Mannen zondag, 1, 2e klasse F

6 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Zwan (Sr.), P. van der

Afgelopen zondag stond voor Baardwijk de uitwedstrijd bij Best Vooruit op het programma, een vrij onbekende tegenstander voor Baardwijk welke lang in de 1e klasse heeft gebivakkeerd. Baardwijk werd verwelkomd in een prachtig sportpark waar menig vereniging jaloers op zou zijn. De wedstrijd ging van start met 2 aftastende ploegen, waarbij al snel duidelijk was dat Best Vooruit over een erg snelle en technische speler beschikte in hun voorhoede. Spits Bijlhout van Best Vooruit passeerde regelmatig 4, 5 of 6 man van Baardwijk maar in de afronding faalde hij even zoveel keer. In de 8eminuut wist hij de bal bij een medespeler te krijgen maar deze scoorde in buitenspelpositie. 5 minuten later was het wel raak, ditmaal werd het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter niet overgenomen en de 1-0 stond op het bord. Baardwijk liet het hier niet bij zitten en er kwamen steeds meer kansen. Een loepzuivere strafschop, waarbij Rob van Ravenstein letterlijk tegen het kunstgras werd gelopen werd door de scheidsrechter weggewuifd. In de 34e minuut kwam Giovani Andjole in scoringspositie. Zijn goed ingeschoten bal werd echter even zo goed gepareerd door de doelman van Best, hij sloeg de bal echter voor de voeten van Bart Rombouts welke genadeloos toesloeg, 1-1. Deze stand bleef tot de rust in stand.

Na de rust zagen we nog steeds 2 ploegen welke voor de volle winst gingen. In de 67 minuut kwam Jordan van Zuylen in het veld voor Giovani Andjole, gelijk bij zijn 1ebalcontact wist deze de laatste man te omspelen en met een prachtige lob de keeper te passeren. Baardwijk leidde de strijd met 1-2. Spits Bijlhout was de aanleiding voor een opstootje tussen enkele spelers op het veld. De scheidsrechter liet even te veel toe en de vlam sloeg in de pan, met als gevolg een groot aantal kaarten voor beide teams en een afkoelingsperiode.

Na circa 20 minuten werd de wedstrijd hervat, Best Vooruit met 10 spelers, Baardwijk met 9, hoewel Baardwijk in de laatste 20 minuten nog behoorlijk onder druk kwam te staan, gaf het de voorsprong niet meer uit handen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Prinsen Irene uit Nistelrode.

Baardwijk zal na 2 gewonnen wedstrijden graag een grotere serie met goed resultaat neer willen zetten.