Datum

19 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Hansie is om twaalf uur bij Baardwijk, en ja hoor alweer een afvaller. Guus is over een hekje geklommen, maar zijn hand wilde niet mee. Gevolg: hand er bijna af. Ze konden hem er nog net aan zetten zonder nare gevolgen. We gaan naar binnen voor de bespreking. Emiel zet zijn strijdplan op het bord uiteen en hoopt daarmee puntjes te behalen die broodnodig zijn. Hansie hoopt dat Desk het wel goed vind na het behalen van het kampioenschap. Na de bespreking ziet Hansie dat onze pupil van de week Berhan Sulun is gearriveerd. Hij gaat eerst wat drinken en de jongens kijken nog bij het tweede. We beginnen aan de warming-up en Berhan doet lekker mee, dan gaan we naar binnen en maken ons klaar voor de wedstrijd. Berhan staat klaar voor de aftrap en kent geen vrees. Hij passeert drie Desk spelers en gaat dan recht op doel af. Hij komt nu oog in oog met de keeper, Berhan verblikt of verbloost niet en schiet koeltjes de bal binnen 1-0.

De echte wedstrijd begint en we zijn koud onderweg of Job staat 1 op 1 met de keeper van Desk. Hansie wil al juichen, maar Job faalt en de keeper keert de bal. We zijn in minuut negen en Delano krijgt een kans uit een voorzet, ook deze net niet. Desk speelt het balletje lekker rond, maar Baardwijk wil zo snel mogelijk de 1-0 maken. Sjors wordt op de brommer weggestuurd, hij gaat de zestien in en wordt aan getikt. Hij gaat door want hij komt 1 op 1 met de keeper en denkt te scoren. Helaas, geen strafschop én geen doelpunt. We zijn veertien minuten onderweg en verzaken weer onze kansen te verzilveren. Het spel golft een beetje op en neer tot er in minuut 30 een zondagsschot wordt losgelaten door een Desk speler. Deze stuitert net op voor Patrick en verdwijnt in het doel: 0-1. We laten het er niet bij zitten en Bart lost een schot die de keeper net tot corner kan verwerken. In minuut 41 wordt er nog een buitenspeldoelpunt afgekeurd  ten nadele van Desk. Bart krijgt nog een crossbal die hij net niet lekker kan meenemen en Desk lost nog een schotje op goal. Het is rust en Berhan krijgt een tosti en wij gaan aan de ranja. We hebben er geloof in en gaan de tweede helft voor de gelijkmaker. Delano is gewisseld voor Tom om wat meer aanvallend te spelen. We staan weer koud op het veld en we krijgen een terechte strafschop. Onze strafschoppenspecialist Kevin gaat achter de bal staan en haalt uit. Maar wat nu, de keeper zweeft naar de goede hoek en keert de bal. We willen niet opgeven, Bart die man van de wedstrijd wordt, gaat een actie aan in minuut 50 en legt af op Dylan. Deze haalt uit, maar de keeper verwerkt hem tot corner. Uit deze corner kopt Rob nog net naast. Rob lanceert Job d.m.v. een steekbal in minuut 55, maar ook deze gaat er net niet in. Het wordt tijd voor een wissel, Davy die moegestreden is, wordt vervangen door Ugur. Het zit ons niet mee, Max krijgt in minuut 68 ongelukkig een bal tegen zijn arm. Strafschop voor Desk, die missen niet en het staat 0-2. Isak komt er nog in voor Bart maar het geloof is weg. Tot overmaat van ramp scoort Desk ook nog de 0-3 in minuut 77. We spelen de wedstrijd uit en het hopen is begonnen. Als de ondersten ook hebben verloren is er niks aan de hand. De Goden zijn niet aan onze kant want ze halen allemaal punten op Zigo na. Volgende week moet er gewonnen worden om niet van anderen afhankelijk te zijn en derde klasse veilig te stellen. Hopelijk komt ons trouw publiek in grote getallen ons aanmoedigen. Desk nogmaals proficiat en succes in de tweede klasse.

Na het douchen komt Bart de bestuurskamer in waar Berhan al zit te wachten op wat komen gaat. Emiel vraagt Berhan naar voren te komen en op de de stoel naast hem te gaan staan. Hij vraagt hem ondanks het verlies, of hij het naar zijn zin heeft gehad. Berhan knikt volmondig ja en staat te glunderen. Emiel overhandigt hem eerst de Oorkonde van de Pupil van de week en een Eetbon van de Vergulde Erpel. Nu komt Bart naar voren die ook een Eetbon krijgt, en geeft Berhan de wedstrijdbal met alle handtekeningen van de spelers van het eerste erop. Deze bal is dit keer geschonken door Dun Bolle Evenementen. Berhan bedankt, en hopelijk tot over een paar jaar in de selectie.

Zoals een gezegde van Hansie luid: “We zullen tot het gaatje moeten gaan”