Baardwijk – Irene ’58: Het lek is nog niet boven

1 - 2

Irene'58 (zon)

3e klasse B

24 februari 2019 14:30

Vandaag de wedstrijd tegen Irene” 58 die uit is gewonnen met 5- 1 door Baardwijk. De meeste jongens waren vroeg bij Baardwijk om de eerste helft van Den Haag – Ajax te kijken. Het is heerlijk weer om te voetballen en om 13.00 uur is iedereen in het spelers home om de bespreking van Emiel onze trainer aan te horen. Ook onze pupil van de week Lara van de Wiel is aangeschoven en luistert  aandachtig wat Emiel te vertellen heeft. Het is een fysieke ploeg en werken veel met de lange bal. Wat gaan wij daar  na vorige week tegenover zetten? Arbeid, inzet en de wil om te winnen. We beginnen de warming-up en Lara doet die het grootste gedeelte met Davy die na een lange blessure weer fit is om in te vallen als dat nodig is. De goed fluitende scheidsrechter laat de wedstrijd beginnen en Lara begint aan een solo die zijn weerga niet kent. Ze omspeelt de spelers van Irene ‘58 als of ze er niet zijn en scoort rechts onder in de hoek: 1-0. We beginnen weer voor het echie en in de vierde minuut komt er een voorzet van Ugur die net niet haalbaar is voor onze voorhoede. De start geeft hoop want in minuut negen krijgt onze Borkse cruijf Tom het op zijn heupen en bedient Tina met een steekbal, die vrij voor de keeper komt en verwoestend uithaalt. We springen op om te juichen, maar we zien tot onze verbazing dat het schot tot corner wordt verwerkt door de keeper. We zijn voetballend iets beter, maar zijn niet echt meer gevaarlijk. Het spel golft op en neer, er is een paar keer balverlies op het middenveld dat wordt opgelost door de achterhoede. Dylan, die de man van de wedstrijd wordt, test in de tussentijd de hardheid van zijn kop en die van de tegenstander. Gelukkig valt het mee, we gaan aan de thee en Lara naar haar frietje. We zijn het er over eens dat we de punten moeten pakken, maar ook dat het beter en scherper moet. De tweede helft begint, we staan nog niet koud op het veld of er komt een voorzet van Irene ‘58 die weggewerkt wordt. Die pech hebben wij weer, bij een tegenstander in de voet. Hij raakt hem per ongeluk aan en tikt net op voor de goal, Patrick duikt er naar maar is kansloos: 0-1 in minuut 46. We geven de moed niet op en in minuut 52 wordt Dylan bediend na een actie van Sjors, uit de draai schiet hij net naast. Het is tijd voor een wissel, Sjors eruit en Henkie Klerx (Job) erin. Net in het veld komt er een voorzet van Job op Tina, waaruit een kansje komt. We willen wel, maar het is het allemaal net niet. Irene’58 blijft hard werken en komt er zo nu en dan uit zonder gevaarlijk te zijn. Het noodlot slaat weer toe, Delano lijdt balverlies net buiten de zestien en dit foutje kan alleen verholpen worden d.m.v. een overtreding binnen de zestien. Strafschop en 0-2 in minuut 64. We zetten alles op alles en wisselen intussen Delano voor Isak in minuut 81. Tom geeft een voorzet op Kevin, maar die kopt net over. Het is minuut 89 en Ugur gaat een actie aan , hij passeert en geeft een schot of voorzet ik weet het niet . De keeper blundert en de bal gaat tegen het netje 1-2. We hebben haast, maar het mag niet baten . Baardwijk verliest met 1-2. Irene ’58 proficiat, jullie hebben er hard voor gewerkt. Na de wedstrijd  word Lara in het zonnetje gezet d.m.v. een oorkonde en een voetbal waarop door de spelers hun handtekeningen zijn gezet. Dylan is er ook en samen gaan ze op de foto. Daarbij krijgen ze een waardebon om lekker te komen eten bij de Vergulden Erpel, die deze ter beschikking stelt. Wij willen onze trouwe toeschouwers en de wedstrijdbal sponsor Janssen Packaging bedanken. We gaan nog een weekje hard trainen, dan gaan we carnavallen en veel drinken om onze slechte resultaten weg te spoelen. Hopelijk pakken we de weg naar boven dan weer op

Zoals een gezegde van Hansie luidt “Alaaf, en tegen S.C.O er weer frisjes staan“