VV Baardwijk F1 sluit najaarscompetitie 2015- 2016 in stijl af!

VV Baardwijk F1 sluit najaarscompetitie 2015- 2016 in stijl af!

Emplina F3

1 - 5

Baardwijk JO9-1

Competitie

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 2.20

Datum

19 december 2015 10:30

Accommodatie

Onbekend

Hier een verslag van onze vliegende reporter.

De afgelopen dagen zijn er in het diepste geheim, de eerste voorbereidingen getroffen voor een knallend feest, om het kampioensfeest, helemaal compleet te maken!

Onze mannen zijn niet hiervan op de hoogte.

Zaterdagochtend, iedereen verzameld zich op het sportcomplex op de Akkerlaan. Het is de vraag of onze Tristan er nu wel of niet bij zal zijn, via een app bericht is ons toegezegd dat hij vandaag bij de wedstrijd zou zijn.

Uiteindelijk vertrekken onze manschappen met hun gevolg richting Empelina. Daar aangekomen, blijkt Tristan er gewoon al te zijn, gelukkig! Zijn moeder is direct doorgereden naar Empelina, we zijn compleet vandaag, super!

Het kampioenschap is vorige week reeds veilig gesteld het is afwachten hoe het voetbal van onze mannen vandaag zal zijn. De spanning is eraf, geven ze nu niet thuis of gaan ze gewoon vol door met scoren en winnen?

De perstribune zit vandaag ook weer helemaal vol, er zijn fotografen, cameramensen en de schrijvende pers is ook weer aanwezig. Ook onder de toeschouwers zijn er vraagtekens, kunnen onze mannen nu wel gaan winnen?

Onze hoofdtrainer wordt vandaag bij gestaan door Nyo, normaal onze vaste scheidsrechter bij de thuiswedstrijden, op woensdag soms keeperstrainer van de Beer van Bork en nu dus assistent coach, of te wel, multifunctioneel inzetbaar!

Onze hoofdtrainer Roy tovert vandaag een verrassende opstelling uit de hoge hoed. Hij zet meer dan de helft van de spelers op een andere positie dan dat ze dit seizoen gespeeld hebben. De trainer geeft aan dat hij nu de mogelijkheid heeft om even te testen, waar de spelers allemaal zouden kunnen spelen, voor als er eens een speler niet aanwezig is wegens ziekte of andere verplichtingen.

Als het meegereisde publiek op de hoogte gesteld wordt van de opstelling, kijken ze verbaasd, wat gaat het ons brengen???

De trainer heeft de volgende opstelling in gedachten.

In het doel, de Beer van Bork, Keano, in het hart van de verdediging krijgt onze Mart vandaag gezelschap van Jaqin, Jaqin wordt een linie naar achteren gezet, Vince staat vandaag niet in de spits, maar zal vanaf het rechtermiddenveld voor gevaar moeten zorgen. Jayden staat wel nog gewoon op zijn eigen plek, linkshalf. Delano neemt de plek op het midden in van Jaqin. In de spits wordt Yaden gezet, hopelijk kan hij zijn seizoenstotaal van doelpunten vandaag opvijzelen.

Tristan begint als eerste reserve maar zal zeker nog in het spel voorkomen!

Omstreeks 10.30 uur fluit de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Onze mannen hebben als eerste de aftrap. Het is voor onze mannen ontzettend wennen omdat ze bijna allemaal op een andere positie spelen. Het is weer even zoeken, waar moeten we staan, welke opdracht brengt de nieuwe positie met zich mee maar wat wel direct opvalt is dat ze door gaan waar ze eigenlijk het hele seizoen al mee bezig zijn, ze hebben de intentie om de bal goed rond te spelen. Helaas ging dat in het begin nog wat moeilijk, passjes kwamen niet aan of werden te hard gespeeld.

In de eerste minuten van de wedstrijd blijft het spel zich vooral afspelen op het middenveld. De spitsen komen er eigenlijk nog niet aan te pas, hier en daar een spelde prik, maar ja, daar schieten wij en ook Empelina niets mee op.

Jaqin is door geschoven naar het middenveld en speelt vanaf het midden, Jayden in, die links voor staat. Jayden speelt de bal direct door op de net ingevallen Tristan. Tristan tikt de bal in maar via de rechter paal en de linkerpaal, is het nu een doelpunt of niet??? Volgens onze mannen is het een doelpunt maar de scheidsrechter laat zich beïnvloeden door het thuispubliek en telt het doelpunt niet, dit tot frustraties van onze mannen. Onze mannen nemen het spel verder in handen en laten hiermee blijken dat zij zich niet door anderen laten beïnvloeden en gewoon hun eigen spel blijven spelen.

