WAALWIJK
tel. 0416-343927

Vandaag spelen we een thuis wedstrijd tegen FC Tilburg om 11.15 uur.
Onze aanvoerdster deze wedstrijd is Kaylee 💪

We zijn compleet met ons team en dat betekend dat we sterk “kunnen” zijn in de wedstrijd … Het is heerlijk weer de zon schijnt goed dus het wordt zweten 😅

We spelen tegen de nr 2 in de competitie dus we moeten goed spelen… het zal niet makkelijk worden… De wedstrijd begint en we zien 2 teams die lekker overspelen naar elkaar. We spelen goed over na elkaar en laten geen grote gaten vallen in het spel. Maar dit doet FC Tilburg ook… we zijn gewaagd aan elkaar… wanneer de spitsen doorbreken is daar de verdediging die het moeilijk maakt en de aanval afbreekt. Dit gebeurt ook bij ons dus er ontstaan niet echt kansen… Na 20 minuten ziet een spits van FC Tilburg toch een gaatje en komt dichtbij de keepster van ons maar de keepster heeft dit ook goed gezien en heeft de bal goed in haar handen… Dan een paar minuten later is het andersom raak en kan onze spits heel ver naar voren komen maar dat ziet een verdediger ook van FC Tilburg en beukt onze spits in het 16 meter gebied op de grond!! Dit zou een penalty moeten zijn maar de scheidsrechter beslist anders en laat het spel doorgaan… Kort na deze overtreding is het rust… we gaan met 0-0 de rust in👍

Onze keepster strompelt het veld af en dat ziet er niet goed uit!!! Even afwachten of dit goed komt…

De meiden van Baardwijk komen de kleedkamer uit en waar we al bang voor waren is waarheid: onze keepster is geblesseerd en kan niet meer keepen… Maar daar is Djuna en die neemt het keepen over!!! Ik blijf dat knap vinden dat een speelster dan bereid is om het keepen over te nemen want dat is toch iets heel anders als veldspeelster zijn… De wedstrijd begint weer en er zijn een aantal posities veranderd vanwege de keepster wissel.. hier moeten onze meiden aan wennen en nog even hun plekje terug vinden. FC Tilburg gaat gelijk fel de wedstrijd in en het lijkt wel of ze ook voelen dat het bij ons even zoeken is… de spits van FC Tilburg breekt door en schiet maar daar staat onze keepster helaas gaat de bal terug het veld in en krijgt een andere spits nu een kans en die maakt het wel af… 0-1 🥅
Dit is jammer en zeker omdat het al na 4 minuten is … Aan de andere kant hebben we dus nog veel tijd om het goed te maken in de tweede helft… kom op meiden ook wij kunnen het vandaag laten zien💪
Na een paar mooie overspeel ballen naar elkaar raken we de ballen toch weer kwijt maar we blijven er voor vechten om het balbezit terug te krijgen!!!
Helaas is daar een soort van handsbal van een Baardwijk speelster ( kaatsbal onderarm )en ziet de scheidsrechter dit en krijgt FC Tilburg een vrije trap… Opletten meiden maar deze bal gaat nergens naar toe dus niks aan de “hand”… we trekken weer meer naar de kant van FC Tilburg alleen komen we niet door de verdediging van hun heen… dan proberen we er een corner uit te halen misschien dat we dan een kans maken… de eerste corner komt niet goed in de voeten van onze Baardwijkse meiden en bereikt niet wat we willen… Dan komt er nog een corner en ook die komt niet bij 1 van de Baardwijkse speelsters maar wel bij een speelster van FC Tilburg en via deze speelster gaat hij de goal in ( eigen goal van FC Tilburg ) waardoor de stand 1-1 🥅 wordt… Oké nou alles op alles nu ⚽️💪⚽️
We zien dat de spelers van FC Tilburg ook willen winnen en die spelen ook met alles wat ze hebben… het is spannend!!!
Helaas zien we wel dat het meer aan de kant van Baardwijk te doen is in de tweede helft en dat is niet best… maar wat staat Djuna goed te keepen en wat komt ze goed uit!!! Bang is ze absoluut niet en de uittrappen komen ook ver… We verdienen aan de andere kant van FC Tilburg weer een corner… kunnen we het nog een keertje??
De bal wordt prachtig geschoten en het is druk bij de goal… we zien niet wat er precies gebeurd zo druk is het daar… wel/niet wel/niet… en dan is daar de bal en wordt erg ver weggeschoten door een speelster van FC Tilburg… jammer dit was een grote kans!!
FC Tilburg gaat nu ook op afstand schieten op goal en als de verdediging de bal niet heeft is daar onze (reserve) keepster en heeft tot nu toe alle ballen die op haar afkomen👌
Dan ziet onze spits een kans en trekt een sprintje met de bal en daar is weer een kans…. Helaas geblokt… pfff ze willen er niet in!!!
En dan in de laatste paar minuten voor de wedstrijd is afgelopen krijgen we een corner… dit moet de goal gaan worden want de wedstrijd is bijna klaar … zou Baardwijk MO13-1 het kunnen??
FC Tilburg zet alles op de goal om een doelpunt te blokken dus de kans wordt erg klein….
De corner wordt weer prachtig genomen en kaatst terug op een Baardwijkse speelster maar daar staat nog dezelfde speelster die de corner ook heeft genomen en die schiet….
Het is een goal 2-1 🥅⚽️
Het is gelukt wat een mooi doelpunt zeg!!!
En dan na 3 minuten is daar het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd… We winnen met 2-1 ⚽️⚽️🎉
Gevochten tot het laatste met het team en alle kansen die we hebben gehad voor de volle 100% geprobeerd af te maken!!!
Dit is echt gegund meiden van Baardwijk!!! Trots op jullie 💪⚽️

Na deze wedstrijd hebben we de trainers / coach / vlagster en leidster ook in het zonnetje gezet want zonder hun stonden we hier niet!!! BEDANKT 💛🖤⚽️

MO13-1 voetbalt volgende week de laatste wedstrijd dit seizoen dus tot volgende week ⚽️⚽️