Baardwijk JO11-1 in matige wedstrijd niet langs ’t Zand.

2 - 2

Baardwijk JO11-1

2e klasse 6

9 februari 2019 10:00

Na de ruime winst bij Capelle van vorige week stond er wéér een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal moesten we aantreden tegen ’t Zand JO11-3. In de beker hadden we dit seizoen al tegen de JO11-1 gespeeld, maar dat was geen succes geworden. Wellicht dat de JO11-3 wel te pakken was. We speelden in de vertrouwde opstelling met drie verdedigers, drie middenvelders en één diepe spits. De ziekenboeg was gelukkig net op tijd leeggelopen. Talha, Kaj en Ted waren net op tijd hersteld. De wind speelde in deze wedstrijd een belangrijke rol. In de eerste helft speelden we met de wind tegen. Die wind zorgde ervoor dat we maar moeilijk van de goal af kwamen. ’t Zand speelde feller dan wij en konden zo af en toe gevaarlijk worden met behulp van de wind. Wij speelde te slap om kansen te creëren. Verder dan een paar rollertjes richting goal kwamen we niet. Voetballend waren we wel de betere partij, maar we legden het in het eerste kwartier af op inzet. Het was dan ook niet gek dat we op achterstand kwamen. Een bal werd hoog naar voren gewerkt en werd gevangen door de wind. Doordat we achterin niet goed ingrepen en het duel niet goed aangingen, kon de tegenstander de bal in het net werken. Dit was een onnodige tegengoal. In het tweede kwartier kwamen we beter in ons spel. We speelden beter over en wonnen meer duels. Er kwamen ook kleine kansen, maar echt overtuigend was het nog niet. Ook ’t Zand kon niet echt een vuist maken. Wel schoten ze nog een paar keer op doel, maar daar werd Kaj niet warm of koud van.

In de rust hebben we aangegeven dat we nu de wind mee zouden hebben. Dat betekende dat de tegenstander nu moeilijker van de goal af zou kunnen spelen en dat wij moesten opletten met dieptepassen. We speelden op kunstgras en de bal bleef maar rollen als de wind mee stond. Het blijft een ellende om op kunstgras te moeten spelen. Direct na de aftrap trokken we vol overtuiging naar voren. Dat resulteerde in een corner. Deze werd zoals gebruikelijk genomen door Stefan. De bal kwam gevaarlijk voor de goal en Stefano was er als de kippen bij om de bal in het net te werken: 1-1. Onze jongens roken bloed en bleven druk zetten op de tegenstander. Die wist daar geen raad mee en ze werden steeds verder in de verdediging gedrukt. Aanval op aanval werd op het vijandelijke doel afgevuurd. Helaas werd zo’n aanval meerdere malen onderbroken door de scheidsrechter. Het leek per ongeluk te zijn, maar het gebeurde toevallig alleen bij ons en niet bij de tegenstander. Zo kon Stefano vrij wegdraaien als de scheidsrechter niet in de weg had gelopen. En bij een steekbal op Stefan liep hij weer in de weg, terwijl Stefan alleen op de keeper af kon gaan. Er gebeurde wel meer dubieuze dingen. Bij twijfel werd steeds gefloten voor ’t Zand. Trouwens ook als het overduidelijk een intrap of hoekschop voor Baardwijk was, werd er regelmatig tegen ons gefloten. De frustraties bij sommige spelers liepen hierdoor op en daar gaan we niet beter van voetballen. Ondanks de man extra bij de tegenstander probeerden we de voorsprong te pakken. En dat lukte. Een schot van Stefano werd geblokt, maar Berat was attent in de rebound: 1-2. Dik verdiend, want ’t Zand kwam er niet aan te pas. Ted en Dilano hadden de aanvallers van ’t Zand volledig in de zak. Totdat de spits van ’t Zand één keer vrij werd gelaten door Ted. Zijn schot werd nog bijna gepareerd door Kaj, maar viel er toch net in: 2-2. Dat was de enige kans die ze hebben gekregen in de tweede helft. We probeerden met man en macht om de winnende er nog in te schieten, maar daar was blijkbaar geen tijd meer voor. Na precies een uur spelen floot de scheidsrechter af op advies van de leider van onze tegenstander. Natuurlijk net toen wij in de aanval waren. Erg jammer. Toch wel bijzonder als je van 10 tot 11 uur voetbalt en je zegt dat je je aan de tijden heb gehouden. Er is 4 keer 15 minuten gevoetbald, er is 2 keer een time-out van 2 minuten geweest en de rust heeft 5 minuten geduurd. Een simpele rekensom leert dat je dan al gauw 9 minuten te kort komt. Beetje jammer dit. Helaas is het niet de eerste keer bij deze club…

Maar goed, we kunnen er weer een puntje bijschrijven. Volgende week wacht de nummer 2 van de competitie. Dan spelen we weer op echt gras en hopelijk met minder hinderlijke wind.