Jaqin speelt met zijn rechterbeen (Jaqin is puur linkspoot) in op Vince, Vince kapt naar zijn linker been en schiet de bal in het doel met zijn  linker “chocolade” been, doelpunt, 0-1!

De bal komt vanaf rechts, waarschijnlijk van Vince. Yaden staat vrij voor het doel, de bal wordt gemist door de verdediger van Empelina, koudkunstje voor Yaden en hij scoort de 0-2!

Uitbraak van Vince, Vince snelt af op de keeper, maar op het laatste moment, speelt hij de bal net iets te ver voor zich uit. De keeper van de tegenstander kan de bal vlak voor de voeten van Vince op pakken. Vince heeft vandaag wat moeite om het spel te vinden, hij staat niet op zijn vertrouwde positie in de spits, hij is duidelijk nog zoekende. Terwijl onze trainer juist hoopt, dat Vince gebruik maakt van zijn snelheid en vanaf de achterlijn tot een voorzet komt of juist zelf op doel rent om te scoren.

De tegenstanders krijgen een zeldzame corner, er volgt een schot bij de 2de paal, maar onze Beer maakt met een mooie duik een einde aan de doelpunt aspiraties van de tegenstanders. Het blijft 0-2 voor onze mannen.

De scheidsrechter fluit af, het is pauze.

In de pauze geeft onze trainer onze mannen duidelijke instructies. Niet al onze mannen weten wat ze in het veld moeten doen, omdat ze niet op hun vertrouwde posities staan. Ze krijgen van de trainer nogmaals te horen wat hij van zijn mannen verwacht en stuurt zijn mannen vol moed en inspiratie het veld weer in.

Onze mannen nemen direct weer het heft in handen, de jongens van Empelina komen er eigenlijk de hele wedstrijd niet aan te pas. Onze mannen spelen rustig de bal rond en krijgen kans op kans.

Uit één van de vele kansen, verdienen onze mannen een corner vanaf rechts. Natuurlijk genomen voor onze Yaden. Yaden neemt de bal mooi en geeft goed hoog, de bal voor, de bal wordt net voorbij de 1ste paal goed ingekopt door onze Delano, de tank, 0-3!

Niet veel later krijgen onze mannen wederom een corner te nemen, dit keer legt Yaden de bal pan klaar op het hoofd van Jayden maar deze kopt net naast.

Tristan maakt nog een mooie kapbeweging en schiet de bal vervolgens mooi geplaatst richting het doel, het is dat de keeper van Empelina goed anticipeerde op deze bal, anders was deze bal echt in het doel beland. Mooi schot!

De aanvalsgolven op het doel van Empelina blijven maar komen, de jongens van Empelina komen er eigenlijk niet meer uit. Wederom krijgen onze mannen een corner vanaf rechts, dit keer legt Yaden de pal wederom op het hoofd van Jayden, nu knikt hij de bal wel in het net, DOELPUNT, 0-4!

Met een gerust hart kunnen de toeschouwers het vervolg van de wedstrijd blijven kijken, als de trainer een trainers stoel had gehad, hij hij gerust achterover kunnen gaan leunen en kunnen genieten van het spel van zijn mannen.

Het is dat onze Mart geheel vrij in zijn eigen verdediging, even niet goed op lette en de bal prompt in de voeten van de spits van Empelina trapte, die daardoor vrij op ons doel af kon rennen, we hadden bijna eens de 0 weten te houden, maar helaas dat was ons niet gegund, onze Beer kon deze bal helaas niet hebben, 1-4.

Jaqin brengt de bal hoog in het doelgebied van Empelina, de bal beland in de kluts tussen diverse verdedigers van Empelina, uiteindelijk verdedigen zij de bal door het midden uit, en spelen daarmee hun eigen keeper uit en de bal precies in de voeten van Vince, die daarmee zijn 24ste van het seizoen maakt en ook direct de eenvoudigste van het seizoen, deze bal was echt niet te missen, 1-5!

Niet veel later fluit de scheidsrechter af voor de wedstrijd. Het zware najaarsseizoen zit er nu echt op.

Penalty’s:

De lat speelde zowel voor de jongens van Empelina als voor onze mannen een belangrijke rol in de penalty reeks. De tegenstander schiet de bal 3x tegen de lat, zonder dat de bal achter onze Beer terecht komt. De Beer zelf, schiet de bal helaas ook tegen de lat. Mart schiet de bal via de lat en de rug van de keeper in het doel. Uiteindelijk is de uitslag bij de penalty’s 3-3. Vince, Yaden en Mart weten hun penalty’s te benutten.

