4 - 0

Baardwijk JO9-2

F-pupillen zaterdag, F2, 4e klasse 4.39

3 oktober 2015 9:30

Afgelopen week werd duidelijk dat er een vervanger voor FC Drunen gevonden is in de competitie. Zij gaven direct hun visitekaartje af met een 19-0 overwinning. Vandaag moesten ze tegen ons aantreden. Vorige week speelden we goed, maar gaven we twee punten weg door in de laatste 5 minuten onnodig 3 tegengoals te incasseren. Vandaag waren we nogal onder de indruk van de tegenstander. Beesd trad aan met een fysiek ijzersterke ploeg, vooral in de verdediging. Onze aanvallers hadden geen schijn van kans tegen deze snelle en sterke verdedigers. De eerste helft werd duidelijk dat Beesd terecht van de vijfde naar de vierde klasse is gezet. We werden direct onder druk gezet en kwamen er nauwelijks uit. Dat kwam omdat Beesd feller was dan wij en omdat ze er vol voor gingen. Bij ons waren te veel spelers niet fel genoeg. Het leek erop alsof we te veel ontzag hadden voor de tegenstander. Daardoor verloren we nagenoeg alle duels. Toch duurde het nog even voordat de eerste goal viel. Dat was te danken aan goed verdedigen van met name Dilano en Stefano. En niet te vergeten door goed keeperswerk van Kaj. Maar uiteindelijk was het toch Beesd dat terecht op voorsprong kwam. We beleven de onderliggende partij en ook de 2-0 konden we niet voorkomen. We kregen de bal maar moeilijk bij onze spitsen en dan wordt het lastig om te scoren. Voorin konden we de bal ook niet vasthouden ondanks verwoede pogingen van Kay, die de bal steeds goed afschermde. Helaas had hij minder oog voor zijn teamgenoten wat ook vaak tot balverlies leidde. Vaak was er ook te weinig steun doordat Talha en Jayson te ver weg stonden zodat Kay de bal niet kwijt kon. De ruststand was 2-0 en daar was niks op af te dingen. In de rust hebben we geprobeerd om de spelers feller te laten voetballen. De tegenstander kan sterker en sneller zijn, maar dat betekent niet dat je er van hoeft te verliezen. We spraken af dat we er vol voor zouden gaan en dat we vooral zouden blijven samenspelen. We waren voetballend niet minder dan onze tegenstander. Sterker nog, er zat bij ons meer lijn in het spel. De bal werd regelmatig goed rondgespeeld. Op het middenveld strooide Stefan met passes richting de voorwaartsen. Maar echt gevaarlijk werden Talha en Jayson niet. Ted leek in de eerste helft een beetje afwezig, maar herstelde zich in de tweede helft met een paar mooie verdedigende acties. De tweede helft was beter dan de eerste. We waren feller en we boden goed weerstand. Beesd was echter sterker en voerde de score verder op. Uiteindelijk werd het 4-0. Toch vind ik dat we het best goed hebben gedaan. Dit was veruit de sterkste tegenstander die we tot nu toe hebben gehad. Het is niet erg om van een betere ploeg te verliezen. Zeker niet als je er alles aan gedaan hebt om een goed resultaat neer te zetten. Beesd zal waarschijnlijk geen wedstrijd meer verliezen en wij zullen er nog genoeg winnen als we zo blijven voetballen. Volgende week de derby tegen RWB. Dan gaan we weer vol voor de drie punten.