Baardwijk E1 mooie overwinning op SV Capelle E1

E-pupillen zaterdag, E1, 3e klasse 3.31

9 april 2016 10:00

Scheidsrechter

Peter van der Meijden

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen SV Capelle E1 op het programma. Nadat we vorige week zo goed als uitgeschakeld zijn voor het kampioenschap, of SSC’51 E1 zou de laatste 2 wedstrijden nog moeten verliezen, gaan we vandaag weer voor een leuke pot voetbal. We staan nog steeds 2e plaats en SV Capelle op de 1 na laatste plaats, dus het zou een leuke wedstrijd moeten worden. En dat is het zeker geworden! Alle frustraties zijn achtergelaten en we zien een gemotiveerd team in het veld staan. Melle en Merlijn beginnen vandaag als reserve, verder is het de welbekende opstelling: Axel in het doel, Nik en Mert in de achterhoede, Jip, Bas en Quinn op het middenveld en Pepijn in de spits. We nemen gelijk het heft in handen en de 1e corner is vroeg in de wedstrijd alweer een feit. Vaste cornerspecialist Quinn neemt deze voor zijn rekening en tot onze verbazing weet Pepijn deze gelijk het doel in te werken, 1-0!  Een snelle voorsprong, maar helaas is de gelijkmaker niet veel later een feit. In eerste instantie weet Axel de doelpoging van SV Capelle weg te werken, maar in de rebound weet SV Capelle toch raak te schieten en staan we op 1-1. Geen hangende koppies gelukkig en worden de schouders er weer onder gezet, op zoek naar de voorsprong.  Quinn laat weer een befaamd afstandschot zien, maar die gaat over. In de daaropvolgende aanval is het wel raak, als het schot van Pepijn van richting wordt veranderd en de keeper naast grabbelt: 2-1! Vervolgens is er niet veel later een corner voor ons. Pepijn neemt deze en Nik scoort bijna met een mooie omhaal. Bijna. De daaropvolgende tegenaanval weet Mert te onderbreken, maar SV Capelle sleept er wel een corner uit. De speler die de corner neemt, geeft zo’n effect aan de bal dat ie het doel in draait, Axel en de verdediging staan machteloos: 2-2. En zo zijn het spel en de doelpunten aardig in evenwicht.  Gelukkig weet Pepijn ons vlak voor de rust weer op voorsprong te schieten, 3-2! Hij zit goed in de wedstrijd en per wedstrijd zie je hem vooruit gaan en groeien. We zien een aantal goeie samenwerkingen tussen Jip en Pepijn, waarbij dan weer de één dan weer de ander aangever/schieter is, maar de keeper van SV Capelle weet tot de rust de voorsprong tot 1 doelpunt te beperken. In de rust worden er zoals gewoonlijk weer aanwijzingen voor de 2e helft gegeven, hopelijk kunnen we het leuke voetbalspelletje doorzetten. Bas, die op paracetamol aan de wedstrijd begon en vervolgens een groot deel van de 1e helft aan de kant stond, maakt een goede rentree door de corner van Pepijn mooi in te koppen, 4-2! Quinn heeft daarna niet het geluk aan zijn zijde, want zijn schoten belanden bij de keeper en op de paal. Ook Merlijn ziet zijn schot bij de keeper eindigen. Kort  daarna wordt er een overtreding op Pepijn begaan en schiet Quinn de toegewezen vrije trap tegen de keeper. Bas weet daarna wel te scoren en vergroot onze voorsprong naar 5-2! SV Capelle probeert wat terug te doen met een corner en een doelpoging, maar Axel komt goed in actie en voorkomt een tegentreffer. Het spel verplaatst zich weer richting het doel van de tegenstander, als Melle met een goede actie Merlijn aanspeelt, die de 6-2 voor zijn rekening neemt! Een aantal spelers laten de laatste tijd een stijgende lijn in de wedstrijden zien, en Merlijn, Melle en Jip behoren daar zeker toe. Goed om te zien! SV Capelle weet niet echt gevaarlijk meer te worden en de laatste fase is dan ook duidelijk voor Baardwijk. Een daarop volgende corner wordt door Merlijn genomen, die hem mooi hoog voor het doel brengt, waarop de kopbal van Bas wordt weggewerkt. In de rebound schiet Nik over de bal heen. Niet veel later wordt onze inzet beloond, als Mert een voorzet op maat geeft aan Merlijn die er raad mee weet en de 7-2 scoort! Er is nog een laatste kans voor ons als Bas de vrijlopende Jip aanspeelt. Jip komt alleen voor de keeper, maar schiet hem helaas net naast. En 7-2 is dan uiteindelijk de eindstand, welke op het veld uitgebreid gevierd wordt. Fijn om te zien dat iedereen zich na vorige week weer herpakt heeft. Zonder uitzondering heeft iedereen een goeie wedstrijd gespeeld. Leuk om te zien dat er een aantal spelers groeien, er wordt gedurfd om het duel aan te gaan en de kansen worden deze wedstrijd vaak benut. Volgende week bij hekkensluiter NEO’25 op bezoek en met een vorige eindstand van 10-2 zou het weer een leuke wedstrijd moeten worden!