19 februari 2017 14:30

Scheidsrechter

Briene, G.H.

Zondag 19 februari 2017 mocht de selectie van Baardwijk naar Empel reizen om tegen Emplina te spelen. Sinds de aanstelling van Peter Remie bij Baardwijk heeft de trainer niet éénmaal dezelfde 11 spelers het veld in kunnen brengen. Ook vandaag diende de trainer het team aan te passen door blessures en schorsingen. Met jonge spelers in het veld, een debutant op de bank en de geblesseerden en geschorsten achter de reclameborden hadden de vele meegereisde supporters er het volste vertrouwen in dat Baardwijk vandaag een goed resultaat kon gaan neerzetten.
Vanaf begin van de wedstrijd was het Emplina dat het meeste balbezit had, maar veel kansen wist het team van Erik Meulendijk niet te creëren. De kansen die werden gecreëerd werden door Patrick Coenen samen met zijn verdediging te niet gedaan. Ook Baardwijk kon niet echt gevaarlijk worden en dit zorgen dan ook voor een ruststand van 0-0.

Na de rust schroefde Emplina het tempo op maar Patrick Coenen kon de eerste 60 minuten relatief gemakkelijk de ‘nul’ houden. Het was dan ook een domper voor Baardwijk toen een vrije trap van Michiel Buijs in de 60e minuut in het doel belandde en dus een voorsprong voor Emplina opleverde. Zeker doordat Baardwijk ook wat kleine kansen had gecreëerd.
Baardwijk knakte en een onnodige actie van een verdediger van Baardwijk op de doellijn was voor scheidsrechter Briene aanleiding de bal op 11 meter te leggen.
In het ontstane tumult ontving aanvoerder Davy Heuverling zijn 2de gele kaart en moest het veld verlaten. Michiel Buijs scoorde zijn 2e doelpunt en stand werd 2-0.
Baardwijk kon alleen nog met hard werken een grotere achterstand voorkomen, dit lukt met bloed, zweet en tranen tot de 93e minuut.
Uit een voorzet scoorde aanvoerder Bas de Boer koppend de eindstand in het doel. 3-0.
Baardwijk verliest maar moet op gaan passen dat de vele schorsingen zich niet op gaan breken in het restant van de competitie. Door de verschillende blessures en de schorsingen is de selectie namelijk niet zo groot........

Baardwijk hoopt dat tijdens de carnaval er geen extra blessures voorvallen en de geblesseerden weer fit zijn voor de wedstrijd tegen BVV op zondag 5 maart 2017 zodat trainer Peter Remie en zijn Technische Staf voldoende keuzemogelijkheden hebben om een sterk team op de been te brengen. Wanneer de koppies dezelfde kant op blijven staan en er veel passie en strijd in de wedstrijden gegeven zal worden is iedereen ervan overtuigd dat behoud in de 2de klasse gerealiseerd gaat worden, iedereen zijn steun is hierbij natuurlijk meer dan welkom........