Mannen zondag, 1, 2e klasse F

2 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Hoeks, P.T.A.

Baardwijk verloor afgelopen zondag opnieuw met een grote uitslag. Het werd bij Oirschot Vooruit maar liefst 5-1. Men zou denken dat Oirschot Vooruit, evenals Baardwijk ook een promovendus uit de 3e klasse, een elftal is waar voor Baardwijk iets te halen is. Maar helaas er werd opnieuw met grote cijfers verloren. In de 1e helft ging het redelijk tegen elkaar op en werd al snel duidelijk dat Oirschot ook geen hoogvlieger in de 2e klasse is. In de 17e minuut wist de thuisploeg echter op een 1-0 voorsprong te komen door slordig balverlies op het middenveld. Over en weer ontstonden er wel enkele kansjes maar de 1-0 bleef tot de rust op het scorebord staan.

In de 2e helft werd al snel duidelijk dat Baardwijk het hierbij niet wou laten zitten, met twee wissels waarbij Freek Klerx en Roy Strengers het veld verlieten voor Rob van Ravenstein en Tom Sleenhoff werd de druk behoorlijk opgevoerd bij de doelman van Oirschot, hetgeen in de 54e minuut ook resulteerde in een doelpunt voor Baardwijk. Rob van Ravenstein legde een bal terug op Giovanie Anjole en laatstgenoemde wist raak te prikken. Baardwijk bleef druk zetten op het vijandige doel en 2 minuten later hadden zij zelfs al op voorsprong kunnen komen bij een schot van Rob van Ravenstein welk rakelings over ging. Toen sloeg echter het noodlot toe, bij een uitval van Oirschot moest Baardwijk keeper aan de noodrem trekken en kon met rood vertrekken. De reserve doelman van Baardwijk, Conrad Pullens, kon aan de slag. Zichtbaar zenuwachtig werd de jonge doelman behoorlijk in de steek gelaten door zijn elftal, want vanaf dat moment leek het wel open huis voor het doel van Baardwijk. Binnen een slordige 25 minuten werd de reserve doelman maar liefst 4 x verslagen en wist Oirschot de 5-1 eindstand op het scorebord te krijgen. De competitie is pas 5 wedstrijden oud, maar als Baardwijk zich wil handhaven in de 2e klasse zal er toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. De teamgeest en strijdlust waarmee Baardwijk vorig seizoen het kampioenschap binnen haalde is nog te weinig zichtbaar bij Baardwijk. Misschien dat daar aanstaande zondag verandering in komt, wanneer koploper Helvoirt bij Baardwijk op bezoek komt.