Baardwijk JO10-1 ook na winterstop actief in de beker.

1 - 3

Baardwijk JO10-1

Groep 1 06

16 december 2017 9:00

Na een week waarin een beetje sneeuw chaos veroorzaakte in ons kleine landje en we dientengevolge ook niet aan trainen en voetballen toe kwamen, konden we afgelopen zaterdag toch weer de wei in. De velden werden blijkbaar vroeg in de ochtend gekeurd. Daar konden wij niet op wachten, want om 8.00 u. moesten we al aanwezig zijn bij Baardwijk om op tijd te zijn voor onze wedstrijd van 9.00 u. Gelukkig werden de velden goedgekeurd, dus waren we niet voor niets zo vroeg opgestaan. Het was best fris nog, zo vroeg in de ochtend. Gelukkig waaide het niet, dus het voelde niet zo heel koud aan. Tenminste onze spelers hadden er weinig last van in tegenstelling tot de vorige wedstrijd toen een paar spelers bevangen werd door de kou.

We speelden een bekerwedstrijd tegen Maliskamp JO10-1. Op papier een pittige tegenstander. Een klein onderzoekje leerde dat ze ook in de eerste klasse spelen en dat ze vijfde staan op de ranglijst. Gezien het feit dat wij negende van de 10 zijn geworden gaf al aan dat dit wel eens een lastig potje zou kunnen worden. Maar er is van alles mogelijk in een bekerwedstrijd.

Om klokslag 9 uur blies de scheidsrechter van dienst de wedstrijd op gang. We zagen twee felle ploegen die allebei wilden voetballen. Er zijn maar weinig ballen “blind” naar voren getrapt vandaag. Er zat in de meeste gevallen echt wel een idee achter. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Zo kwam Maliskamp een paar keer gevaarlijk voor onze goal. Maar door goed verdedigen en hard werken bleef een tegendoelpunt ons bespaard. Aan de andere kant kregen wij ook kansen. Zo schoot Berat wat te gehaast (en met de punt in plaats van met de wreef) en kregen we nog wat schietkansen voor Stefano en Jayson. Baardwijk speelde prima. We speelden goed over naar elkaar, liepen goed vrij en wat erg belangrijk was: we bewogen door. Nadat de bal overgespeeld was, werd er direct weer vrijgelopen. Zo zagen we enkele mooie combinaties. Vooral op het middenveld, dat vandaag heel erg sterk was. Uit één van die mooie combinaties werd Stefan vrijgespeeld door Stefano. Stefan kreeg alle ruimte en schoot de bal beheerst langs de keeper. Op dat moment een verdiende voorsprong. De wedstrijd bleef gelijk op gaan. Toch leek Maliskamp de stand weer gelijk te trekken, nadat de scheidsrechter een penalty gaf na een vermeende overtreding van Ted. De bal ging op de stip en de gelijkmaker was bijna een feit. Maar daar dacht Kaj anders over. Hij stopte de penalty! En gelukkig waren we attent genoeg om de rebound er ook uit te halen, zodat het 1-0 in ons voordeel bleef. De druk van onze tegenstander hield echter aan en in de laatste minuut kregen we een hoekschop tegen. Deze werd goed voor de goal gebracht. De bal viel midden in een kluwen van spelers. In de paniek die volgde presteerden we het om met zijn allen over of naast de bal te trappen waardoor die maar niet voor onze goal verdween. Uiteindelijk raakte een speler van Maliskamp hem wél en de bal verdween in ons doel. Na de aftrap werd er direct afgefloten. Hadden wij weer. Wel tekenend voor ons seizoen tot dusver.

In de rust hebben we aangegeven dat we prima stonden te voetballen met zijn allen. Omdat onze tweede helft meestal beter is dan de eerste, hadden we alle vertrouwen in een goede afloop.

De tweede helft was inderdaad nog beter van onze kant. Ted was achterin niet te passeren vandaag. De aanvallers moeten er wanhopig van zijn geworden. Met zijn snelheid en kracht was hij vandaag iedereen de baas. Dilano stond naast hem en speelde met vlagen erg goed, maar soms was daar ineens weer die pass door het midden. Levensgevaarlijk. Gelukkig liep het dit keer goed af. Centraal op het middenveld speelde Stefano. Een echte box-to-box speler zullen we maar zeggen. Hij veroverde vandaag weer onnoemelijk veel ballen. Helaas verlies hij er ook veel omdat de passing niet altijd even zuiver is. Meestal corrigeert hij dit zelf. Zo ook vandaag. Op rechts stond Stefan. Een echte “winger”. Vandaag maakte hij veel mooie acties aan de rechterkant en hij verdedigde ook goed mee. Met een goal en een assist was hij van grote waarde vandaag. Aan de andere kant stond Imano. Imano kan eigenlijk overal uit de voeten en dat is heel erg prettig voor een trainer. De eerste helft ging het redelijk. De tweede helft was geweldig. Ook Jayson speelde een goede wedstrijd op de flanken. Met een paar goede dribbels maakte hij het de verdediging van Maliskamp behoorlijk lastig. Ook verdedigend was het in orde en ik denk dat al zijn passes aangekomen zijn vandaag. Voorin begonnen we met Berat. Hij werkt enorm hard en zorgt voor chaos in de verdediging van de tegenstander. Helaas resulteert dat nog wat te weinig in doelpunten, maar de doelgerichtheid is veelbelovend. Tenslotte speelde Kay ook uitstekend. Als hij de bal in de voeten krijgt komt er niemand meer aan. Met zijn sterke lijf schermt hij de bal prima af. Als hij nu nog iets meer over de bal heen kijkt kan hij sneller handelen, waardoor we zeker meer kansen gaan creëren. Regelmatig legt hij de bal prima af op inkomende teamgenoten, zodat ze de bal op goal kunnen schieten. Een beetje meer snelheid zou overigens ook niet misstaan… Dan hebben we onze keeper nog niet besproken. Kaj keepte vandaag een uitstekende wedstrijd. Ik heb hem niet op een fout kunnen betrappen. Een paar keer hervatte hij het spel zo goed, dat er meteen een kans uit ontstond. Of dat nou met een trap was of met een geworpen bal, dat maakte niet veel uit.

Terug naar de wedstrijd. De tweede helft was voor ons. Voetballend waren we beter. Dat is wel vaker zo dit seizoen, maar helaas werd dat lang niet altijd beloond. Deze keer lukte dat wel. Stefano tekende voor de 1-2 na een van richting veranderd schot. Het zat een keer mee! Dat is ook wel eens fijn. Baardwijk bleef ook daarna de betere ploeg. We maakten mooie combinaties op het middenveld en met vlagen speelden we de tegenstander van de mat. We kregen een aantal schietkansen voor Kay, Imano en Stefano, maar die werden niet verzilverd. Maliskamp bleef vechten voor een goed resultaat. Maar uiteindelijk trokken ze toch aan het kortste eind, nadat we de 1-3 maakten. Stefan nam een hoekschop en bracht hem goed voor de goal. De bal werd maar half weggewerkt en kwam voor de voeten van Imano. Hij wist wel raad met deze kans en joeg de bal hard boven in de hoek. Daarmee leek het verzet van Maliskamp wel gebroken. We kwamen verder niet meer in gevaar en speelden de wedstrijd rustig uit. Na het fluitsignaal was de vreugde groot. Wéér een ronde verder in de beker. Waar gaat dit eindigen? We zullen het zien na de winterstop.