodat er nog maar weinig tijd over was voor de warming-up. Wij hadden juist extra tijd genomen ter voorbereiding voor deze belangrijke wedstrijd. Niet voor niks, want wellicht waren er nog wat spelers met wat stramme spieren na het Peter van Cromvoirt Schoolvoetbaltoernooi van afgelopen vrijdag. Er is flink gestreden op het weer uitstekend georganiseerde toernooi voor alle Waalwijkse basisscholen. Alle spieren moesten weer even los gelopen worden.

Deze wedstrijd mocht zeker niet verloren gaan. Daar waren onze jongens zich goed van bewust. Na het gesprekje vooraf aan de wedstrijd wist iedereen wat er van hem werd verwacht. Vol strijdlust liepen we naar het veld. Na een kleine vertraging konden we dan toch van start gaan en floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

We waren gewaarschuwd, want onze tegenstander had vorige week onze andere concurrent met 7-1 afgedroogd. Dat betekende dat we toch wel vol aan de bak moesten. Gelukkig deden we dat ook. De wedstrijd werd afgetrapt door SVW. Zij hadden de intentie om de drie punten mee naar huis te nemen, zo bleek uit het begin van de wedstrijd. Maar Baardwijk gaf goed partij en het spel golfde op en neer. We speelden met de gebruikelijke opstelling: Kaj op doel, Dilano en Ted achterin, Stefan, Stefano en Imano op het middenveld en Berat in de spits. Talha, Kay en Jayson begonnen op “de bank”. SVW zette veel druk, maar daar voetbalden we ons goed onderuit. We zagen regelmatig één-tweetjes en er werd goed doorbewogen. Ook SVW voetbalde goed en kwamen een paar keer gevaarlijk door. Zo ontsnapte de snelle flankspeler van onze tegenstander aan onze aandacht. Hij werd goed aangespeeld en kon op doel schieten omdat we achterin niet goed ingrepen en omdat Kaj niet uit zijn goal kwam. Vrij snel was het dus al 0-1. Voor de wedstrijd hadden we al gezegd dat we bij een eventuele achterstand niet het kopje moesten laten hangen. Een schepje er bovenop en proberen om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren. Dat gebeurde. We stroopten de mouwen op en zetten onze tegenstander onder druk. Er volgen een paar goede aanvallen. Bij één van deze aanvallen kreeg Stefan de bal voor de goal voor zijn voeten. Hij nam de bal aan en schoot, maar de keeper bracht redding. Gelukkig was Stefan attent en schoot zijn eigen rebound onberispelijk binnen: 1-1. Het leek wel of we vleugels kregen door dit doelpunt. Niet veel later werd het zelfs 2-1, nadat Berat de bal kreeg en vrij kon uithalen. Berat bleef rustig, zocht de hoek uit en plaatste de bal beheerst in de hoek. Ted had vóór de wedstrijd gevraagd of hij mee naar voren mocht als dat kon. Natuurlijk mag dat als de situatie dat toelaat. Dit was zo’n situatie. Ted onderschepte de bal en draafde gelijk door naar de helft van de tegenstander. Op een meter op 15 besloot hij de keeper eens te testen. Met een enorme poeier schoot hij de bal over de grabbelende keeper heen in de verre hoek: 3-1. We speelden weer een goede partij voetbal. We speelden de bal goed rond, er werd goed bewogen en we keken goed om ons heen als we de bal niet hadden. Zo werd het erg moeilijk voor SVW om de vrije man te vinden. We lieten de spelers van SVW behoorlijk lopen, doordat we de bal het werk lieten doen. Toch was het SVW die een corner verdiende. Helaas letten we even niet goed op en kon de terugspringende bal door SVW binnengeschoten worden: 3-2. SVW putte hier moed uit en zette flink aan, op zoek naar de gelijkmaker. Maar dat plan werd direct de kop ingedrukt. Stefan, die door wat wissels op de linkerkan terecht gekomen was, maakte een actie naar binnen, liet 2 man kansloos achter en passte de bal op Imano. Die nam de bal keurig aan en legde de bal af op Kay. Kay had de tijd en de ruimte om uit te halen en dat deed hij met verve. Vol overtuiging werd de bal tegen de touwen gejaagd: 4-2. Nog was de koek niet op, want nog vóór de rust werd de marge vergroot naar 3, toen Stefan de bal bij Berat bezorgde. Hij tekende voor zijn tweede van de wedstrijd: 5-2.

Tijdens de rust hebben we er op gehamerd om niet te verslappen. Als de tweede helft net zo goed zou zijn als de eerste helft, dan zouden we deze pot met gemak over de streep moeten kunnen trekken. De spelers knoopten dat goed in de oren. Jammer was wel dat er constant aanmerkingen waren op de scheidrechter door één van de twee begeleiders van SVW. Onnodig en erg onsportief. Gelukkig loste de scheidsrechter het prima op. De tweede helft gaf SVW extra gas om toch nog iets van deze wedstrijd te maken. Maar Baardwijk hield vrij eenvoudig stand. Wel had Kaj nog een paar goede reddingen in petto. Eén van de kansen hadden we al geteld, maar Kaj dacht daar anders over en maakte een geweldige redding. Bij een andere kans bracht Kaj ook redding, maar werd de rebound bijna benut door onze tegenstander. Dilano was er echter als de kippen bij om het schot te blokken. Dit tot frustratie van alles wat SVW een warm hart toedroeg. Zo bleef de stand lang ongewijzigd. Totdat Stefan het weer op zijn heupen kreeg. Hij werd aangespeeld door Stefano, die op het middenveld en achterin weer van grote waarde was vandaag. Stefan maakte de actie buitenom, maar verloor de bal op de achterlijn. Door goed door te zetten kon hij de bal toch weer veroveren. Vervolgens bracht hij de bal voor de goal, in de voeten van Imano. Imano schoot de bal prachtig in de verre hoek: 6-2. Daarmee gooiden we de wedstrijd in het slot. Helaas kregen we toch nog één goal te verwerken, nadat we de bal niet weg kregen uit het keepersgebied. Via de kluts kwam de bal bij een speler van SVW terecht, die hem gemakkelijk kon binnentikken: 6-3. Daarna kwamen we niet meer in de problemen en floot de scheidsrechter (2 minuten te laat, maar ik heb verder geen commentaar) voor het einde van de wedstrijd. Weer een dik verdiende overwinning vandaag op een ploeg die denk ik terecht hoog op de ranglijst staat in deze competitie. Volgende week hebben we een weekje vrij, maar daarna wacht de andere concurrent voor de titel. We zullen proberen de drie punten wéér in eigen huis te houden.