3 - 3

Baardwijk JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1.14

2 april 2016 10:00

Deze ochtend staat de revanche wedstrijd tegen Den Dungen F1 op het programma. Vorige week heeft deze sterke tegenstander ons op ons eigen veld met 0-4 van het veld geblazen. Het beloofd vandaag dan ook een ontzettend zware wedstrijd te worden.

Hoofdtrainer Roy heeft vandaag toch een surprise in petto, zijn basisteam ziet er deze ochtend als volgt uit.

Op doel staat Keano, in de verdediging staan Mart en Delano hun mannetje. Op het middenveld staat tot grote verrassing Tristan op links, Jaqin in het midden en Yaden op rechts. In de spits staat onze super spits Vince.

De nieuwe schoenen van Jayden moeten nog even wachten om de eerste bal te raken, want Jayden begint vandaag als reserve.

Hopelijk is dit een geheel andere wedstrijd dan die van vorige week, we hebben wat goed te maken.

Vince en Yaden nemen de aftrap, de wedstrijd is begonnen. Het begin beloofd niet veel goeds, erg laks verdedigen, ze geven de tegenstander alle tijd om de bal rond te spelen. Spelen een bal gewoon terug in de voeten van de tegenstander, geven corners eenvoudig weg. Dit beloofd niet veel goeds.

De tegenstander kan op rechts zonder problemen opstomen en schiet op doel, hij schiet tegen de paal.

Speldenprikje van onze mannen, Vince breekt uit en speelt direct de bal door op Tristan die op links aangerend komt, Tristan komt niet tot een schot.

De tegenstanders krijgen mogelijkheden genoeg om op ons doel te schieten. Gelukkig heeft onze Keano op de eerste schoten voldoende antwoorden waardoor het 0-0 blijft staan.

Jaqin laat zich heel eenvoudig uitkappen, zijn tegenstander kan zonder problemen van grote afstand aanleggen voor een schot. Het schot gaat hoog over onze verdedigers heen. Helaas ook over onze keeper. De bal beland in het net 1-0 voor Den Dungen F1.

Vince krijgt de mogelijkheid om tussen 4 verdedigers tot een schot te komen, echter de bal beland eenvoudig in de handen van de keeper.

Vince krijgt wederom een mogelijkheid om op doel te schieten. Hij komt vanaf rechts aangesneld, schouder aan schouder met zijn verdediger, Vince komt ook tot een schot. Maar helaas de keeper raapt de bal eenvoudig van de grond.

Delano speelt de bal door het midden naar voren, daar staat Vince klaar om de bal op te pikken. Vince weet daar wel raad mee en schiet de bal op doel, met een rollertje passeert hij de doellijn 1-1!

Schot van Den Dungen F1 op doel, wederom krijgen ze uitgebreid de gelegenheid om op ons doel te schieten, Keano weet de bal nog maar net tegen de lat te tikken en vervolgens de bal op te vangen.

Onze mannen laten maar weinig zien in de eerste helft. Zelfs de dame van Den Dungen F1 kan zonder problemen zomaar op links op komen rennen richting ons doel, haar directe tegenstander doet niets, kijkt ernaar en laat het allemaal maar toe, de dame schiet en de bal beland pardoes op de lat.

Den Dungen F1 kan zonder problemen op het middenveld rondspelen. Wederom krijgen ze alle gelegenheid om op doel te schieten, wederom een goed schot, met een boogbal in de kruising van ons doel 2-1 voor Den Dungen F1. Waardeloos voetbal door onze mannen. Den Dungen F1 hoeft nog niet eens onze verdedigers voorbij om al tot doelpunten te komen. Ze hoeven maar van afstand te schieten en wij staan te kijken naar de bal die in het doel beland.

Als onze mannen de bal hebben, spelen ze maar rommelig, ballen worden ineens doorgespeeld maar niet naar een medespeler.

De dame van Den Dungen F1 heeft de hele tijd alle ruimte om aan te vallen en op ons doel te schieten. De dame laat Yaden steeds haar achterste zien en Yaden doet daar verder niets mee.

Delano geeft een corner weg, de corner wordt goed genomen, maar in de kluts weet Keano de bal net op tijd weg te schieten.

Terugspeel pass. De bal komt in niemandsland terecht, vervolgens laten onze mannen zich wegduwen door de dame. En maken ze een overtreding. Vrije trap, halve corner, deze wordt hard in de korte hoek geschoten, Keano lijkt bang voor de bal en steekt wel nog zijn rechter arm uit en slaat daarmee de bal in het doel, 3-1. De scheidsrechter fluit daarna direct af voor de rust.