Man of the Match:

Vandaag is Jaqin onbetwist de Man of the Match! Ondanks dat hij op een geheel ongewoonlijke plek, in de verdediging stond, was hij subliem in zijn spel. Hij had het voetballende vermogen, de rust om het spel van achteruit op te zetten. Zijn slidings waren steeds goed getimed en voorkwam daarmee een kans voor de tegenstander. Samen met Mart had hij de tegenstanders vandaag in zijn broekzak, ze konden totaal niets inbrengen. Daarnaast had Jaqin vandaag het vermogen om ook nog eens op de juiste momenten naar voren te schuiven en goede passes te geven, deze waren vaak ook nog beslissend voor de wedstrijd. Waarna hij direct terug snelde naar zijn plek in de verdediging, hij heeft zijn taken als verdediger super goed uitgevoerd en daarmee is hij zonder enige twijfel de Man of the Match!!!

Meegereisde supporters, bedankt voor al uw support!

Vince, topscoorder van dit team en deze competitie, heeft dit najaarsseizoen 24 doelpunten gemaakt! Hij had het vandaag ontzettend moeilijk omdat hij niet goed raad wist met de nieuwe positie zowel links als rechts op het middenveld. Hij was daardoor zelfs terug te vinden als laatste man en dat was nu juist niet de bedoeling. Toch weet hij vandaag wederom 2x te scoren. Als hij in de toekomst nogmaals op de buitenste plekken op het middenveld ingezet wordt, valt te hopen dat hij dan beter voor de dag komt als vandaag. Met zijn snelheid en balbehandeling maakt hij menig verdediger dol en creëert hij voor zich zelf maar ook voor zijn medespelers kansen voor het vijandelijke doel.

Mart, Dromer op en naast het veld, vandaag een goede wedstrijd gespeeld. Helaas maakt hij net dat enige foutje, waarbij hij de bal terug wil spelen op onze keeper, maar dat hij juist in de voeten speelt van de tegenstander, waar uit een doelpunt kwam. Voor de rest heeft hij ontzettend hard gewerkt voor de dik verdiende punten. Vandaag was hij de sloper achterin. Jaqin was een nieuw maatje achterin. Samen waren zijn verder onverslaanbaar. Hij is een kei in het behouden van de bal, als hij de tussen de bal en de tegenstander staat, is hij niet van de bal te krijgen, als hij dan ook nog het vermogen krijgt om verder om zich heen te kijken en niet alleen naar zijn voeten en de bal, dan zal Mart ook na de winterstop nog grote stappen gaan zetten! Wel valt te hopen dat Mart in de toekomst, beter op zijn beide benen blijft staan, vaak maakt hij een sliding schot. Zijn slidings zijn uitmuntend, maar de timing nog niet gelukkig, nu komt de bal nog te vaak in de voeten van de tegenstanders terecht, als die timing goed gaat, zal hij steeds vaker de bal veroveren of in bezit houden. En met zijn blik naar de toekomst en om zich heen, kan hij alleen maar beter worden!

Yaden, de rechts winger van het team, maar stond vandaag zelf in de spits. Dit was een wat vreemde positie voor hem. Maar hij heeft toch een doelpunt gemaakt, waardoor hij ontzettend belangrijk voor het team was. Wat verder erg opviel, was de inzet maar ook het doorgaan op de tegenstanders. Vaak is onze Yaden nog wat angstig als de tegenstander de bal heeft, durft hij niet echt druk te zetten en blijft hij op te grote afstand staan. Maar deze wedstrijd speelde hij ontzettend goed, hij zette goed druk op de verdedigers van Empelina waardoor zij niet de tijd kregen om de bal rond te spelen. Daarmee was Yaden ontzettend belangrijk voor zijn team en deze overwinning, vooral doorgaan, je hoeft nergens bang voor te zijn, je kunt ontzettend goed voetballen! En die corners van vandaag, WAUW, wat kwamen die goed aan, en ze hebben de juiste beloning gekregen, door eruit te scoren!

Jayden, de linker aanvaller, de geniale linksbuiten van wel eer, speelt vandaag een solide wedstrijd, weinig aan te merken op zijn spel. Vandaag regelmatig zijn man voorbij en tot een goede voorzet gekomen. Ook heeft hij zelf een mooie kop goal gemaakt, waarmee de wedstrijd direct beslist was. Gewoon goed door groeien en fysiek iets sterker worden, een goede traptechniek is al aanwezig!

