Datum

1 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Laat Hansie beginnen om Johan onze kantinebeheerder te bedanken voor de Wedstrijdbal sponsoring. Na een bedroevende reeks neergezet te hebben, moest het vandaag toch maar eens gebeuren dacht en hoopte Hansie. Eerst even het tweede kijken met onze jongens en dan de bespreking in. Het tweede van Baardwijk speelde verdienstelijk gelijk en mocht Bart kwartje de keeper wel een lintje geven voor de fantastische reddingen. De bespreking was kort en krachtig, enkele details over Zwaluw aangehaald en verder WERKEN en GENIETEN. De warming-up begint en het noodlot slaat al toe, Patrick onze keeper kan niet keepen omdat een oude blessure weer opspeelt. Bart kwartje de keeper van het tweede gaat hem vervangen. We hebben de volste vertrouwen in Bart, want we hebben hem deze morgen al zien schitteren in de goal. We gaan naar binnen en duwen Bart kwartje nog even vol met tosties, want hij had honger en op een lege maag kan je niet keepen. Het elftal van de week JO 10-3 staat klaar om met onze jongens het veld op te lopen om daarna lekker een frietje te eten. De scheidsrechter blaast op zijn fluit en de wedstrijd begint. Baardwijk begint fel en stroopt de mouwen op. Toch is het Zwaluw dat het eerste kansje krijgt, maar Bartje kwartje pakt hem. In minuut 14 een uitbraak van Baardwijk via Isac op Tom, dit kansje wordt tot corner verwerkt. Een paar minuten erna een kansje voor Martijn (Tina), deze gaat net naast. Maar dan komt Zwaluw in minuut 21, uit een voorzet wordt op de paal geschoten. Hansie kijkt naast zich en ziet iedereen bibberen, en vraagt of het van de spanning is of van de kou. Het is tenslotte heerlijk weer en kou kent Hansie niet. Baardwijk blijft als team werken en de kansen die Zwaluw krijgt worden vakkundig onschadelijk gemaakt door Bart kwartje. Tina onze spits krijgt binnen de zestien de bal aangespeeld, hij kijkt voor de kaats maar draait zich dan ineens vrij en schuift hem beheerst binnen. Het is minuut 23 en Baardwijk staat sinds lange tijd voor met 1-0. We hebben nog een kans, Tina legt af op Isac en deze haalt verwoestend uit en ziet hem net naast vliegen. Het is rust en we gaan naar de thee, Max is geblesseerd en kijkt in de tweede helft hoe lang hij het nog volhoudt. We staan weer koud op het veld en het is weer Zwaluw die de eerste kans krijgt, gelukkig gaat deze voorlangs. Gelijk erna een vrijetrap van Bartje, Tina kopt met zijn schouder net over. We lijden balverlies op het middenveld en in de omschakeling scoort Zwaluw in minuut 51 de 1-1. Max kan niet verder en word in minuut 54 vervangen door Job. Zwaluw wordt sterker en gevaarlijker, maar Baardwijk blijft alles geven. Isac laat nog een keer los op goal, maar de keeper pakt hem. In minuut 62 een vrijetrap van Bartje bij Kevin (Vis) op zijn kop, helaas naast. Zwaluw komt in minuut 65 door op de rechterflank, hands roepen wij in koor. De scheids wil fluiten, maar fluit niet. Zwaluw gaat door en maakt de 1-2. Balen, maar we geven niet op en willen minimaal een punt. Zwaluw denkt ook de 1-3 te maken, maar Michael, onze vlagger van het tweede die Jac vervangt wegens ziekte, steekt resoluut zijn vlag omhoog. De scheidsrechter gaat hier in mee en keurt hem af, later blijkt op de videobeelden terecht. Isac gaat in minuut 67 achter de bal staan, hij schiet op goal en de keeper kan hem net tot corner verwerken. Dan is het in minuut 73 en 74 billen knijpen, Hansie weet niet hoe maar Bartje kwartje ranselt er met zijn kop, handen en weet ik wat alles uit. Gelijk erna wordt Rene onze Slowaak aangespeeld, hij maakt zijn actie in de zestien en wordt op een leuke manier afgezaagd. Strafschop, onze specialist Kevin gaat achter de bal staan en schuift hem zo koel als een Vis binnen. Het is minuut 76: 2-2. Het is tijd voor een wissel, onze moegestreden Tina wordt vervangen door Nermin. Het wordt eentonig, maar Bartje kwartje die natuurlijk man van de wedstrijd wordt, redt ons nog een paar keer op onnavolgbare wijze. We wisselen Roel nog voor Isac en hopen stiekem op drie punten, al zou dit te veel van het goede zijn. Jongens iedereen was goed en proficiat met het punt. Natuurlijk willen wij ons publiek bedanken voor de steun in goede en slechte tijden. Onze vaste sponsor De Vergulde Erpel voor de kinderbox en eetbon.

Zoals een gezegde van Hansie luidt: “Eén Zwaluw maakt nog geen Zomer.”