Hoofdtrainer Roy, geeft in de pauze aan dat het net zo belabberd is als wat ze vorige week hebben laten zien. De nummer 3 van Den Dungen F1 wordt veel te veel tijd gegund om op doel te schieten waardoor hij 2x scoort. Ook de dame heeft een goed schot en die wordt ook niet verdedigd. Zelf staan we te slapen bij de laatste vrije trap. Laat Den Dungen F1 niet schieten, we verliezen elk duel. We staan gewoon weer te slapen, laten ze gewoon op doel schieten en staan nu gewoon met 3-1 achter. Het is nog maar de vraag of dit recht getrokken wordt. Hoofdtrainer Roy wil dat er nu eens echt gevoetbald gaat worden. Houdt het veld klein, we weten dat Den Dungen sterker is, nu gewoon heel simpel voetballen, kom naar de bal toe. Hoofdtrainer Roy wil beleving zien, hij wil zien dat zijn mannen kapot zijn van het rennen. Hij wil dat zijn mannen alles eraan doen om nog te winnen, laat het maar zien mannen! Met deze woorden worde onze mannen door hoofdtrainer Roy het veld in gestuurd.

De tweede helft staat op het punt van beginnen. Den Dungen F1 begint met de aftrap. Onze mannen gaan direct fel te keer, Vince wint de bal voor zich door goed door te zetten. Helaas nog geen echte kans. Daarna wordt er een overtreding gemaakt op Yaden. Jayden mag de vrije trap nemen en schiet hem hard, laag in de lange hoek, doelpunt, 3-2, de spanning is weer terug!

De jongens van Den Dungen F1 krijgen nu veel minder ruimte om tot een schot te komen. Onze mannen zetten goed druk en verdedigen samen goed vooruit, samen zetten ze druk op de tegenstander en op de bal.

Yaden blokt de bal eens goed en krijgt door dit harde werken ook de mogelijkheid om op doel te schieten, het afstandsschot beland binnenkant paal en de bal springt weer uit de doelmond.

Den Dungen F1 lijkt niet meer echt uit de verdediging  te komen. Jaqin wordt naar de linker hoek gestuurd, hij passeert zijn tegenstander met een panna en schiet vervolgens eens goed hard op doel. De bal spat uiteen op de knieën van de keeper. Daarop schiet Jayden van dichtbij keihard in het zijnet.

Onze mannen staan goed, ze verdedigen op de man waardoor de keeper van Den Dungen F1 niet weet waar hij de bal kwijt kan. Toch weten ze tot bij ons doel te komen, Delano speelt de bal te kort terug op Keano, gelukkig is de spits van Den Dungen F1 niet koelbloedig genoeg, de bal gaat ver naast.

Corner van Yaden bij de 2de paal. Daar staat onze Vince de bal mooi op te wachten en schiet de bal onberispelijk in het doel, 3-3! Wat spannend! Nog enkele minuten te spelen.

Er is een duel tussen de nummer 3 van Den Dungen F1 en Delano, schouder aan schouder vechten ze om de bal, als Delano de bal uiteindelijk in bezit krijgt, vindt nummer 3 het nodig om na te trappen. De scheidsrechter en de trainer zijn duidelijk in hun oordeel en zetten de nummer 3 direct langs de kant, erg sportief van Den Dungen F1!

Er zijn nog wel wat speldenprikjes maar tot echte doelkansen komt het niet meer. De scheidsrechter fluit af, de wedstrijd is in een 3-3 geëindigd.

Keano  4-5

Yaden en Delano hebben vandaag het geluk aan hun zijde bij het nemen van de penalty’s, zij schoten beide recht op de keeper af, maar via de keeper ging de bal uiteindelijk toch in het doel. Jaqin, Mart en Vince zouden wel een straftraining mogen krijgen voor het missen van hun penalty’s.

Onze mannen:

Keano:

Keano je hebt vandaag redelijk tot goed gekeept, zeker in de eerste helft heb je het ontzettend druk gehad. Het is voor jou balen dat je medespelers de tegenstanders maar op je doel lieten schieten, zeker de ballen van ver waren vandaag erg goed. Regelmatig wist je een bal er goed uit te stompen maar die 2 hoge boogballen waren echt te hoog voor jou, onhoudbaar. Helaas werkt de zwaartekracht dan ook niet mee, waardoor je niet nog hoger kon springen. Je kon dan ook totaal niets doen aan deze tegendoelpunten. Bij de 3de goal van Den Dungen F1 ga je helaas niet helemaal vrijuit. Probeer een volgende keer goed achter die bal te staan zodat je hem goed weg kunt stompen en de bal niet in ons eigen doel terecht kan komen, daarbij mag jij als keeper meer je body gebruiken, want binnen het “5 meter” gebied om je eigen doel heen, mogen ze jou niet aanvallen/ aanraken, daar wordt jij beschermd en kun jij gewoon door het doelgebied vliegen.

