8 - 0

Baardwijk JO9-2

F-pupillen, F2, Groep 9 05

21 oktober 2015 18:45

Vanwege personele problemen bij onze overburen op werd er midweeks afgetrapt in plaats van op zaterdag 24 oktober. Op zich kwam dat Baardwijk, en in het bijzonder de F1, ook wel goed uit aangezien ook zij met de nodige afwezigen te maken hebben komende zaterdag. Onze tegenstander was WSC. De meiden van WSC wel te verstaan. Gezien de uitslagen in de competitie en ook in de beker wisten we dat het een pittige opgave zou worden om de meiden te verslaan. De aftrap werd in de miezerregen genomen door onze tegenstander. En het was meteen duidelijk dat de meiden van WSC maar voor één ding waren gekomen: winst. Onze jongens werden volledig onder de voet gelopen. We kwamen fysiek veel tekort. De meiden waren sneller, sterker, feller en konden stuk voor stuk goed voetballen. Er was geen houden aan en binnen de kortste keren werd een goede aanval gepromoveerd tot doelpunt. De F2 was dusdanig onder de indruk dat ze soms vergaten tegen de bal aan te trappen zodat de tegenstander zomaar door kon lopen op onze keeper. Veel meer valt er niet te vertellen over de eerste helft. WSC scoorde nog vier keer zodat we met een 0-5 achterstand de rust ingingen. Tijdens de pauze hebben we geprobeerd om het tij op mentaal vlak te laten keren. En gelukkig ging het in de tweede helft een stuk beter. We hadden minder ontzag voor de tegenstander en we waren feller op de bal. Zeker het verdedigen ging eigenlijk best goed en WSC had moeite om het net te vinden. Toch lukte ze dat nog een keer of drie. We kregen vandaag geen kans om ons spelletje te spelen, want de tegenstander gaf ons geen meter ruimte en ook geen tijd om een balletje aan te nemen en over te spelen. Dat leidde er toe dat er te veel met de bal werd gelopen. Met als gevolg dat we moe werden. De bal wordt nooit moe, dus is het verstandiger dat je de bal het werk laat doen door goed over te spelen op de juiste momenten. Maar dat hebben we vanavond niet veel gezien. Dat was zeker ook de verdienste van WSC. Zij hebben een heel goed team, dat zeker niet zou misstaan in een jongenscompetitie, of in de meiden E-poule. We zijn op waarde geklopt vandaag en daar moeten we het mee doen. Zaterdag kunnen de meesten van ons dus uitslapen, behalve de spelers die met de F1 mee mogen doen.