Baardwijk JO10-1 boekt zwaarbevochten overwinning op DESK JO10-1.

5 - 3

DESK JO10-1

2e klasse 006

10 maart 2018 9:00

Nadat de wedstrijd twee weken op rij werd afgelast, konden we zaterdag eindelijk weer aan de bak. We speelden tegen een bekende tegenstander, waar we inmiddels al 4 keer eerder tegen hebben gespeeld. Tot de wedstrijd van vandaag was de tussenstand 2-2. Dat geeft ook gelijk aan dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn. Tot nu toe leverde dat elke keer mooie wedstrijden op en vandaag was dat niet anders. Er werd fanatiek strijd geleverd door beide partijen, met goed voetbal en een paar schitterende goals.

Imano was midden in de week ziek geworden, dus het was even spannend of hij op tijd beter zou zijn voor de kraker tegen DESK. Gelukkig was dat het geval en waren we compleet. Tenminste dat dachten we. Totdat we vroeg in de ochtend een telefoontje kregen dat Talha ziek was geworden en niet mee kon doen. Dus moesten we de klus met zijn negenen zien te klaren.

De openingsfase was wat onwennig van onze kant. DESK startte sterker, feller en fanatieker. Al vrij snel was de eerste kans een feit en kon de spits van DESK alleen op Kaj af. Gelukkig voor ons ging zijn inzet langs de voor ons goede kant van de paal, namelijk naast het doel. Een paar minuten later was er weer een hachelijk moment voor onze goal. De bal bleef na een hoekschop hangen in een meute spelers. Na wat flipperkastvoetbal kan Kaj de bal gelukkig pakken en is het gevaar geweken. Na een minuut of 10 krijgt Baardwijk meer grip op de wedstrijd. Er worden weer duels gewonnen, passes komen weer aan en we komen weer aan aanvallen toe. Ook kregen we genoeg kansen. Zo moest de keeper redding brengen op een schot van Stefan en werd een schot van Berat met een fantastische sliding onschadelijk gemaakt. Ook bij de vele corners die we kregen, hadden we effectiever moeten zijn. We waren steeds net niet scherp genoeg voor de goal. Langzaam maar zeker kregen we een overwicht, maar de kansen die we verder nog kregen gingen er maar niet in. Met een 0-0 stand gingen we rusten.

In de rust spraken we af dat we druk zouden gaan zetten bij de opbouw van DESK. En dat deden we perfect. Onze tegenstander had de grootste moeite om van achter uit op te bouwen doordat we erg kort op onze man zaten en de bal elke keer weer goed afjaagden. Dat kan alleen als iedereen meedoet en dat was ook het geval. Aanvallend kwam DESK er niet meer uit. Dilano en Ted gaven achterin niks weg en stonden aan de basis van elke aanval. Eindelijk werd de ban gebroken toen Stefan de bal op Stefano speelde en Stefano de bal strak binnen schoot. In alle euforie vergaten we na de aftrap weer scherp te zijn en voor we het goed en wel in de gaten hadden was het alweer gelijk. Een middenvelder van DESK kon vrij opkomen over de rechterkant van het veld en schoot de bal snoeihard in de kruising. Dus waren we weer terug bij af. Uiteindelijk werd het 2-1 door Imano die een afvallende bal uit één van de goede corners van Stefan bekeken in de hoek prikte. En bijna was het weer gelijk raak voor DESK, ware het niet dat Kaj een schitterende en belangrijke redding maakte op een schot van onze tegenstander. Daarna ging het even snel toen Ted de bal inspeelde op Stefano, die fantastisch wegdraaide, de hele verdediging van DESK te kijk zette en de bal mooi in de hoek schoof. Kort daarna viel een lange bal tussen onze verdediging en de keeper in. Kaj reageerde alert en gaf de bal een hengst naar voren. De bal viel weer tussen de verdediging en de keeper in, maar nu aan de andere kant. Kay stond daar nog, nam de bal mee en schoot onberispelijk raak. Met nog een kleine 10 minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld. Maar daar dacht de tegenstander anders over. Er sloop ook wat gemakzucht in ons spel en ineens was daar een goede aanval van DESK. De spits loeierde de bal vol in de kruising en zo stond het ineens 4-2. Nog geen minuut later was het weer raak. Een bal op de achterlijn werd handig tot doelpunt gepromoveerd en zo was de voorsprong geslonken naar 1 doelpunt. De moegestreden Kay en Jayson werden vervangen door Stefan en Berat en gelukkig kregen we toen het overwicht in de wedstrijd weer terug. De beslissing viel net voor tijd. Stefano schoot op goal, maar dat was niet zijn beste schot van vandaag. De bal had echter een gemene stuit waar de keeper niet op had gerekend. De bal stuiterde over zijn been het doel in. Toen was het wel beslist. Eindstand 5-3. Een mooie wedstrijd waarin we te slap begonnen. Maar met een erg goede tweede helft waardoor we de wedstrijd verdiend hebben gewonnen. Met DESK hebben we direct een van de sterkste tegenstanders gehad denk ik. Volgende week naar Nieuwkuijk. Ook daar zullen we weer 100% moeten geven om drie punten mee naar huis te nemen