Delano:

De eerste helft was nog moeizaam maar in de tweede helft heb jij je uitstekend hersteld. Je was wederom scherp en geconcentreerd aan het verdedigen. Je maakt nog wel een klein foutje met de terugspeelbal, maar verder heb je heel goed gespeeld!

Mart:

Mart je lijkt met de week beter te gaan spelen, ik weet niet of dat komt omdat je nu helemaal fit bent of dat je nu al een week niet getraind hebt. Net zoals bij Delano, was het in de eerste helft erg moeilijk voetballen maar wat je in de tweede helft hebt laten zien, heeft de toeschouwers doen laten genieten. In de verdediging was je ijzersterk, je was niet van de bal te krijgen. Later speelde je ook nog op het middenveld, daar heb jij zeker je mannetje gestaan, je bracht meer fysiek op het middenveld en in de tweede helft hadden jullie het middenveld helemaal onder controle, de tegenstander kwam er bijna niet uit.

Yaden:

Over de eerste helft zal ik maar niets zeggen, snel vergeten maar. In de tweede helft durf je eindelijk een goed blok te zetten en behoud je ook nog eens de bal, je bedenkt je geen moment en maakt gebruik van het moment. Je schiet de bal op doel, helaas belandt de bal binnenkant paal weer in het spel, helaas geen doelpunt. Uit de vele corners die je hebt mogen nemen, lukt het je om 1x een goede corner te nemen die bij de tweede paal beland. De bal gaat over de verdediging en de keeper van Den Dungen F1, gelukkig vangt Vince de bal goed op en tikt hij de bal binnen.

Jayden:

Wat viel jij vandaag in positieve zin op! En niet alleen omdat je nieuwe blitse voetbalschoenen had maar ook om je goede spel. Jij liet je vanochtend niet klein krijgen. Je ging goed de duels in en je was ontzettend gevaarlijk. Ook verdedigend heb jij je beste beentje voor gezet. Je mag aanleggen voor de vrije trap, je kijkt waar de muur gaat staan en met je arendsoog ben je al aan het kijken en meten waar je de bal wilt plaatsen. Met een goed bekeken, strak, laag in de lange hoek, schiet je de bal ontzettend mooi in, wat de belangrijke aansluitingstreffen betekende. Vooral doorgaan!

Jaqin:

Je speelde helaas niet zo sterk als in de vorige wedstrijden, was de pijp leeg? We zijn de Europese speelweken dan ook nog niet gewend, zonder te trainen heb je nu 3 wedstrijden in 8 dagen gespeeld. Dan doet zelfs het Nederlands Elftal je niet na. Bij de eerste tegen goal liet jij je vrij eenvoudig uitkappen waardoor de tegenstander vervolgens vrij op goal kon schieten, het schot was helaas onhoudbaar voor Keano. Je herstelde je enigszins door een goede actie langs de linker zijlijn. Je gaf je tegenstander een panna om vervolgens op doel af te gaan, wat was het goed van jou om eens op doel uit te halen, jammer dat het schot door de keeper met zijn knieën gered werd. Laat je niet te snel uitkappen, hap niet te snel en blijf naar de bal kijken. En ga vooral door met durven, durf de bal eens hard op doel te schieten!

Vince:

Vandaag ben je jarig, je bent 9 jaar oud geworden. Ondanks dat je door de spanning van je verjaardag minder goed geslapen hebt, oogde je vanochtend fit en scherp! Je weet 2 keer te scoren en bent daardoor ontzettend belangrijk in de comeback. Je verdedigd goed mee en bent altijd in beweging. Maak niet te veel bewegingen waardoor je zelf het overzicht verliest, je moet natuurlijk wel wat kracht over houden om goed hard op schot te kunnen schieten!

Tristan:

Vandaag was je er gelukkig weer eens bij. Je kwam een paar keer in de positie om te schieten, helaas miste je net de kracht om echt hard op goal te schieten. Je jaagde in de tweede helft goed door op de bal en tegenstanders, dat maakt dat ze weinig tijd hadden om de bal rond te spelen en sneller fouten gingen maken. Probeer naar de bal toe te komen, in plaats van de bal weg te lopen, bied je aan!