1 - 1

Waspik 1 (zon)

3e klasse B

12 mei 2019 14:30

Hansie is vroeg op, vandaag hoopt hij op drie punten om de derde klasse zeker te stellen. Waspik staat onderaan en zal ook alles geven voor hun laatste kans op lijfsbehoud. Om twaalf uur bij Baardwijk om het tweede aan te moedigen, die nog periodekampioen kunnen worden. Ze hebben de kansen gehad om te winnen, maar helaas spelen ze gelijk en is de periode vrijwel zeker over. Max stuurt een berichtje dat hij een migraine aanval heeft en niet kan voetballen. Ugur weet niet of hij aan de Ramadan of slapendan doet, want hij is te laat. Bart is nog te geblesseerd om te starten en Tom moet werken. De zin van Hansie daalt met de minuut, we hebben nu maar één wissel. We kloppen bij het tweede aan en zijn blij dat Tom, Roel en Bob aan willen sluiten. We gaan naar binnen voor de bespreking en Emiel zet de elf basisspelers op het bord. We gaan voor de overwinning want er staat een goed elftal. Ugur start ook, want nood breekt wetten. Tristan, onze pupil van de week, is er ook al en zit aandachtig te luisteren wat Emiel allemaal te vertellen heeft. We kleden om en starten de warming-up, Tristan doet fanatiek mee. Hij pakt ook af en toe zijn rust en zit dan aandachtig naar de jongens te kijken. Het is half drie en de scheidsrechter blaast op zijn fluit. Tristan gaat er als een hazenwind vandoor en passeert gelijk twee man. Hij gaat op de verdedigende middenvelder van Waspik af en deze passeert hij ook als of hij er niet staat en gaat nu de zestien in. Hij kijkt en ziet dat hij alleen is, dus gaat hij voor eigen roem. Hij fopt de verdediging van Waspik en gaat op de keeper af, Deze zet hij op het verkeerde been en schuift de bal binnen: 1-0. De scheidsrechter fluit weer en we beginnen de echte strijd. Beide ploegen beginnen fel aan de wedstrijd, Waspik schiet in de tiende minuut al op de paal. In minuut 11 een schot van Delano die net voor de doellijn wordt weg gewerkt. Baardwijk probeert te voetballen en Waspik knots er goed onder. Dan is het in minuut 23 tijd voor Sjors om zijn brommer te starten. Hegint aan een heerlijke actie en net voor de achterlijn knijpt hij in de remmen, behoudt het overzicht en legt de bal perfect af op Dylan. Deze haalt verwoestend uit en Hansie ziet het net bollen: 1-0.  Het spel golft op en neer, de bal belandt in minuut 30 voor de voeten van een Waspik-speler. Deze schiet met meer geluk dan wijsheid de bal pardoes in de kruising. Een domper, maar Baardwijk blijft strijden voor de drie punten. Guus schiet nog een bal over en dan is het rust. Wij aan de thee en Tristan aan de friet met een kroket. We peppen elkaar op en geloven er in. De goed leidende scheidsrechter komt ons halen en we beginnen aan de tweede helft. Waspik begint ook fel en krijgt gelijk een kansje. Baardwijk laat het er niet bij zitten en in minuut 53 een steekbal van Davy op Ugur; hij wil hem langs de keeper schuiven maar de keeper redt. Baardwijk wordt wat sterker, Guus geeft voor maar er is niemand, Rob krijgt nog een kansje. Dan in minuut 70 een vrije trap voor Baardwijk, Kevin neemt hem. Hij raakt hem goed, maar de Keeper van Waspik heeft zijn dag en redt knap. In dezelfde minuut een corner van Ugur op Rob, deze kopt maar de keeper redt weer. Enkele minuten later een steekbal van Ugur op Guus, die lift de bal over het doel. Minuut 82 weer een vrije trap voor Baardwijk, Waspik haalt alles uit de kast om onze jongens te stoppen. Kevin gaat weer achter de bal staan en schiet weer knap op goal, maar zoals ik al zei, de keeper van Waspik heeft zijn dag en redt weer. Een paar minuten later weer een vrije trap, Emiel heeft een ingeving en wisselt voordat de vrije trap wordt genomen Bart voor Guus. Onze vrijetrapspecialist Bart gaat achter de bal staan, hij kijkt, kiest zijn hoek en haalt uit. Hansie volgt de bal en ziet de keeper ook weer naar de goede hoek zweven en ja hoor: hij pakt hem weer. Het is nog een paar minuten en Hansie tekent voor een gelijkspel gezien de standen bij de andere wedstrijden. Maar dan, Waspik plaatst een laatste counter en de bal belandt bij ons in de goal, het zal toch niet. Jac steekt resoluut zijn vlag omhoog en de scheidsrechter loopt naar hem toe. Jac legt de situatie uit en zegt dat het buitenspel is, de scheidsrechter gaat er in mee en keurt de goal af. Het is einde wedstrijd en Hansie heeft genoten van de strijdlust van Baardwijk en onze gasten, hij denkt dat een gelijkspel terecht is. We gaan douchen en Sjors moet opschieten want hij is de man van de wedstrijd. Emiel is ook in de bestuurskamer en vraagt Tristan om op de stoel te komen staan. Hij en Sjors krijgen allebei een Eetbon overhandigd namens onze sponsor de Vergulde Erpel en de oorkonde van de pupil van de week. Sjors overhandigt de wedstrijdbal met alle handtekeningen van de spelers aan Tristan waar hij binnen in de huiskamer mee mag voetballen volgens Emiel. Tristan, we hopen dat je het leuk vond en tot over een paar jaar in het eerste. Wij willen natuurlijk ook onze trouwe supporters bedanken en tot volgende week, thuis tegen DESK, de kampioen van onze klasse.

Zoals een gezegde van Hansie luidt “Als Jac vlagt, dan is het waar”