1 - 2

Baardwijk VR1

Vrouwen zondag, VR1, 2e klasse F

6 november 2016 10:00

Zondag stond de uitwedstrijd tegen koploper OJC uit Rosmalen op het programma,de ploeg waarvan we in de beker met 5-1 klop hadden gekregen. Met drie wijzigingen,Ellen laatste vrouw,Daisy centraal op het middenveld,en Sanne als linksback begonnen we om 10 uur aan de wedstrijd. Met in het achterhoofd de wetenschap dat de thuisploeg liever het spel niet maakt,maar liever op de counter speelt was het na wat voorzichtig aftasten Baardwijk dat het heft in handen nam. Met veel inzet en goed voetbal gingen we op zoek naar een doelpunt. Binnen 10 minuten was het al raak. Een slimme steekbal op Audrey zette haar vrij voor de keeper,en de bal werd onberispelijk binnengeschoten. Hierna bleef Baardwijk de aanval zoeken wat enkele kansjes opleverde. Het was wel oppassen voor de achterhoede,OJC zette wel een paar keer een goede aanval op,echter door de goede organisatie van Ellen,het attente keepen van Ilona en een beetje geluk( bal op de lat) bleef Baardwijk op voorsprong.Na een half uurtje juichte alles wat voor Baardwijk is voor het tweede doelpunt,helaas was het weer vlaggetjesdag voor de grensrechter,en de overigens goed leidende scheidsrechter( op ongeveer 35-40 meter van het doel)keurde geheel onterecht dit zuivere doelpunt af. Vlak voor de rust maakte de thuisploeg gelijk. Een voorzet vanaf de zijkant werd voor het doel van Baardwijk geschoten waarna Chayenna dacht de bal weg te kunnen koppen. Ze werd echter weggeduwd en de spits van OJC kon met geluk de bal binnen frommelen.Dit was binnen 10 minuten de tweede domper die we te verwerken kregen. Ruststand 1-1, voor Baardwijk een tegenvaller. Onder de rust werd er afgesproken op dezelfde voet door te gaan,de kansen kwamen vanzelf wel weer. De tweede helft werd begonnen met een ongewijzigd Baardwijk. Het spel golfde op en neer,beide ploegen kregen kansen op een doelpunt,er werd zeker door Baardwijk gestreden voor iedere meter,en de beloning kon eigenlijk niet uitblijven. Twee minuten voor tijd gebeurde het eindelijk. Met de mededeling van wisselspeelster Patricia die  achter het doel van de thuisploeg had plaatsgenomen om de bal erin te kijken,was het Kelly die eerst twee speelsters van de thuisploeg het bos instuurde,en daarna de bal snoeihard in de verre hoek schoot. De ontlading bij Baardwijk was enorm. Drie minuten later klonk het eindsignaal en was de vreugde enorm. Na de wanprestatie van vorige week hebben we het goed opgepakt vandaag,en verdiend gewonnen op de manier waarop Baardwijk om bekend staat. Hard werken en ook goed spelen heeft zich deze wedstrijd uitbetaald. Na het collectieve falen van vorige week was dit een overwinning van het hele team. Volgende week tegen de rode lantaarndrager wat een valkuil kan worden als we niet dezelfde inzet en strijd leveren zoals we vandaag lieten zien. We moeten gewoon iedere week keihard werken,dan komt het wel goed. Volgende week spelen we thuis in het theater aan de Akkerlaan tegen Charlois uit Rotterdam,en gaan we weer proberen de punten in eigen huis te houden