Baardwijk JO10-1 wint overtuigend in Waalwijkse derby.

5 - 1

RWB JO10-2

2e klasse 006

24 maart 2018 9:00

Tegenstander van vandaag was RWB JO10-2. Weer een echte derby dus. In de beker hadden we JO10-1 al eens een keer verslagen, dus in theorie zou deze wedstrijd wel te doen moeten zijn voor ons. Toch bleek RWB een taaiere ploeg dan gedacht. Weer moesten we het afleggen qua lengte. De RWB’ers waren allemaal toch wel een stukje groter dan de meeste van onze jongens. Maar dat zegt natuurlijk niet veel over de voetbalcapaciteiten. We hadden het wel lastig in de beginfase van de wedstrijd. We wonnen te weinig duels en de passing was onzorgvuldig. Ook lieten we te vaak onze man lopen zodat Kaj een paar keer in actie moest komen. Maar dat kunnen we wel aan hem over laten. We speelden met twee spitsen, drie middenvelders en één verdediger. Dat was even lastig, want de middenvelders moesten daardoor grote afstanden overbruggen. Toen we teruggrepen op onze vertrouwde opstelling met 2 verdedigers ging het beter lopen. Het duurde een kwartier voordat het eerste doelpunt viel. Jayson bezorgde de bal bij Stefano en die joeg de bal bekwaam in de touwen. We hadden daarvoor al wat kansen gehad, maar de keeper van RWB ranselde er een paar goed uit. Ook daarna kregen we nog wel een paar kansen, maar verder dan één doelpunt kwamen we niet in de eerste helft.

In de rust hebben we aangegeven dat het allemaal wel wat feller mocht. Ook de dingen die we geleerd hebben op de training kwamen er te weinig uit. Zo was er slechts af en toe een een-tweetje te zien, terwijl we daar hard op hebben geoefend afgelopen week.

Zoals wel vaker bij de JO10-1 was de tweede helft beter dan de eerste. Na de thee ging het pas echt lopen. Direct na de aftrap stoomden we op richting het doel van de tegenstander en kregen we een corner. Zoals gebruikelijk nam Stefan de corner en zoals gebruikelijk was het een gevaarlijke corner. Stefano kon de bal bij de tweede paal ongehinderd binnen tikken. Een prima start van de tweede helft en dat smaakte naar meer. Opeens waren daar wel de één-tweetjes en nu wonnen we wel onze duels. Met vlagen tikten we de bal ogenschijnlijk achteloos rond. RWB kon er alleen maar achteraan lopen en kwam nog maar een paar keer voor onze goal. Na weer een goede aanval was het Imano die de bal bij Stefano bezorgde. Met een enorme poeier schoot hij de bal achter de kansloze keeper. Toch kon RWB de marge verkleinen naar 2, toen we even vergaten te verdedigen en een speler van RWB de bal helemaal vrij in kon schieten. Dat was jammer en onnodig. We moeten proberen om de hele wedstrijd geconcentreerd te blijven. Wat wel heel goed ging was het voetballen van achteruit. Niet telkens die lange bal die je 9 van de 10 keer toch kwijt bent, maar gewoon van achteruit opbouwen via Dilano en Ted. Dat ging erg goed vandaag en daardoor hadden we ook veruit het meeste balbezit. Het werd 4-1 door Jayson na schitterend voorbereidend werk van Berat, die goed doorzette, goed keek en de bal panklaar legde voor Jayson. Jayson stond keurig op de juiste plek en kon de bal bij de tweede paal eenvoudig binnen tikken. Jayson was ook verantwoordelijk voor de 5-1. Nadat Stefano na een solo de bal verloor kwam hij bij Jayson terecht die niet twijfelde en de bal hoog in het dak van de goal schoot. Het werd bijna 6-1 na een enorme pegel van Berat. Helaas spatte zijn schot op de paal uiteen. Daarna waren er nog wat kansjes voor Talha, Kay en Stefan, maar we wisten niet meer te scoren. Een goede overwinning met een matige eerste helft en een goede tweede helft. Misschien moeten we de volgende wedstrijd eens proberen om vanaf de eerste minuut zo te spelen als in de tweede helft…