Delano, de tank! Vandaag tot verrassing van iedereen op centraal op het middenveld gezet. De toeschouwers waren bij aanvang van de wedstrijd bang, dat hij nodig gemist zou worden in het hart van de verdediging, waar hij samen met Mart vele spitsen van de tegenstander dit seizoen gesloopt heeft. Op deze positie kan hij aardig uit de voeten, maar in de verdediging is hij eigenlijk onmisbaar! De drang naar voren hoeft hij op deze positie niet in te dammen, hij kan naar hartenlust mee naar voren en het spel verdelen. Vandaag was hij ook nog een ontzettend belangrijk met een pracht kopgoal! Fysiek TOP! Techniek TOP! Traptechniek TOP! Nu alleen nog je wil om naar voren te rennen als je als verdediger opgesteld staat in te perken en de juiste momenten kiezen waarop je mee naar voren gaat.

Keano, heeft zich ontwikkeld tot de Beer van Bork, wat een geweldenaar, TOP keeper! De laatste weken al verkerend in uitstekende vorm, heeft hij deze vorm vandaag wederom vast weten te houden. In de eerste helft een ontzettend belangrijke maar ook hele mooie redding gepleegd. Je bent veel actiever aanwezig in het doel. Tijdens de penalty’s sta je goed op je tenen, waardoor je snel kunt reageren op de bal. Daardoor heb je de laatste weken al diverse tegenstanders zenuwachtig gemaakt waardoor hij hun ballen steeds goed wist te keren. Ook tijdens de wedstrijdbesprekingen en in de motivatie naar je teamgenoten toe, ben je een genot voor elke trainer, je bent ontzettend goed bezig!

Jaqin, stilist op het middenveld, een ouderwetse box to box player maar vandaag in het hart van de verdediging geplaatst. Plichtsgetrouw heb jij je beste beentje voor gezet, eigenlijk geen enkele fout vandaag van jou voeten gezien. Voetballend speelde jij vandaag de tegenstander helemaal weg. In het begin misschien nog wel iets te onrustig aan de bal, maar dat was al snel voorbij, daarna zette jij het spel van het team neer. Je passes waren allemaal goed bedoeld en kwamen vaak aan. Met je inzet, techniek en goede slidings, bracht jij de jongens van Empelina de wanhoop nabij. Want ze hadden vandaag totaal geen schijn van kans bij jou!! En dik verdiend uitgeroepen tot Man of the Match!

Tristan, wat leuk dat je er vandaag toch bij kon zijn! Je inzet en de wil om te scoren en daardoor belangrijk te willen zijn voor het team druipt van je af. Mogelijk ben je iets te gretig, waardoor het vandaag helaas niet wilde lukken om te scoren. Probeer in de volgende wedstrijden om je meer aan te bieden, in de bal, kom naar de bal toe in plaats van direct op doel af te rennen, dan ben je beter en sneller in te spelen voor je teammaten. En ren je de ruimte voor het doel niet dicht. Hoe jij vandaag de bal goed vrij legde voor je linker voet, was een genot voor de voetbal liefhebber, echt jammer dat de keeper de bal nog net uit de hoek tikte, want ook het schot was van ongekende schoonheid. Zet hem op! En hopelijk ben je na de winterstop weer ontzettend belangrijk voor het team!

Na de wedstrijd hebben onze mannen zich snel omgekleed. Daarna zijn we eerst allemaal naar huis gegaan, niet wetend wat de mannen nog allemaal zouden gaan beleven in de uren die daarna zouden volgen. Om 14.30 uur moesten de mannen zich weer verzamelen bij het sportcomplex aan de Akkerlaan, toen zagen zij de platte kar pas staan…….

 

 

 

En wisten zij wat hun te wachten stond. Een rondgang door de wijken Bloemenoord en Baardwijk stond op het programma. Ook zijn ze nog even bij de overburen langs geweest om te laten zien, dat ze kampioen zijn geworden. Het was een groot feest op de platte kar, onze mannen hebben er van genoten!

Na de ere tocht door Bloemenoord en Baardwijk, heeft de officiële prijsuitreiking plaats gevonden. Helaas was daar niet iedereen bij. Zij zullen hun prijs na de winterstop ontvangen.

Het feest heeft nog tot in de late uurtje geduurd en is uiteindelijk afgesloten met een knallend en super mooi vuurwerk op het hoofdveld van onze mooie club VV BAARDWIJK!!!

 

KAMPIOENEN!!!

 

Topscoorderslijst (2de klasse) van het seizoen 2015:

Vince              24

Jayden             9

Yaden             7

Tristan             7

Jaqin               3         

Delano            3

Stefan (F2)         2            

Stefano (F2)      1

Melike (ME1)    1             

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!